Abces Dentar? Rezectie apicala sau nu Dx!

Salut.De ceva vreeme m-au luat durerile de dinti, mai exact caninul si incisivul lateral de jos.
Dupa ce m-am documentat pe internet, am ajuns la concluzia ca am un abces dentar la incisiv, deoarece durerea era pulsanta iar incisivul mai ridicat.So, mai intai am inceput un tratament cu amoxicilina(sau amoxacilina) pentru adulti.Treptat, durerea pulsanta a scazut in intensitate, pana ce aproape nu o mai simteam deloc[aproape].Dentistul m-a trimis sa fac o radiografie la dinti, numele ei incepe cu "orto..", ca deh, se pare ca abcesul nu e singura problema.
Ok, problema e ca nnnnuuu se afla nici o punga cu puroi in gingii.Nu se vede cu ochiul liber, daca deschid gura.
Insa simt durere, daca presez baza craniului [din partea mea stanga], si nu doar in dreptul incisivului.Baza dreapta nu are nimic.Cred ca durerea se afla in os, dar nu sunt sigur.
Ce se intampla?Voi fi nevoit sa recurg la rezectie apicala?
Dupa ce m-am documentat pe internet, am ajuns la concluzia ca am un abces dentar la incisiv, deoarece durerea era pulsanta iar incisivul mai ridicat.So, mai intai am inceput un tratament cu amoxicilina(sau amoxacilina) pentru adulti.Treptat, durerea pulsanta a scazut in intensitate, pana ce aproape nu o mai simteam deloc[aproape].Dentistul m-a trimis sa fac o radiografie la dinti, numele ei incepe cu "orto..", ca deh, se pare ca abcesul nu e singura problema.
Ok, problema e ca nnnnuuu se afla nici o punga cu puroi in gingii.Nu se vede cu ochiul liber, daca deschid gura.
Insa simt durere, daca presez baza craniului [din partea mea stanga], si nu doar in dreptul incisivului.Baza dreapta nu are nimic.Cred ca durerea se afla in os, dar nu sunt sigur.
Ce se intampla?Voi fi nevoit sa recurg la rezectie apicala?
2 comentarii

Am uitat sa mentiones, in prezent continui tratamentul cu Rovamycine.

Rezectie apicala categoric NU. Nu in acest moment.
Acum trebuie tratament endodontic (de canal) daca este afectat nervul dintelui sau tratament parodontal daca abcesul este de origine parodontala.
Acum trebuie tratament endodontic (de canal) daca este afectat nervul dintelui sau tratament parodontal daca abcesul este de origine parodontala.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4abces dentar sau nu? va rog ajutati-ma!
- 5infectie la radacina dintelui
- 3abcesul dentar
- 6imi puteti recomanda ceva medicamente care sa distruga puroiul?
- 5fatete dentare.. 10 dinti de sus
- 3Nu stiu cum sa procedez... am abces dentar si iau anticontraceptive
- 2abces dentar
- 1Infectie molar 2.5
- 1Abces dentar
- 3Incizie și drenaj abces
- 2Rezectie sau extractie daca dintele se misca?
- 3Abces dentar
- 1Buna seara, am un abces ce ma deranjeaza
- 3Măsea umflata pana la ochi
- 2Posibil Abces dentar
- 1Rezecție cu dureri insuportabile
- 2Abces dentar
Mai multe informații despre: Abcesul dentar Rezectia apicala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: