Eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii

©

Autor:

Eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii
Un studiu de laborator și un studiu clinic realizate de cercetători francezi au determinat eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii.

Sulfatul de glucozamină este un compus întâlnit în mod natural în organism, ajutând la producția diferitelor substanțe ca acidul hialuronic, heparan-sulfatul și glicozaminoglicanii. Glicozaminoglicanii cu elastina și colagenul sunt principalele componente ale pielii umane și ajută la menținerea strălucirii ei, a rezistenței și a vitalității. Odată cu înaintarea în vârstă se pierde treptat din rezerva de colagen și elastină, ceea ce duce la dezvoltarea ridurilor. Deshidratarea pielii contribuie, de asemenea, la acest proces, din cauza reducerii nivelului de acid hialuronic și heparan-sulfat din organism.

Studiul recent publicat în jurnalul Skin Pharmacology and Physiology a examinat eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii. Au fost prelevate probe de țesut cutanat de la femei de 32-50 ani, și ulterior probele au fost expuse diferitelor cantități de sulfat de glucozamină (0μg/ml, 150μg/ml, 300μg/ml). La final au fost efectuate diferite măsurători pentru a determina efectele acestui compus asupra pielii.

Studiul clinic a inclus femei trecute de 50 de ani, aflate la menopauză de cel puțin 2 ani, care nu au luat suplimente hormonale, dar au beneficiat pe durata studiului de capsule cu 250 mg sulfat de glucozamină zilnic timp de 8 săptămâni. Au fost prelevate biopsii de piele înainte și după tratament, care au fost ulterior supuse studiilor de laborator.

Rezultatele ambelor studii au indicat că există o relație directă între sulfatul de glucozamină și vitalitatea pielii. După cele 8 săptămâni de tratament s-a observat o îmbunătățire a nivelului de vitamine, proteine și colagen la nivelul pielii.

Sunt necesare însă studii clinice aprofundate pentru a se stabii cu exactitate eficiența acestui compus.

Sursa: Medical News Bulletin

Data actualizare: 11-05-2017 | creare: 11-05-2017 | Vizite: 1369
Bibliografie
Preventing Skin Aging with Glucosamine Sulphate, link: https://www.medicalnewsbulletin.com/preventing-skin-aging-glucosamine-sulphate/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Întinerirea pielii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum