Urmărirea programelor TV ori statul pe telefon, o problemă reală pentru părinții cu mai mulți copii

©

Autor:

Urmărirea programelor TV ori statul pe telefon, o problemă reală pentru părinții cu mai mulți copii

Limitarea timpului petrecut de către copii urmărind ecranele telefoanelor, calculatoarelor sau televizoarelor reprezintă o sarcină dificilă pentru părinții cu mai mult de un copil. Un nou studiu, condus de cercetători de la Universitatea din Queensland, a descoperit faptul că doar 23% dintre familiile cu copii din diferite categorii de vârstă și așadar cu perioade diferite recomandate pentru urmărirea ecranelor, au aderat la recomandări.

Studiul, care a inclus peste 4.500 de copii cu vârsta de sub 12 ani, a arătat că puțin mai mult de jumătate dintre familii au respectat regulile atunci când copiii lor se aflau în aceeași categorie de vârstă și așadar în aceeași categorie în ceea ce privește timpul recomandat pentru a sta în fața unui ecran. De asemenea, cercetătorii au descoperit că recomandările au fost adesea nerespectate de către copiii mai mici, în special din cauza urmăririi simultane a ecranului împreună cu frații mai mari. Într-un sub-eșantion de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani care aveau frați în diferite categorii de vârstă, mulți au depășit regulile cu până la 92%.

În Australia și în alte țări, regulile privind timpul de utilizare se bazează pe vârstă. Recomandările actuale presupun evitarea urmăririi ecranelor dispozitivelor electronice de către copiii mai mici de 2 ani, sau urmărirea acestora pentru o oră pe zi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani și două ore pe zi pentru copiii cu vârsta între 5 și 12 ani. Autorii studiului menționează că și-ar dori ca liniile directoare actuale privind timpul de folosire a ecranului să fie modificate, pentru a se adapta familiilor cu mai mulți copii. Totodată, autorii solicită politici și resurse cu sfaturi practice și strategii pentru părinți.

„Orientările privind timpul petrecut în fața unui ecran, precum cele pentru activitatea fizică, nutriție și somn, sunt un ghid important pentru părinți, pentru a ajuta copiii să dezvolte un echilibru sănătos în activitățile lor zilnice și să reducă riscul de a dezvolta o boală cronică în viitor”, mai menționează autorii.

sursa: News Medical
foto: University of Queensland


Data actualizare: 12-02-2023 | creare: 18-02-2022 | Vizite: 460
Bibliografie
Families with multiple children find it difficult to adhere to screen time guidelines, link: https://www.news-medical.net/news/20220214/Families-with-multiple-children-find-it-difficult-to-adhere-to-screen-time-guidelines.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • STUDIU: Sugarii și copiii mici expuși la dispozitive cu ecrane tactile dorm mai puțin
  • Câte minute stă zilnic copilul tău la TV și pe telefon? Vezi implicațiile
  • Studiile indică impactul pe care îl au ecranele asupra adolescenților
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum