Facilitează echipamentul compresiv recuperarea musculară după efort?

©

Autor:

Facilitează echipamentul compresiv recuperarea musculară după efort?
Se crede că echipamentul de compresie ajută la recuperarea musculară, fiind ales atât de sportivii de performanță, cât și de amatori. Este alcătuit în general dintr-o armătură elastică purtată la nivelul brațelor, șoldului sau membrului inferior, utilizată în timpul exercițiilor fizice pentru a reduce disconfortul muscular și a ține la distanță umezeala.
Cercetătorii de la Universitatea Tohoku consideră însă că acest tip de îmbrăcăminte, purtată în timpul sau după efectuarea unui antrenament, nu facilitează recuperarea musculară corespunzător. Echipa de cercetare a sintetizat și analizat mai multe studii relevante, pentru a aduce dovezi în această privință.

Datele studiului susțin ideea conform căreia orice articol de îmbrăcăminte în plus îngreunează și reduce din eficiența antrenamentului, iar îmbrăcămintea de compresie nu aduce beneficii recuperării după un antrenament fizic intens, indiferent de tipul acestuia.

Autorii au sintetizat datele tuturor studiilor relevante pe acest subiect, fără a găsi vreun efect al îmbrăcămintei de compresie asupra recuperării forței musculare. Au crezut inițial că tipul de exercițiu și locul în care este aplicat echipamentul ar avea vreun impact, însă recuperarea musculară nu este influențată nici de acești factori. Există alte beneficii ale echipamentului compresiv, însă acestea nu includ dispariția disconfortului după un antrenament intens.

Oamenii de știință care au realizat studiul recomandă tuturor sportivilor, antrenorilor și terapeuților să identifice metode alternative pentru reducerea efectelor nocive ale antrenamentului intens asupra forței musculare.

sursa: Science Daily
foto: Tohoku University Research News

Data actualizare: 24-05-2022 | creare: 24-05-2022 | Vizite: 428
Bibliografie
Do compression garments facilitate muscle recovery after exercise?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220519115343.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Echipamentul compresiv în sport - beneficii, sfaturi utile
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum