Radiografie dentara

10-03-2025
Mih8
Nu este medic/terapeut
Mih8
Buna ziua,
Am efectuat o radiografie dentara (cateva secunde), mi-a pus sortul de plumb doar pe umeri pieptul a ramas neacoperit. Exista posibilitatea ca in timp sa apara vreo boala datorită radiatiilor, avand in vedere ca nu am avut acoperita partea din fata ( zonele considerate cu risc abdomen, ovare, sani)?
3 comentarii
0
10-03-2025, ora 20:00
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Stati linistita ca nu se iradiaza asa mult ci numai zonz bucala, chiar de nu punea sortul tot nu aveati probleme.
0
25-03-2025, ora 11:09
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Pot să vă liniștesc în privința mai multor aspecte legate de expunerea la radiografie dentară:

Doză minimă de radiații

O radiografie dentară convențională implică o doză foarte mică de radiații. Pentru a vă pune în context, doza de radiație primită este echivalentă cu cea pe care o primiți într-o călătorie scurtă cu avionul sau expunerea la radiații naturale într-o zi sau două.

Protecție specifică

Sortul de plumb are rolul de a vă proteja zonele cu risc, însă chiar și în situația în care pieptul nu a fost acoperit complet, riscul este extrem de redus. Poziționarea sortului peste umeri și gât reduce semnificativ expunerea organelor sensibile.

Probabilitate foarte scăzută de îmbolnăvire

Un singur set de radiografii dentare nu crește semnificativ riscul de îmbolnăvire. Medicii radiologi sunt instruiți să utilizeze principiul ALARA (As Low As Reasonably Achievable), adică să minimizeze expunerea la radiații.

Recomandări

Nu sunt necesare investigații suplimentare
Nu trebuie să vă îngrijorați pentru această singură expunere
Dacă aveți anxietăți, puteți discuta direct cu medicul stomatolog

Concluzia este că riscul pentru sănătate este practic inexistent în cazul dumneavoastră.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog in Brasov, Darste.

Zâmbim împreună din 2007

.
0
25-03-2025, ora 12:52
Mih8
Nu este medic/terapeut
Mih8
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul