abces molar imbracat
Buna ziua, am facut puroi la radacina unui molar ce l-am imbracat acum 2 ani, sunt de 2 zile umflata foarte tare, am impresia ca se tot extinde, ma doare si urechea si limba. Noaptea trecuta banuiesc ca a erupt ca am obrazul putin mai mic si am vazut ca e rupta gingia langa masea, e rosie..e ca o rana urata de tot.acum am venit de la stomatolog, care s-a mirat urat de gingia 'rupta'. mi-a dat augmentin..ac ast sa imi treaca..Intrebarea mea este daca se poate salva maseaua cumva, dna dentista a sp ca va trebui extrasa, eu n-as vrea pt ca ma am un molar lipsa langa.credeti ca voi avea probleme cu aceasta masea mai tarziu daca nu o extrage? inca ceva, se poate sa fi facut infectia din cauza ca coroana maselei nu a fost adaptata bine? ea ma durea de fiecare data cand mancam alimente tari cu ea.sau am avut de mult abcesul?
1 comentarii
este posibil ca gingia sa fie inflamata deoarece nu a fost adaptata bine lucrarea si irita gingia.
De asemenea daca tratamentul de canal nu a fost facut corect ati facut un proces apical si de acolo abcesul.
daca este asa se poate rezolva cu o rezectie apicala si nu cu o extractie. Daca spuneti ca mai aveti un dinte lipsa langa cel imbracat incercati sa scoateti coronita de pe acesta, sa il tratati si sa va faceti o lucrare pe el, pe spatiul liber si dintele de langa spatiul liber daca mai exista.
De asemenea daca tratamentul de canal nu a fost facut corect ati facut un proces apical si de acolo abcesul.
daca este asa se poate rezolva cu o rezectie apicala si nu cu o extractie. Daca spuneti ca mai aveti un dinte lipsa langa cel imbracat incercati sa scoateti coronita de pe acesta, sa il tratati si sa va faceti o lucrare pe el, pe spatiul liber si dintele de langa spatiul liber daca mai exista.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila