Menopauza si problemele ei

16-07-2010
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Menopauza şi Anxietate

Fenomenul din mijlocul vietii unei femei cunoscut sub numele de menopauză şi subliniat de anxietate, dar si alte simptome - se impune a fi adus in atentia persoanelor nepregatite pentru acest prag.

Din pacate, exista inca putina cultura medicala in randul persoanelor de sex feminin.
Nu se stie de exemplu ca o viata sanatoasa/echilibrata a unei femei o poate scuti intr-o masura insemnata de simptomele nedorite sau chiar agravarea unor boli incepand cu perioada intrarii in menopauza.

Dorind sa fac un tratament hormonal pentru a impiedica menopauza precoce ce se ivea la orizont, o anumita doamna - angajata a sectiei ginecologice, imi spune foarte degajat: " Draga, ce-ti mai trebuie, ...eu m-am saturat ! " Bineinteles, doamna, cadru medical, era mult mai in varsta decat mine, avea atunci peste 50 de ani si nu scapase, iar eu, nu implinisem bine 40. Pt ca nu mai trecusem niciodata printr-o asemenea perioada - am crezut ca e floare la ureche. Asa ca, sa nu deranjez prea mult pt "fleacuri" - am plecat din acel cabinet medical si adio de atunci.
Numai ca "bucuriile" au sosit mai tarziu, si nu stiam ca si de aici provin.

Asadar, o femeie care a avut reprimari nu va fi in stare sa traverseze perioada menopauzei - decat cu ajutor medical si angajarea unei tactici speciale. (Insa uneori sunt si cazuri mai triste...nu vreau sa sperii pe nimeni).

Atacurile de panica, purpură de energie, de arsură în piept, vibraţii neobişnuite tot corpul, si senzatiile cald sunt câteva dintre efectele fizice se poate simti sub această condiţie.
De asemenea, la menopauza, există un mare risc de a trece prin anxietate şi depresie.

Northrop, creştină, vorbeşte despre acest fenomen în cartea ei, "Înţelepciunea menopauzei".
Sunt voci care spun : "Dacă nu schimbati nimic acum... nu veti mai putea mai tarziu..." deoarece apar dezechilibre hormonale in corpul nostru(din cauza nivelului de estrogen scăzut)!

Aceasta lipsa contribuie la sentimente de depresie sau ne simtim indiferente pur şi simplu . " Chiar dacă menopauza nu este de fapt cea care cauzează aceasta condiţie, ea poate spori anxietatea de bază sau sa o aduca la suprafaţă.
Anxietatea este sentimentul prelungit de groaza al uni individ, el işi face griji fara motiv. Se simte de asemenea inconfortabil generand cauzele stresului în corp. Acesta poate fi declanşat de probleme din viaţa de zi cu zi cum ar fi plata facturilor şi muncă. Deşi îngrijorătoare aceste lucruri pentru o persoană normală (in limitele plafonului său de severitate), femeile aflate la menopauză care suferă de anxietate tind să se gândească la problemele lor excesiv.
Cand anxietatea atinge cel mai înalt vârf, acesta este adesea numit un atac de panica. Atacurile de panica sunt episoade de debilitante frică şi teamă, care includ dureri in piept, frica de moarte, şi agitatie.
Femeile care au avut anxietate si depresie anterior, in perioada menopauze aceste tulburari se vor accentua. Ele vor avea sentimente de inutilitate si disperare.
Se impune sprijin din partea familiei dar si a medicului.
Cercetarea stiintifica a costatat ca efectuarea exercitiului fizic inaintea perioadei de instalare a menopauzei diminueaza tulburarile de anxietate si depresia in timpul acestei tranzitii.
De asemenea, numeroase femei raporteaza folosirea de Cohosh negru - pentru eliminarea neplacerilor de natura psihica.
Se recomanda de asemenea consultul medicului psihiatru in cazuri de anxietate, depresie, insomnii. De asemenea, un consilier cu experienta si / sau terapeut este necesar sa ajute la evaluarea vietii noastre, inclusiv la vindecarea problemelor de natura emotionala.

