Dopomina poate fi un element cheie în înțelegerea rezistenței la stres

©

Autor:

Dopomina poate fi un element cheie în înțelegerea rezistenței la stres
Un studiu de pionerat de la Louisiana State University ar putea ajura la înțelegerea rolului dopaminei în ceea ce privește rezistența la stres la om. De asemenea, ar putea încuraja dezvoltarea unor metode mai eficiente de prevenire și de tratare a tulburărilor legate de stres.
Cercetătorii au aplicat o tehnologie de imagistică biomedicală, numită tomografie cu emisie de pozitroni, care a fost folosită pentru a cuantifica receptorii dopaminergici la păsările sălbatice.

„Acest studiu este incitant pentru că este prima dată când scannările PET au fost folosite în mediul sălbatic pentru a cuantifica receptorii dopaminergici din creier. Trebuie să știm cum aceste păsări sălbatice se confruntă cu factorii de stres și răspund la schimbările mediului, astfel încât să putem înțelege cum să le protejăm cel mai bine”, a afirmat Christine Lattin, cea care a coordonat studiul.

În plus față de imagistica biomedicală, Lattin și colegii au monitorizat masa corporală, nivelurile de hormoni și comportamentul păsărilor.

Rezultatele au arătat că nivelul unui anumit tip de receptor de dopamină a scăzut pe perioada captivității, ceea ce sugerează că păsările au devenit mai puțin rezistente la stres. De asemenea, acestea au prezentat stări de anxietate și o masă corporală redusă.

Dopamina este o substanță chimică din creier care este importantă pentru procesele de învățare și de memorie.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-07-2019 | creare: 24-07-2019 | Vizite: 699
Bibliografie
Biologist leads pioneering study on stress. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190719173547.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Renunțarea la Facebook, nivelul de stres și starea de bine (Studiu)
  • Administrarea glucocorticoizilor și creșterea în greutate (Studiu)
  • Cum să te calmezi când ești stresat: metode de diminuare a stresului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum