Abces dentar gingival + măsea de minte

29-05-2020
boghi burt
Nu este medic/terapeut
boghi burt
Bună seara! Am un abces dentar de trei zile, din ce am citit se pare că e gingival, pe partea dreaptă sus spre interiorul cerului gurii. În primele zile m-a durut mai tare, am luat nurofen. Între timp, s-a spart, a evoluat ca un coș cu vârf galben și o parte închisă la culoare și durerea a dispărut, rămânând doar durerea de la măseaua de minte de lângă, care se mișcă. Abcesul a apărut în dreptul măselei imediat următoare măselei de minte, s-a retras umflatura dar ceva negru se vede acolo semn ca ceva mai e acolo. Când ating cu limba, simt ceva cumva sărat.
Azi am fost la o clinică "de lux", sau mai bine zis "luxury", că așa era în denumire, medicul de acolo mi-a consultat dantura remarcand mult tartru, o posibilă parodontoza, i-am atras atenția asupra abcesului, m-a întrebat unde e, se pare că nu îl observase, am făcut radiografii pe loc și concluzia a fost că trebuie să îmi scoată niște măsele, cele de lângă măselele de minte, care nu prezintă o urgență și care nu ma dor nu se mișcă. Menționez că ambele măsele de minte de sus se mișcă dar doar cea din dreapta mă doare un pic, și după radiografie sunt verticale, nu sunt crescute strâmb sau altceva. A insistat pe scoaterea măselelor, când am întrebat de măselele de minte a zis da, da le scoatem și pe alea și mi-a făcut programare pentru extracție. Despre abces nu mi-a zis nimic. Am întrebat dacă trebuie să iau antibiotic, a zis ca nu trebuie. Este o urgență mai mare scoaterea unor dinți care nu prezintă probleme decât tratarea unui abces? Din câte am citit, abcesul trebuie tratat urgent. Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc anticipat!
10 comentarii
1
31-05-2020, ora 17:52
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! daca aveti radiografia in format digital, o puteti posta aici pentru mai multe informatii. Este posibil ca abcesul sa se fi evacuat spontan. Punctul negru observat de dumneavoastra este posibil sa fie tartru, care adesea se ''intinde'' si sub gingie si provoaca boala parodontala ( ''parodontoza'' ). Cereti mai multe informatii medicului sau mai cereti o a doua parere pe situatia clinica, din descriere nu sunt suficiente informatii. Sanatate!
0
01-06-2020, ora 01:10
boghi burt
Nu este medic/terapeut
boghi burt
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Puteți să îmi spuneți cum se face, am tot încercat să postez radiografia, in format JPG de pe telefon, dar nu am reușit. Sănătate și dumneavoastră!
0
01-06-2020, ora 01:36
boghi burt
Nu este medic/terapeut
boghi burt
Bună seara! Cred că am reușit: https://imgur.com/a/WYaszAH
1
02-06-2020, ora 07:51
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, se vede pe radiografie ca sunt niste dinti care par irecuperabili ( stanga sus cel putin ). In rest, se vede ca sunt niste pierderi osoasa ( resorbtii ) si trebuie bine evaluate de medic dentist/parodontolog.Sa va asigurati ca faceti ce puteti acasa pentru igienizarea lor ( periaj, ata dentara, periute interdentare, dus gingival ).
0
02-06-2020, ora 09:45
boghi burt
Nu este medic/terapeut
boghi burt
Bună ziua! Mulțumesc frumos pentru sfaturile și informațiile date! Azi am programare la un alt cabinet și multe emoții. Sper să fie o experienta mai bună. Mulțumesc încă o dată și sănătate vă doresc! O zi bună !
0
03-01-2021, ora 17:08
Alle112
Nu este medic/terapeut
Alle112
Buna ziua. Am un abces dentar care a aparut pe 20.12.2020, m-a Durut 3zile si am avut si falca umflata, dupa 4-5 zile s-a spart si a curs infectie vreo 3zile. Acum s-a oprit dar mi s-a albit gingia la 2dinti si nu stiu ce sa mai fac, sau ce se intampla.
Mentionez ca am luat 5zile amoxacilina de 1000mg si ketonal de 2ori pe zi..
0
10-01-2021, ora 17:54
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara, s-a mai rezolvat din abcesul dumeavoastra? In cazul abceselor dentare, evacuarea spontana rezolva situatia acuta, pe moment. Lucrurile trebuie investigate si tratate mai departe, altfel va veti umfla periodic. Zona alba poate fi semn de vindecare a zonei unde a ''spart'' abcesul. Un control clinic poate lamuri mai bine situatia.
0
11-01-2021, ora 19:55
Alle112
Nu este medic/terapeut
Alle112
Inca scoate infectie si sper sa ajung saptamana asta la stomatolog. Ca a fost in perioada cu sarbatorile si au fost inchise. Multumesc mult pt raspuns
0
14-03-2021, ora 08:10
Petrioara
Nu este medic/terapeut
Petrioara
Buna ziua, dupa doua extractii una find molaru de minte mi.a aprut o umflatura in cerul gurii dar in partea opus unde au avut loc extractiile tin sa mentionez ca inainte de extractii mi.au facut detartaj. Urmez un tratament cu antibiotice si in fircare seara fac spalaturi cu apa oxigenata si betadina. Ar trebuie sa ma ingrijoreze umflatura care este nedureroasa din cerul gurii.multumesc
0
26-03-2021, ora 21:49
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, probabil ati discutat cu medicul dumeavoastra deja. Apa oxigenata nu este indicata in general dupa extractii, poate umfla tesuturile. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: