Abces dentar dupa alveolita postextractionala

06-03-2019
Mede21
Nu este medic/terapeut
Mede21
Acum 9zile am facut o extractie, iar dupa 3zile mi s a dat diagnosticul de alveolita postextractionala, am luat antibiotic 5zile iar astazi seara, am observat ca mi a apărut un fel de umflatura deasupra locului extractiei..care e dureroasă la atingerea cu limba.Poate fi vorba de abces? Daca da..ce poate face medicul in acest caz?..mentionez ca astazi am mers la medicul stomatolog pt a imi scoate ata de la sutura locului unde s a facut extractia si medicul nu a observat nimic neobisnuit
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 06:51
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil să fie vorba de un abces, mai ales dacă umflătura este dureroasă la atingere și apare la scurt timp după alveolita postextractionala. În acest caz, este important să mergeți la medicul dentist cât mai curând posibil pentru a evalua situația și a lua măsurile necesare.

În cazul unui abces dentar, medicul dentist poate face o incizie pentru a permite drenarea puroiului acumulat. De asemenea, poate prescrie antibiotice pentru a ajuta la combaterea infecției. În funcție de severitatea situației, medicul poate recomanda și alte tratamente, cum ar fi spălături cu apă sărată sau clătiri cu gură dezinfectante.

Este important să mergeți la medicul dentist cât mai curând posibil dacă suspectați un abces dentar sau dacă durerea sau umflătura persistă după tratamentul pentru alveolita postextractionala.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  •