Pe un fond psihic ca cel aratat mai sus, (sentimente de inutilitate, frica, ) pot aparea chiar si tendinte sinucigase. In acest caz, trebuie prescrise antidepresive.

Depasirea acestora -inclusiv a transformarilor fizice aparute - nu se poate face decat concentrandu-ne pe lucruri pozitive, insusindu-ne roluri noi in viata.

Nu este usor, dar cu ajutor de Sus si cu ajutorul semenilor se poate face.

Asa ca, tinere domnisoare, doamne care v-ati confruntat sau nu cu acest tip de probleme, prelungiti-va perioada de fertilitate pe cat posibil !!
Nu faceti greseala de a trece cu vederea acest aspect esential al vietii."O FEMEIE INFORMATA FACE CAT DOUA", citeam legat tot de acest context.

Pastrati-va bucuria, frumusetea si tineretea intotdeauna !

Sperand ca am putut fi cat de cat utila, va doresc multa sanatate si incredere in sine si in Dumnezeu !

Cu drag,


(Informaţiile din acest posting au scop educaţional, şi nu medical)
12 comentarii
1
17-07-2010, ora 01:00
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
HELLO,
trecand cu vederea peste prezentarea de mai sus am observat, din pacate, mai multe greseli cauzate de oboseala - textul a fost tradus mai intai - nu mi - am centrat atentia pe corectitudine; imi cer scuze !!

In schimb continutul de idei este demn de luat in seama. Sunt si alte aspecte, importante de asemenea - legat de tratamente / alte masuri - cel mai indicat este sa tineti legatura cu medicul dvs.,

si traiti-va frumos viata !!
0
18-09-2010, ora 19:51
MARIA POITEL
Nu este medic/terapeut
MARIA POITEL
Ciao, interesanta explicatia dv si adevarata, ma interesa in mod deosebit pt ca eu am intrat la menopauza la 44 de ani.unele din simptomele descrise leam trecut si eu dar cum traiesc in italia si muncesc mult, dar am o alimentatie sanatoasa am trecut cu bine primul impact cu menopauza, sunt credincioasa si asta ma ajutat f.mult, voiam doar sa stiu daca in afara de frulatul proteic herbalife ce il prind de 2 ani, omega3, multivitamine, fibre, proteine, trebuie sa iau ceva specific deoarece eu stau bine fizic si psihic, multumesc lui Dumnezeu.sanatate
0
19-09-2010, ora 00:19
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Maria, nu stiu ce ai vrut sa spui ca prinzi de doi ani. Sunt mai multe produse pe baza de plante. Cele pe baza de soia am auzit ca sunt f bune- Eu nu am folosit absolut nimic din toate astea, ci doar Ca, Mg - Omega 3. In cartile naturiste - cea de Speranta Anton, pe care o am, scrie destul de multe lucruri legat de subiectul topicului. o sa revin.
In orice caz, e bine sa te ingrijesti.
0
26-09-2010, ora 16:31
MARIA POITEL
Nu este medic/terapeut
MARIA POITEL
multumesc mult, si eu am prins produse naturiste, bogate in vitamine si proteine, am grija de sanatate pt ca e importanta, sanatate.
0
22-11-2010, ora 21:46
MARIA POITEL
Nu este medic/terapeut
MARIA POITEL
multumesc mult, e adevarat, starile pe care le descrieti le-am trecut si eu, acum nu imi las prea mult timp liber ma concentrez pe lucru si vitamine, ajutor de sus inainte de toate, pe curand
0
17-07-2011, ora 20:55
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
SPECIAL PT FETE :

Cu cati mai informat, cu atat mai bogat.

