Factori care reduc riscul ca un copil să fie extrem de mofturos în ceea ce privește mâncarea oferită

©

Autor:

Factori care reduc riscul ca un copil să fie extrem de mofturos în ceea ce privește mâncarea oferită
Cercetări recente oferă o mai bună înțelegere a factorilor care influențează consumatorii mofturoși și a ceea ce este mai probabil să crească sau să scadă pretențiile copiilor cu vârsta de sub 10 ani cu privire la alimentele consumate.
Revizuind 80 de studii din industria sănătății, cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud (USC) au constatat că o serie de factori au contribuit la probabilitatea unui copil de a fi un consumator pretențios. Studiul a arătat că presiunea pusă asupra copilului pentru ca acesta să mănânce, oferirea de recompense pentru a mânca sau strictețea părinților au influențat negativ pe cei care mănâncă. Pe de altă parte, abordarea de către părinți a unui stil relaxat de comunicare cu copilul, programarea unor ore regulate pentru masă, luarea mesei în familie și implicarea copilului în procesul de preparare a mâncării reduce probabilitatea ca acesta să refuze mâncarea.

Cercetătorul principal și doctorandul USC, Laine Chilman, spune că cercetarea poate să ajute părinții și îngrijitorii să înțeleagă mai bine comportamentul alimentar la copii. „Pentru părinții cu un copil mofturos în ceea ce privește alimentația, orele de masă pot fi deosebit de stresante. Unele familii au copii care refuză orice legumă, în timp ce altele au de-a face cu copii cărora nu le plac anumite texturi sau culori ale alimentelor. Unele dintre preferințe sunt influențate de caracteristicile sau personalitatea unui copil, care sunt dificil de schimbat”, completează același cercetător.

Potrivit sondajului australian privind nutriția și activitatea fizică, majoritatea copiilor nu respectă recomandările de dietă și nutriție recomandate. Cercetătorul Ann Kennedy-Behr, unul dintre co-autorul studiului, spune că stresul poate contribui la consumul agitat, iar îngrijorările părinților cu privire la alimentația copilului și la lipsurile anumitor substanțe nutritive poate spori stresul copilului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-09-2021 | creare: 28-09-2021 | Vizite: 410
Bibliografie
Is your child a fussy eater?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210921172645.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum