Abces obraz dupa extractie molar minte

21-02-2026
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna seara, in urma cu 4 zile am avut o extractie a 2 molari pe partea dreapta, sus-jos..a fost nevoie intrucat ma dureau, cea de sus avea carie. Ce de jos a fost extrasa destul de greu, mi a impins in obraz/buza, a spart o..pt ca am istoric de clostridium dif. nu am luat antib, doar fiola de algocalmin si ketonal..azi este a 4 a zi si sunt destul de umflata pe partea dreapta jos, incusiv sub mandibula, zona obrazului este tare..sub algocalmin deja simt durere, doar ketonal ma ajuta..am mancat doar pasat, curatare dupa fiecare masa, apa de gura cu clorhexidina si elugel, fara clatiri bruste, atins locul in primele zile pt a nu disloca cheagul..oricum nu reusesc sa l vad pt ca este cusuta zona si nu pot deschide bine gura, dar astazi cand am vrut sa aplic gel cu betisor in zona gingiei langa cusatura a curs sange combinat, gen nu avea culoarea rosie..fix langa zona obrazului. Ma gandeam sa nu fie vreun abces, sa merg la spital, tinand cont si de dureri in partea molarului de jos, lichidul ce curge si zona tare. In trecut am mai facut alveolita la o alta extractie. Ce se poate face in acest moment ?
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 17:43
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Situația pe care o descrieți necesită atenție medicală urgentă — vă recomand să nu așteptați și să mergeți astăzi la urgențele unui spital (serviciu de chirurgie oro-maxilo-facială) sau la medicul stomatolog.

De ce e important să acționați acum

Umflarea care cuprinde obrazul și zona submandibulară (sub mandibulă), combinată cu o zonă tare la palpare și cu lichid care se scurge lângă sutură, poate indica un abces dentar în formare. Abcesele post-extracție apar mai frecvent după extracții dificile (precum cea a molarului inferior pe care îl descrieți) și pot evolua rapid dacă nu sunt tratate.

Semne care impun prezentarea de urgență imediată (112 sau urgențe)

• Dificultate la respirație sau la înghițit
  • Imposibilitatea de a deschide gura
  • Febră mare (peste 38, 5°C)
  • Umflare care se extinde rapid spre gât

Istoricul de Clostridioides difficile și antibioticele

Înțelegem că ați evitat antibioticele din cauza istoricului de C. difficile — este o precauție justificată. Medicul de la urgențe va trebui informat despre acest antecedent, pentru a alege antibioticul potrivit (dacă e necesar) și eventual probiotice concomitente pentru protecție.

Nu amânați vizita — abcesele dentare, deși par inițial locale, se pot extinde în spații profunde ale gâtului, o situație care devine rapid o urgență majoră.

Adaugă un comentariu / răspuns