Am citi dragelor o carte undeva - dar va voi da adresa numai in privat - din care puteti invata f mult in domeniu ( ma refer la titlul topicului). Nu va speriati deloc -- totul trebuie convertit in energie benefica vietii. Puteti fi pline de farmec si vigoare si dupa -- sau mai ales astfel. Multumesc celor care au sugerat adresa blogului cu pricina.

Fiti frumoase si feminine !
Numai bine !
0
12-06-2013, ora 20:58
maria1961
Nu este medic/terapeut
maria1961
Eu am folosit am/pm formula si am scapat de bufeuri in prima saptamana. Am o ruda care imi trimite la cateva luni. M-a ajutat foarte mult. Am incercat si alte produse de la farmacie dar acesta m-a ajutat cel mai mult sa trec peste menopauza. Daca doresti mai multe detalii contacteaza-ma pe privat
0
27-04-2014, ora 17:11
symonica
Nu este medic/terapeut
symonica
Eu ma confront cu ele si sincer imi este greu sa trec peste, mai ales ca mi am scos si glanda tiroida.Ma simt uneori ca sa sfarsit totul pt. mine.Din pacate am si persoane in jurul meu care nu inteleg ce inseamna starile astea.Sotu ma sprijinit destul de mult, dar a ajuns si el sa se sature.Este foarte greu si cel mai rau este ca ce faceam inainte acum le fac din obligatie si fortat.Incerc mereu sa fac altceva de cate ori am aceasta stare de depresie si anexitate, atat ce nu inteleg, cat de mult dureaza asta?simt ca nu le mai pot duce, uneori ma simt atat de bine si uit ca le am avut si alteori mie frica cand apar.Daca mai sunt femei ca mine as dori sa comunicam, poate asa ne facem un bine.
0
20-04-2015, ora 17:44
monrin
Nu este medic/terapeut
monrin
buna ziua, am 50 de ani si de aproape un an am intrat in menopauza, si de aici a inceput calvarul meu, anxietatea si depresia au pus stapanire pe mine, sant mereu speriata, nu stiu cum va incepe ziua de maine, fiind agitata mereu, presiunea arteriala a crescut si pentru asta iau betablocante, dar totusi am palpitatii care ma sperie foarte mult, am facut analize pentru tiroida, am facut ecografie la inima si electrocardiograma, si pare totul bine, incerc din resputeri sa depasesc situatia, sa nu ma mai gandesc si asa trec cateva zile bune in care nu am nimic, si poi apar palpitatiile si ma dau iar peste cap, se naste mereu intrebarea, si daca am ceva la inima si nu a fost descoperit? dati-mi va rog un sfat, ce sa fac? sa mai continui investigatiile la inima? sau sant simtome de la menopauza si poate cu timpul se amelioreaza si poi dispar.mentionez ca medicul de familie mi-a prescris si un anxiolitic, care ma ajuta, dar creaza dependenta si nu pot sa-l iau mai mult de 3 luni.va multumesc anticipat.
1
15-11-2020, ora 19:40
2801
Nu este medic/terapeut
2801
Bună seara mai puteți întra pe acest cont? As vrea sa putem sta de vorba puțin. Aștept raspuns
2
15-11-2020, ora 19:47
2801
Nu este medic/terapeut
2801
Aceleași sintome le am și eu, sant f urate un coșmar pt mine
0
03-12-2020, ora 15:33
steela
Nu este medic/terapeut
steela
Trec printr-o perioada de premenopauza, instalata dupa decesul mamei, mi a placut ft mult postarea lui ''the eye", foarte adevarat.Trec prin niste stari grele, uneori par fara rezolvare, iau ceva tratament homeopat, nu as recurge la antidepresive.La nevoie mai iau cate o jumatate de anxiar pntru ca si inainte aveam stari de anxietate dar nu asa intense.Stiti cumva cam cat dureaza? Inteleg ca se mai atenueaza atunci cand menopauza este deja instalata.Ce v-au mai spus medicii?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
  • Suplimentele de calciu ar putea crește riscul de demență la femei
  •