Doar opt săptămâni de exerciții fizice pot îmbunătății sensibilitatea la insulină în rândul persoanelor supraponderale

©

Autor:

Doar opt săptămâni de exerciții fizice pot îmbunătății sensibilitatea la insulină în rândul persoanelor supraponderale
Un program de exerciții fizice monitorizat, desfășurat pe parcursul a opt săptămâni, a reușit să îmbunătățească rezistență la insulină la adulții supraponderali, în cadrul unui studiu clinic realizat prin colaborarea unei echipe internaționale de cercetători. Potrivi autorilor, descoperirile deschid noi posibilități terapeutice pentru reducerea obezității și a factorilor de risc pentru diabet în viitor.
Studiul, publicat în jurnalul JCI Insight, a inclus 21 de persoane cu vârsta cuprinsă între 21 și 59 de ani, majoritatea de sex feminin, cu un indice de masă corporală cuprins între 27,5 și 45,5. Cercetătorii au utilizat imagistica prin rezonanță magnetică funcțională (IRM) pentru a determina sensibilitatea la insulină din creier înainte și la opt săptămâni de la începerea studiului, după ce participanții au urmat programul de antrenamente monitorizat.

Analizele au arătat că programul de exerciții a îmbunătățit acțiunea insulinei la nivelul creierului la persoanele cu o greutate sănătoasă.

Îmbunătățirea sensibilității la insulină a determinat, printre altele, reducerea senzației de foame, cât și reducerea grăsimii viscerale, considerată extrem de dăunătoare sănătății organismului. Descoperirile din studiul actual confirmă ipoteza conform căreia rezistența la insulină poate fi reversibilă, ceea ce face intervenția actuală o posibilă modalitate terapeutică viabilă de reglare a metabolismului și a greutății corporale.

sursa: News Medical
foto: © 2022, Kullmann et al.

Data actualizare: 21-11-2022 | creare: 21-11-2022 | Vizite: 212
Bibliografie
Exercise program improves insulin action in the brain, https://www.news-medical.net/news/20221107/Exercise-program-improves-insulin-action-in-the-brain.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este primul: rezistența la insulină sau nivelurile ridicate de insulină?
  • Un singur subtip de celule adipoase poate influența sensibilitatea la insulină
  • Timpul petrecut în picioare poate influența funcția normală a insulinei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum