Necroza gr.II astragal cu bursita si edem

12-07-2016
pitzy
Nu este medic/terapeut
pitzy
Buna ziua, Am avut un accident acum 3 ani la glezna stanga, cu mica fisura fara a sta imobilizata 4-6 saptamani asa cum ar fi trebuit. Am scos gipsul dupa 10 zile, trebuia sa plec intr-o excursie programata cu 9 luni inainte. Dupa cateva luni de dureri si glezna umflata, durerea incet, incet a disparut glezna revenindu-si la normal.Au trecut 2 ani si nu am avut nici un fel de durere sau umflatura.Anul acesta in februarie a aparut din nou o durere cu umflarea si inrosirea gleznei, din senin, iar dupa 2 radiografii facute unde nu s-a vazut mai nimic mi-am continuat activitatea. Din pacate durerea s-a intetit si dupa 2 luni, am facut RMN.La RMN - fisura talara si edem, ortopedul recomandandu-mi medicina hiperbara pentru vascularitatea osului. Am facut 15 sedinte de hiperbara, si apoi alt RMN.RMN nr. 2 - Osteita talara anterioara, intidenere ligament interosos talo calcanean, bursita talo-calcaneana posterioara, edem. Acum momentan merg in carge de peste 2 luni, intrebarea mea este...cu repaos ma recuperez sau trebuie intervenie chirurgicala ? Multumesc frumos, astept raspuns
6 comentarii
0
12-07-2016, ora 23:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Colegii occidentali valorizeaza, pe langa examenul clinic local, mai mult Computer-tomograf-ul in cuantificarea leziunilor talusului.
RMN-ul este utilizat mai putin, deoarece ofera rezultate fals-pozitive (arata, adesea, leziuni care, de fapt, nu exista in realitate).
Situatia trebuie cuantificata prin examinare clinica locala, coroborata cu studierea materialului imagistic (radiografii, computer-tomograf etc).
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele capitale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente diverse (reumatologic-inflamatorii, metabolice, vasculare etc).
De exemplu, poate fi vorba despre un picior Charcot diabetic, care se manifesta exact prin simptomele descrise de catre D-voastra..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-07-2016, ora 10:52
pitzy
Nu este medic/terapeut
pitzy
Buna ziua,
Imi cer scuze nu am precizat : Feminin, 52 ani, 1, 68 inaltime, 55 greutate, merg mult pe jos ca imi face si placere dar si activitatea mea este de asa natura, jumatate din timp teren sunt director la o firma privata, nu ma stiu cu alte afectiuni, am avut operatie de ptoza renala dr in 2005 efectuata la cluj, acum am facut cateva analize, vsh -bun, fibrinogen 329, dar proteina c reactiva- 6, 21 marit, nu ma stiu cu diabet, glicemia imi este normala, nu ma stiu cu probleme.
multumesc mult pentru sfaturi
0
13-07-2016, ora 11:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom de supra-solicitare articulara (efort absolut exagerat).
Exista o singura varianta posibila si imaginabila: reducerea de 3-4-5-10 ori a solicitarii piciorului (stat in picioare, mers pe jos) pentru o perioada de timp semnificativa (6-12 luni).
Nu veti obtine nimic favorabil daca veti continua cu ritmul actual de solicitare a gleznei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-07-2016, ora 13:22
pitzy
Nu este medic/terapeut
pitzy
multumesc foarte mult dl.dr
0
24-04-2019, ora 22:50
CCOORRNNEELL
Nu este medic/terapeut
CCOORRNNEELL
Buna ziua, am aceas problema ca a doamnei de mai sus ! Intrebarea mea este ? Din cauza acestei necroze pot aparea atacuri de guta ? Acid uric 8. Barbat 31ani 100kg 1, 87m. Sport in copilarie "box.
0
24-04-2019, ora 23:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Atacurile de guta apar, evident, in contextul greutatii exagerate (alimentatie excesiva). Este binecunoscut ca guta este o afectiune a individului supra-ponderal.
Distrugerea talusului are, mai curand, o cauza traumatica (sporturi agresive pentru glezna).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: