abces molar imbracat

19-06-2012
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, am facut puroi la radacina unui molar ce l-am imbracat acum 2 ani, sunt de 2 zile umflata foarte tare, am impresia ca se tot extinde, ma doare si urechea si limba. Noaptea trecuta banuiesc ca a erupt ca am obrazul putin mai mic si am vazut ca e rupta gingia langa masea, e rosie..e ca o rana urata de tot.acum am venit de la stomatolog, care s-a mirat urat de gingia 'rupta'. mi-a dat augmentin..ac ast sa imi treaca..Intrebarea mea este daca se poate salva maseaua cumva, dna dentista a sp ca va trebui extrasa, eu n-as vrea pt ca ma am un molar lipsa langa.credeti ca voi avea probleme cu aceasta masea mai tarziu daca nu o extrage? inca ceva, se poate sa fi facut infectia din cauza ca coroana maselei nu a fost adaptata bine? ea ma durea de fiecare data cand mancam alimente tari cu ea.sau am avut de mult abcesul?
1 comentarii
0
11-07-2012, ora 14:36
stomatologie.moderna
Identitate neconfirmată
stomatologie.moderna
este posibil ca gingia sa fie inflamata deoarece nu a fost adaptata bine lucrarea si irita gingia.
De asemenea daca tratamentul de canal nu a fost facut corect ati facut un proces apical si de acolo abcesul.
daca este asa se poate rezolva cu o rezectie apicala si nu cu o extractie. Daca spuneti ca mai aveti un dinte lipsa langa cel imbracat incercati sa scoateti coronita de pe acesta, sa il tratati si sa va faceti o lucrare pe el, pe spatiul liber si dintele de langa spatiul liber daca mai exista.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul