Două intervenții online, desfășurate într-o singură sesiune, pot reduce depresia la adolescenți

©

Autor:

Două intervenții online, desfășurate într-o singură sesiune, pot reduce depresia la adolescenți
Un studiu la care au participat peste 2.400 de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani arată cum două intervenții online, desfășurate într-o singură sesiune, concepute pentru a ajuta la combaterea depresiei adolescenților, pot reprezenta un instrument util pentru reducerea simptomelor depresiei.
Adolescenții care se confruntă cu simptome de depresie nu pot accesa adesea ajutor profesional. Chiar și înainte de pandemia de COVID-19, se estimează că mai puțin de jumătate dintre adolescenții cu depresie au avut acces la ajutor de specialitate. Un studiu recent a sugerat că anxietatea și depresia la adolescenți s-au dublat în primul an de pandemie. Cercetătorii au vrut să testeze dacă intervențiile cu o singură sesiune, online și gratuite, ar putea reduce semnificativ depresia la adolescenții.

Pentru studiu actual, adolescenții care se confruntă cu simptome depresive crescute au participat la una dintre cele două intervenții online cu o singură sesiune (SSI). În prima intervenție, s-a predat „activarea comportamentală” (ideea că acțiunea pozitivă vă poate stimula starea de spirit), în timp ce în a doua „modalitatea de creștere” (ideea că simptomele depresiei și trăsăturile personale sunt schimbătoare). Ei au fost recrutați pentru studiu prin intermediul rețelelor sociale (Instagram) și provin din toate cele 50 de state din SUA.

La trei luni de la începerea studiului, ambele intervenții au redus semnificativ simptomele depresiei adolescenților și nivelurile de deznădejde în comparație cu grupul de control. În medie, efectele asupra depresiei au fost moderate, la unii adolescenți SSI-urile contribuind la reducerea simptomelor lor foarte mult, pentru alții doar într-o cantitate mică. „Acest tip de intervenție ar putea ajuta la reducerea poverii generale a depresiei la această populație vulnerabilă”, concluzionează autorul studiului, Jessica Schleider, profesor asistent în Departamentul de Psihologie la Universitatea Stony Brook.

Rezultatele generale, notează autorii, confirmă utilitatea SSI-urilor online gratuite pentru adolescenții cu simptome severe, chiar și în contextul COVID-19.

sursa: Medical News

Data actualizare: 13-12-2021 | creare: 13-12-2021 | Vizite: 286
Bibliografie
Online single-session interventions help curb teen depression, study shows, link:https://www.news-medical.net/news/20211209/Online-single-session-interventions-help-curb-teen-depression-study-shows.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ketamina ca alternativă terapeutică pentru adolescenții cu depresie rezistentă la tratamente
  • Semne de depresie ale copilului
  • Un număr tot mai mare de adolescenți sunt diagnosticați cu depresie
  •