Ac rupt in canal dentar

24-02-2016
Delia.delia37
Nu este medic/terapeut
Delia.delia37
Am facut de curand o radiografie pentru un tratament ortodontic unde s-a descoperit ca la unul dintre premolari unde aveam canalele obturate este o infectie. Am primit trimitere catre un endodont, unde s-a intervenit microscopic insa din pacate medicul mi-a rupt un ac si nu a mai reusit sa il scoata. Tratamentul a fost insa finalizat si obturarea s-a reusit. Acul este trecut de apex, de radacina, jumatate este infipt in os jumatate inca in dintisor.asa am vazut eu pe radiograffie.a doua zi dupa interventie sunt putin umflata si o oarecare durere. Eu sunt alergica la nichel. Medicul m-a asigurat ca nu este nichel, ci otel. Se poate totusi sa fie un aliaj care sa contina si ceva nichel? Am facut de curand test alergologic si am avut o reactie urata la nichel. Cum vedeti situatia? E ok cu acul acolo? Ma simt stinghera stiind ca am un corp strain desi medicul a spus ca nu ar trebui sa fie probleme. Multumesc
2 comentarii
0
24-02-2016, ora 22:56
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua! asemenea accidente din pacate se intampla mai des decat sunt informati pacientii. Nu spun ca e ok ca s-a intamplat si ca e de ignorat situatia... Mi se pare insa corect in primul rand ca ati fost informata sincer. Atata timp cat obturatia de canal s-a facut pana unde trebuia, este foarte posibil ca infectia pe care o aveati sa se vindece. Cel mai prudent este sa repetati radiografia, cam peste 6 luni, pentru a supraveghea evolutia infectiei cronice. Daca aceasta se vindeca, chiar in prezenta acului, nu este nimic in plus de facut. Daca insa infectia nu se vindeca vizibil radiologic, sau daca clinic in acest interval de timp aveti dureri sau va umflati, atunci acel ac inseamna ca constituie o sursa de iritatie si trebuie indepartat.
Singura metoda prin care se indeparteaza este prin rezectie apicala, adica printr-o mica interventie chirurgicala. Prin canal nu se va putea scoate, daca este situat chiar in varful radacinii. In schimb, printr-o mica sectiune la nivelul gingiei de la varful radacinii se poate ajunge fix in zona unde se gaseste acul si se poate scoate. Vindecarea dureaza maxim o saptamana dupa interventie.
0
24-02-2016, ora 23:29
Delia.delia37
Nu este medic/terapeut
Delia.delia37
Acelasi lucru l-am apreciat si eu la domnul doctor : sinceritatea. Faptul ca si-a asumat greseala, din punctul meu de vedere il absolva de o oarecare vina. Sa speram ca dintisorul va raspunde la tratament si se va acomoda cu noul coleg de camera :)) va multumesc pentru timpul acordat si va doresc sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: