"bronsita spastica"

20-05-2010
prolift
Nu este medic/terapeut
prolift
buna seara prieteni,
am si eu o problema care incepe undeva la mijlocul lui ianuarie 2010 si anume:
am racit zdravan si ca aproape toti oameni nu mam dus la medic pt ca am crezut ca-mi va trece ca si data de la sine.
din pacate nu tusea si iritatia amigdalelor nu ma lasat, in cele din urma ma prezentat la medic care mia prescris un sirop de tuse si zinat, rezultatul fiind o ameliorare usoara in cea ce priveste tuse dar nimic mai mult, am trecut la augumentin si aerius, la fel primele doua zile o ameliorare usoara dupa care nimic, doctorul vazand ca nu reactionez la tratament sa decis sami faca analize de sange si un exudat, singura neregula la analize a fost un vsh de 22, in reste exudatul negativ.urmatorul pas a fost sa consult un medic ORL-ist care mia pus diagnosticul bronsita spastica recomandandu-mi urmatoarul tratament: singulair, xypol, robitusin, orofar; dupa 2 saptamani de tratament mam prezentat la control; in momentul controlului mai tuseam seara si dimineta mai progreziv in rest peste zi mai putin, doctorul a decis sa-mi schimbe tramentul cu singulair, ketotifen, hexoral si tusin forte urmand ca dupa 3 saptamani sa ma prezint dinou la control; din pacate nici acest tratament nu a dat rezultate.simptomele pe care le prezint sunt urmatoarele: iritatie in gat care duce la sufocare(din cauza asta sunt pe net la ora asta pt ca mam trezit sufocat); tuse seaca si neproductiva, amigdalele cand se umfla cand revin la marimea normala, nu am febra, nu am nasul infundat, nu expectorez nimic. Am mai incercat diverse siropri naturiste fara nici un efect; codeina, sinupret, glicerina boraxata cu propolis, nistatina(ultimele doua la recomandarea unui medic pt a vedea daca nu cumva este vb de o ciupeca; se pare ca nu e deoarece nu a avut efect). Sincer nu stiu ce sa mai fac sa scap de tuse si de sufocare si iritarea din gat.
1 comentarii
0
22-10-2019, ora 22:14
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Cred că ar fi recomandat să scoateți amigdalele (amigdalectomie). O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns