Durere si amorteala deget luxat

27
etrtrt
Nu este medic/terapeut
etrtrt
Buna ziua. Cu o saptamana in urma, am cazut pe ciment si mi-am luxat un deget - cel mic, mana stanga, din articulatia din mijloc. Eram sigura ca l-am rupt, pentru ca statea la 70 grade intr-o parte de la mijloc. In primele 2 -3 ore mi-a fost redusa luxatia, apoi imbolizat degetul impreuna cu cel inelar pentru 4 zile, apoi orteza independenta.

ma doare aproape mereu...pot suporta. Si am o usoara amortire permanenta. Este ok?

este ceva ce pot face pentru a ajuta la vindecare?

Va multumesc.
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 17:35
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Bună ziua, e complet normal ca după o luxație de deget să existe durere și amorțeală care persistă câteva săptămâni — țesuturile moi și ligamentele au nevoie de 4-6 săptămâni (uneori mai mult) pentru vindecare completă, iar amorțeala apare frecvent din cauza unei mici afectări nervoase în timpul luxației, care de regulă se remite treptat.

Ce puteți face

• Exerciții blânde de mobilizare (odată ce medicul confirmă că e sigur), pentru a evita rigiditatea articulației
  • Continuați imobilizarea tip „buddy taping” (legat de degetul vecin) doar atât cât a recomandat medicul, nu mai mult
  • Cereți o radiografie de control dacă nu s-a mai făcut una, având în vedere unghiul mare la momentul accidentării — pentru a confirma că vindecarea osoasă/articulară e corectă

Dacă amorțeala se agravează, devine permanentă, apare slăbiciune sau schimbare de culoare a degetului, reveniți la un medic ortoped sau chirurg de mână pentru evaluarea unei posibile afectări nervoase.

Adaugă un comentariu / răspuns