Ajutor - de ce ingrasa tratamentul pentru schizofrenie

16-02-2020
Danii3l
Nu este medic/terapeut
Danii3l
Rog pe cineva sa ma ajute cu o problema fac de 4 ani tratament xeplion sunt diagnosticat cu o tulburare psihica schizofrenie da e ceva minor inca la mine, am ajuns la 100 kg de 2 luni am intrerupt tratamentul asi dori sa stiu de ce ingrasa si cat timp trebuie sa astept pana slabesc oleaca rog pe cineva de specialitate sau pe cineva care la intrerupt tot din cauza asta ?
6 comentarii
1
17-02-2020, ora 08:59
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Nu intrerupeti tratamentul. Mergeți la doctorul psihiatru, spuneti-i problema luării in greutate si dumnealui vă va modifica schema de tratament. Sunt si alte medicamente din această clasă care nu au acest efect advers, al îngrășarii. Neaparat, programați-vă la medicul psihiatru si continuati medicatia.
1
17-02-2020, ora 12:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asculta de ce spune colega mai sus!

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
1
17-02-2020, ora 14:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Psiholog Chitimus Cristina

Ce medicamente nu ingrasa?
2
17-02-2020, ora 20:17
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Discută cu medicul psihiatru. Întrerupând tratamentul vă faceți mai rău.Numai medicul are voie să umble la schemele de tratament.
1
19-02-2020, ora 10:34
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Nu exista un medicament psihiatric universal care să nu ingrase. Fiecare organism este unic si diferit, ca urmare si efectele secundare ale acestor medicamente diferă de la un organism la altul, de la o persoana la alta. In general, antipsihoticele atipice sunt mai bine tolerate din punct de vedere al luarii in greutate. In momentul in care pacientul sesizează tulburări ale apetitului, trebuie să comunice acest lucru medicului psihiatru in vederea incercarii unui alt medicament pentru a-l descoperi pe cel care nu ii influențează greutatea. Spre exemplu, am intalnit pacienti care sub tratamentul cu aripiprazol luau în greutate 3 kg pe saptamana, iar sub tratamentul cu paliperidona greutatea ramanea constantă. Intotdeauna medicamentele psihiatrice vor face 50%, restul de 50% este in sarcina pacientului. Pacientul trebuie să își facă ordine în viață, sa aiba activități cat mai variate (sport, cinema, prieteni, iesiri la restaurant, terapie de diverse tipuri, masaj, excursii, relatii echilibrate, dans, lectura etc.) si sa-si regaseasca împlinirea și mulțumirea sufletească.
1
24-02-2020, ora 12:34
epona
Nu este medic/terapeut
epona
De obicei, antipsihoticele deregleaza metabolismul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul