Rog interprete rmn șold

08-04-2020
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Bună ziua va rog să mă ajuți cu un răspuns mai ales acum că ne aflăm în situația aceasta delicată cu acest covit 19 nu mai putem să mergem nicăieri nu știu ce să fac sunt foarte îngrijorată să vă spun în mare problema mea, soțul meu are o durere de șold de 2 luni care nu cedează, a luat și medicamente foarte multe dar durerea tot revine, am hotărât să facem un rmn șold stâng azi am primit rezultatul interpretat dar nu înțeleg nimic cât de grav este și ce trebuie să facem în continuare mă înspăimântata cazul să nu fie de operat el muncește în construcţii și este foarte greu fiind singurul membru din casa care lucrează. Rezultatul RMN:Absența modificărilor de semnal la nivelul capetelor femurale. Mici osteofite marginale ale capetelor femurale, bilateral. Minim edem osos dispus superficial la joncțiunea cap-col femural stâng, pe versantul anterior. Se asociază spațiu articular Coxo-femural stâng îngustat segmentar în cadranul postero-inferior și minim edem osos subcondral la nivelul ambelor suprafețe articulare în acelaș cadran-modificări încadrabile într-un sindrom de impingement. În acelaș context se notează unghi alfa de partea stânga cca 71°.labrumul articular antero-superior de partea stânga apare rotunjit, globulao, dar fără traiecte lezionale certe. Fără epasamente fluide intra articulare. Mici modificări degenerative în articulația simfizei pubiene. Fără alte modificări notabile pe secțiunile efectuate. CONCLUZII:modificări coxofemurale stângi încadrabile într-un impegiment de tip CAM de corelat cu examenul clinic și radiografic. Rog din suflet pe domnii doctori cu suflet mare să mă ajute cu un răspuns, la ce să mă aștept și ce să facem pe viitor. Mulțumesc și o zi binecuvântată..
6 comentarii
0
08-04-2020, ora 17:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Raspunsul depinde de datele personale, pe care nu am reusit sa le inteleg: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate, sporturi practicate, antecedente traumatice, reumatologic-inflamatorii, metabolice, hematologice etc.
Asteptam date cu adevarat relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-04-2020, ora 17:38
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Bună ziua domnule doctor, soțul meu are 42 de ani, 1metru 73 cm, 76 kg lucrează în domeniul construcțiilor de 15 ani muncă fizica grea, dureri în trecut nu a avut doar când și când de mijloc, acestă durere o are de cam 2luni sa declanșat durerea când a ridicat niște saci cu ciment a început să-l doară puțin el a continuat să se ducă la muncă și nu sa protejat și a mai ridicat și cărat și niște saci plini cu nisip de la parter până la etajul trei al blocului, atunci a început să doară foarte tare și a doua zi nu a mai putut să se dea jos din pat, urmat două săptămâni în care repaus total la pat și tratament cu antiinflamatoare, gen arcoxia de 90mg 2/zi, clorzoxazona 2%zi urimil și celadrin, după durerea a mai început să se diminueze dar tot exista a început fizioterapiea 10 ședințe, acum de aproximativ O săptămână iar a început să aibe dureri ca prima dată țin să specific că durerea este mare când se dă jos din pat pană se pune puțin în mișcare pe urmă îl mai lasă, acum urmează cu doreta 2/zi, diclofenc 2/zi și colafast. Alte boli nu are doar acesta problema din acest punct de vedere am și hotărât săi facem rmn, i-am făcut și coloana lombară dar nu scrie că are hernie de disc. Mulțumesc frumos pentru că îmi răspundeți o după amiaza binecuvântată..
0
09-04-2020, ora 16:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Atat descrierrea clinica, dar si cea imagistica (RMN) sugereaza distrugerea articulatiei soldului (coxartroza), cauzata de efortul fizic fabulos.
Nu se pune problema medicamentelor, injectiilor sau procedurilor.
Solutia este fie functionala (reducerea drastica a eforturilor fizice), fie chirurgicala (artroplastia soldului, adica inlocuirea articulatiei printr-o proteza metalica interna).
In ambele situatii eforturtile fizice medii si mari sunt excluse.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-04-2020, ora 08:40
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Buna dimineața domnul doctor, ce îmi spuneți dvs asta înseamnă că el nu ar mai trebui să lucreze în domeniul construcțiilor, dar el doar acest lucru știe să facă, și mă gândesc și vă rog un sfat dacă puteți, nu este prea tânăr să se opereze acum, mă gândesc să tragă cât este posibil să nu ajungă în viitorul apropiat la proteză, dvs ce mă sfătuiți va rog contează foarte mult pentru noi părerea sincera a dvs, el muncește în continuare dar a renunțat să mai ridice și la eforturile mari, nu ne permitem să stea acasă cred că înțelegeți situația noastră și încă o întrebare colagenul pastile nu-l ajută cu nimic?? El i-a acum colafast nu știu cât de bun poate fi, ceva mai bun și de calitate nu puteți să-mi recomandați dvs, știu că poate mă păcălesc singură dar speranța moare ultima poate o săi meargă bine să putem amâna cât putem să ajungă la operație, mulțumesc și v-aș fi recunoscătoare pentru încă un răspuns. Sănătate!!!
0
10-04-2020, ora 11:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Nu se pune problema de medicamente: nu s-a inventat nimic care sa "repare" o articulatie distrusa.
Din pacate, articulatiile lui sunt uzate si se vor uza direct proportional cu solicitarea la care sunt supuse.
Sigur ca este preferabil sa amane protezarea spre 55-70 de ani, dar asta presupune reducerea drastica a eforturilor fizice.
Este o relatie matematica intre solicitarea mecanica a unui dispozitiv (aici, articulatie) si uzura dispozitivului.
Nu va pot oferi o solutie-miracol. Va explic doar cauzele uzurii articulatiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-05-2020, ora 06:52
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua,
Sunt cateva proceduri care pot ameliora durerea, recomandate de entitati profesionale de renume ( de exemplu: asociatia ortopezilor americani) si anune:
1. Tratamente cu antiinflamator si tramadol
2. scadere in greutate, modificarea efortului fizic, recuperare medicala, in special kinetoterapia.
3. Folosirea unui baston
4. Infiltratii cu corticosteroizi

Dar si unele controversate:
Tratamente cu suplimente articulate, infiltratii cu acid hialuronic, acupunctura si artroscopia de sold.

Doar dupa ce toate acestea au esuat se recomanda o interventie chiriurgicala de genul "protezei de sold"

Puteti citi mai multe detalii pe site ul meu.

Cu stima,
Dr Alin Pandea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.