Abces dentar grav

03-02-2018
ionut_f2
Nu este medic/terapeut
ionut_f2
Buna dimineata.
Am o nelamurire in privinta situatiei mele. De Sambata am inceput un abces dentar la o masea foarte sparta din partea de jos, de duminica am trecut deja pe antibiotice Ospamox 1.000 la 8 ore pana mi-a zis un medic stomatolog sa ma opresc si sa iau doar la 12 ore ca la 8 ore e prea mult si nu are rost… Acum problema e in felul urmator, infectia mi-a inflamat in primele 3 zile foarte tare obrazu si partea de sub maxiliar (ganglionul) dupa s-a retras inflamtia. dar ganglionul e tot ca o bila inflamata care provoaca dureri in gat si in general… cea mai grava problema e ca nu pot despartii mai mult de 2-3cm dintii din fata pentru ca mi-a blocat maxilarul, iar acum eu trebuie sa astept pe tratament pana pot deschide gura ca sa merg sa imi fac un film iar apoi la doctor sa scoata infectia si maseaua. Acum am terminat 7 zile de tratament cu Ospamox 1000 si tot nu pot deschide gura, urmeaza sa merg la stomatolog sa imi prescrie alte antibiotice pentru ca la inceput farmacista m.a indrumat sa iau Ospamox…iar doctorul zicea ca nu trebuia Ospamox.

Intrebarea mea e daca stiti vre-o rezolvare mai buna la problema cu ganglionul inflamat si care nu ma lasa sa deschid gura ca sa pot trece in etapa urmatoare?

Eu inca caz de genul asta nu am mai vazut…habarnam ce se intampla. tot stau pe antibiotice si parca degeaba. inflatia generala s.a tras in cea mai mare parte, acum e doar aia standard cum ar veni, fara de care nu se poate ca doar e infectie…
1 comentarii
0
05-02-2018, ora 13:23
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
1.Ospamox-ul are substanta activa amoxicilina, deci este indicat in infectii dentare. Doza recomandata este 1000 mg/ 12 ore.
2.Ganglionul submandibular va persista in jur de 6 saptamani, este o bariera de aparare a organismului impotriva infectiei. Nu din cauza lui nu puteti deschide gura.
3. Infectia dentara s-a extins si la obraz si ati facut trismus( imposibilitatea deschiderii gurii).
4. In astel de situatii pe langa antibiotice se recomanda si antiinflamatorii.
5.Eu am raspuns punctual la intrebarile dvs dar fiecare medic are schema lui de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: