agresivitate verbala

02-09-2009
cornel31
Nu este medic/terapeut
cornel31
Buna seara,

Voi incerca sa prezinta cat mai succint problema cu care ne confruntam.
Logodnica mea, in varsta de 23 ani, are tendinta sa devina foarte agresiva verbal fata de mine. In genere, ea este o persoana calma, rabdatoare, iubitoare, inteligenta.
Asa se intampla si in perioada aceasta insa a devenit foarte serioasa problema si imi este teama ca toata astea sa nu reprezinte semnele unei probleme de natura psihica.

Agresivitatea se manifesta in felul urmator: ince e pe obicei cu o stare de depresie - oarecum normala -, cauzata de obicei de o situatie stresanta (gen o problema mai serioasa de serviciu). Apoi incepe agresivitatea verbala de cara va ziceam: gaseste o satisfactie extraordinar de mare in a ma jigni(gen esti cel mai cretin, idiot, prost, nenorocit), momente in care imi tot reporseaza lucruri ce nu exista in realitate, se ajunge la injurii si blesteme(!), iar aseara mi-a spus ca vrea sa ma vada mort inre-un accident de masina
Orice as zice in acele momente, reprezinta un motiv de a duce mai departe aceasta situatie, orice mic detaliu zis de mine poate duce la continuarea sirului de jigniri si injurii.
. Dupa aceste replici, dupa cateva ore, situatia redevina normala, imi spune cat de mult ma iubeste, cat de special sunt.. etc - ca si cum acele cuvinte grele nu au fost niciodata spuse.
Nu consider aceste iesiri o problema de cuplu, nu sunt cauzate de probleme concrete, consider ca suntem un cuplu normal din cele mai multe puncte de vedere, sunt sigur ca exista o alta problema pe care vreau sa o inteleg.

Va mutumesc pentru sprijin si astept raspunsurile dumnevoastra.

Sper ca s-a putut intelege situatia mea si va multumesc anticipat pentru raspuns
2 comentarii
0
03-09-2009, ora 14:15
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Prietena dumneavoastra sufera clar de o afectiune depresiv-psihotica, plus ca, din cate spuneti are si un vocabular putin coprolalic (tinde sa uzeze cuvinte obscene, jigniri etc.). Consultati un medic neuro-psihiatru de urgenta...pana atunci, nu va enervati si incercati sa- ivb pe un ton normal pt a nu agrava accesele de nevrotico-paranoice!

Multa sanatate si Dumnezeu sa va binecuvanteze;)

Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
04-09-2009, ora 21:25
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Situatia a putut fi inteleasa mai ales din perspectiva ta.

Atata vreme cat se manifesta in cuplu, este o problema de cuplu pe care o creati amandoi.
Atentie, faptul ca taci sau incerci sa calmezi lucrurile odata furtuna declansata, nu inseamna ca nu ai si tu o contributie la situatia cu care va confruntati. Concluziile de genul "ea este de vina si trebuie sa se trateze" sunt complet ineficiente pentru amandoi: pentru ea, ca isi asuma intreaga responsabilitate si pentru tine, ca nu iti asumi niciuna.

Iti recomand sa faceti o vizita unui psihoterapeut specializat in terapia de cuplu. E important sa invatati cum altfel sa va descarcati tensiunea acumulata pe parcursul zilei si cum sa fiti suportivi unul pentru celalalt in acest proces.

Succes!

Simina Munteanu,
psiholog clinician
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul