Abces dentar

29-10-2017
Mona17
Nu este medic/terapeut
Mona17
Buna ziua!Indraznesc sa va adresez si eu o intrebare fiindca am o nelamurire.Acum cateva luni mi s-a obturat o masea(era cariata si ma durea groaznic).Totul bine si frumos pana acum 2 saptamani cand la maseaua respectiva am avut un abces dentar si s-a umflat pana la ochi(mentionez ca e vorba despre o masea de sus).Am luat amoxicilina 3 zile.Tot la medicul care mi-a tratat-o si mi-a pus plomba, mi s-a drenat maseaua.Acum cateva zile cand curata acolo s-a observat un polip si imi sangera foarte tare.Iar azi dupa 3 zile dupa ce am fost la dentist iar mi s-a umflat maseaua dupa nici 2 sapt. de la abces.Nu e tare umflata, doar putin si nici nu doare, dar e ceva grav?Totusi e a 2 a oara cand se umfla…Acum am programare la endodont fiindca respectivul doctor nu poate vedea ce este acolo si atunci apelez la endodont la recomandarea acestuia.Ce parere aveti?E grav ca s-a umflat iar…?Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
30-10-2017, ora 08:36
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,

Este posibil sa existe un canal suplimentar, de aceea se tot umfla. Este bine ca v-a trimis la endodont. La microscop se vad foarte bine toate canalele si tratamentul este de cea mai buna calitate.

Multa sanatate.
0
30-10-2017, ora 11:32
Mona17
Nu este medic/terapeut
Mona17
Da, intr-adevar s-a pus problema existentei unui canal, a unei "cai false"...Dar oricum am observat de dimineata spre fericirea mea ca punga de puroi de la gingie s-a spart si a iesit puroi.Multumesc frumos!!!
0
17-01-2018, ora 08:38
Anca_10
Nu este medic/terapeut
Anca_10
Buna ziua!Fetita mea de 7 ani are o durere dentara de 10 zile.In urma cu 5 zile ne-am dat seama ca are o umflatura in gingie deasupra unei masele.La controlul periodic facut acum o luna nu avea nici o carie si acum are carie si abces dentar.Problema este ca de 5 zile ia antibiotic si nu i se desumfla gingia.I s-a prescris amoxicilina suspensie de 250 mg/5ml de 3 ori pe zi.Ii dau si nurofen de 3 ori pe zi.Va rog daca puteti sa imi dati un sfat cu privire la aceasta situatie caci am fost de 2 ori la stomatolog de 5 zile incoace si ni s-a spus sa continuam tratamentul inca 7 zile pentru ca infectia este in acelasi stadiu.
0
17-01-2018, ora 09:17
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
De obicei abcesele la copii se remit repede, in doua- trei zile. Unele se sparg dimineata la periaj.
Tratamentul medicamentos prescris este corect.
Ce puteti dvs sa faceti este sa ii curatati maseluta dupa fiecare masa, sa nu ramana alimente in caviatea cariata. Cu o scobitoare indeparati resturile alimentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: