Estrogenul îmbunătățește funcția celulelor musculare la femeile aflate la menopauză

©

Autor:

Estrogenul îmbunătățește funcția celulelor musculare la femeile aflate la menopauză

Noua cercetare de la University of Minnesota arată că estrogenul este esențial pentru menținerea sănătății celulelor musculare. Rezultatele au fost publicate în revista științifică Cell Reports.
Studiul a investighat șoarecii ale căror ovare au fost îndepărtate chirurgical, precum și șoarecii fără receptori de estrogen în celulele stem, apoi, au evaluat capacitatea de refacere a structurilor musculare.


Constatările au arătat că pierderea estrogenului sau eliminarea genetică a receptorului de estrogen a dus la o scădere cu 30-60% a numărului de celule stem în cinci grupuri diferite de mușchi.

 

„Aceasta este prima lucrare care arată că deficitul de estrogen afectează numărul și funcția celulelor satelit”, a spus Dawn Lowe, autorul studiului.

Studiul a inclus, de asemenea, o colaborare cu oamenii de știință din Finlanda, care au efectuat biopsii musculare la femei, înainte și după trecerea la menopauză. Rezultatele au arătat că, la om, numărul de celule satelit este corelat cu modificarea nivelurilor serice de estrogen.

Echipa a demonstrat că o nouă clasă de medicamente, care interacționează cu receptorii de estrogen într-un mod care nu afectează țesutul mamar sau țesutul endometrial, a fost capabilă să stimuleze semnalul de estrogen în celulele stem și ar putea proteja femeile aflate la menopauză împotriva scăderii numărului de celule stem.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 23-07-2019 | creare: 23-07-2019 | Vizite: 549
Bibliografie
Researchers explain muscle loss with menopause. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190718112424.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  •