Ajutor durere si umflatura obraz

24-12-2020
Elenacat
Nu este medic/terapeut
Elenacat
Buna ziua si Sărbători fericite!
Luni am fost pentru o extracție de molar inclus 48 dreapta jos, a fost dureros, cel puțin la extracția molarului, am avut o durere in tot maxilarul ce radia pe urechea dreapta. Medicul chirurg a menționat că toata zona este anesteziata, din cauza problemelor de articulații de la maxilar am această durere si o sa am si post operator. Sunt a 4 zi dupa extracție, zona încă este foarte umflata, nu am deschis gura sa verific, am respectat normele menționate, sangerare am avut doar luni, în rest saliva a a fost curată si nu am simtit gust de sânge. Partea din dreapta jos a obrazului este usor închisă la culoarea, iar umflatura a plecat spre gât, mentionez ca simt jenă in tot maxilarul dreapta, ureche, gât. Am tratament deja cu augmentin la 12 ore, metronidazol la 8 ore, ambele pt 5 zile, pt durere administrez nurofen 450 de 3 ori pe zi, însă, cu toate aceasta nu pot deschide gura bine, după 48 ore am început să mă spăl pe dinți, cat am putut pe partea stângă fara ajung in zona extracției pe dreapta, este normal sa am încă dureri? Si sa fiu umflata dupa 4 zile ? Dacă nu aș lua nurofen, durerile ar fi insuportabile. Si cum recuperez mobilitatea maxilarului am incercat sa deschid azi gura mai mult si simt o presiune in spate in zona extracției, mi-e frică să nu rup ceva, dacă incep sa mestec alimente. Mentionez ca folosesc apa de gura corsodyl si hexoralettte spray de 3 ori pe zi, mentionez ca dupa ce folosesc apa de gura sau sprayul apare o durere, un fel de usturime si simt o pulsatie in zona respectivă. Cat durează recuperarea pentru tipul acesta de extracție ? După 8 zile trebuie să merg pt scoaterea firelor, din cate am inteles, procedura a implicat tăierea gingiei, s-a folosit freza si ulterior cu un fel de surubelnita :)) s-a tras de măsea pentru a ieși, aici a fost durerea cea mai mare. Multumesc !
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 10:54
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Este normal să aveți dureri și umflături după o extracție de molar inclus, mai ales dacă procedura a fost dificilă. Durerea și umflarea pot dura până la o săptămână sau chiar mai mult, depinde de fiecare pacient în parte. Este important să respectați instrucțiunile medicului dentist pentru îngrijirea postoperatorie pentru a ajuta la reducerea disconfortului și la prevenirea complicațiilor.

În ceea ce privește mobilitatea maxilarului, este normal să aveți dificultăți în deschiderea gurii după o extracție de molar, iar presiunea sau durerea în zona respectivă poate fi normală, mai ales dacă încercați să deschideți gura prea mult. Este important să nu încercați să deschideți gura prea mult sau să mestecați alimente tari și să mănâncați alimente moi și ușor de mestecat.

Durerea și disconfortul pot fi gestionate cu medicamente precum ibuprofenul, dar dacă simțiți că nu vă ajută suficient, puteți discuta cu medicul dvs dentist despre alte opțiuni de gestionare a durerii. Este important să nu depășiți doza recomandată de medicamente.

Recuperarea poate dura între o săptămână și două săptămâni, iar procedura de îndepărtare a firelor poate fi programată după ce medicul dentist consideră că rana s-a vindecat suficient. În general, este important să continuați să respectați instrucțiunile de îngrijire postoperatorie și să faceți o vizită de control la medicul dentist pentru a se asigura că recuperarea decurge bine.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  •