Ajutor! Imi sangereaza urechea | Forumul Medical ROmedic

Ajutor! Imi sangereaza urechea

03-07-2010
DelCANO
Nu este medic/terapeut
DelCANO
Am si eu o problema... ieri, 02.07 cand am iesit de la dus si mi-am curatat urechile cu betisoare am avut surpriza sa vad ca urechea dreapta imi sangereaza. Nu curge abundent, doar cand ating cu betisorul pe "rana". Am rugat un coleg sa se uite cu lanterna pentru ca imi era frica sa nu fie afectat timpanul, si a zis ca am doar o rana pe canal.
Mentionez ca dimineata am incercat un handsfree pentru un coleg care zicea ca nu aude, si cand am scos magnetul am simtit o durere in ureche, dar repet, pe canal nu la timpan.
Ieri dupa ce am curatat nu a mai curs, astazi de dimineata iarasi am gasit putin pe betisor. Ce sa fac? De asemenea, auzul nu mi-e afectat deloc, aud la fel cu ambele urechi.
Sper sa nu fie ceva grav, doar o rana usoara care sa isi revina in 2-3 zile.
Si o ultima intrebare: Ar fi o problema sa merg la bazin (in conditiile in care urechea imi va sta mult timp in apa)? Poate sa se inrautateasca situatia?
7 comentarii
0
03-07-2010, ora 12:17
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Delcano,

Simptomul descris de către dvs., poate fi decât o simplă iritaţie mecanică; o iritaţie produsă de frecarea dispozitivului pe care l-aţi inserat în conductul auditiv extern al urechii. O astfel de iritaţie poate fi obiectul sângerării, metaforicamente vorbind. Şi totuşi, nu există nicio certitudine, în consecinţă, ar fi indicat să mergeţi la un consult de specialitate.
Consultaţi un medic specialist în ORL pentru a fi examinat corespunzător şi pentru a primi îngrijirile necesare (consultaţia este menită să excludă existenţa unor probleme care vă pot crea complicaţii sau, în cazul existenţei unor astfel de probleme, să-i permită medicului să vă trateze în mod adecvat ).
NU aveţi voie să mergeţi la bazin. Pătrunderea apei în zona afectată poate să producă o infecţie destul de serioasă, ceea ce ar înrăutăţi substanţial situaţia. Mulţumesc pentru înţelegere!


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
05-07-2010, ora 03:02
DelCANO
Nu este medic/terapeut
DelCANO
Multumesc frumos pentru ajutor! Am fost la o clinica ORL si mi s-a spus ca timpanul este intact, adica nu a fost atins, nu e lezat. Rana incepuse sa se vindece deja, pentru ca am ajuns la clinica aproximativ la 24de ore de la producerea incidentului si la 2 ore dupa ce am primit raspunsul pe forum. Cum mi-ati recomandat dvs, asa mi-a recomandat si doamna doctor de la clinica, sa evit bazinul pentru a nu face o complicatie.
Inca o data multumiri!
0
05-07-2010, ora 14:31
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Delcano,

Mă bucur că aţi consultat un medic specialist şi, mai ales, mă bucur că nu aveţi nicio leziune, care să vă pună în pericol funcţia auditivă, Slavă Domnului.
Nu vi s-a prescris nimic pentru a accelera vindecarea rănii respective? (picături de ureche??...ex. Garasone?!)... :-)

.
Sugestie: 3-4 picături de ulei de migdale călduţ, seara, înainte de culcare, se pun în urechea dreaptă, timp de 3 zile la rând (ulei de migdale presat la rece). Se stă culcat pe urechea stângă timp de minim 30 de minute, pentru a permite uleiului, din urechea dreaptă, să-şi exercite optim proprietăţile curative.
Uleiul de migdale presat la rece este extraordinar de eficient în accelerarea cicatrizării / vindecării. Este foarte bun chiar şi pentru otite, fiind foarte frecvent recomandat de medicii care au competenţă în fitoterapie (Otita este o inflamaţie acută sau cronică a membranei care acoperă canalul auditiv).
.


NU uitaţi să evitaţi mersul la bazin şi orice activitate care presupune introducerea în ureche a apei sau a unor dispozitive mai mult sau mai puţin contondente.
-



Toate cele bune şi multe binecuvântări divine.
Cu mult respect şi deosebit de multă plăcere,
Nick
0
05-07-2010, ora 16:21
DelCANO
Nu este medic/terapeut
DelCANO
La clinica mi s-a spus ca rana este aproape vindecata si nu mai trebuie sa imi scrie nimic. Precizez ca sunt, cum se spune in popor, "bun de carne" si ma vindec foarte repede.
Am evitat bazinul pana acum, cu greu, dar am reusit. Ma caracterizeaza vointa puternica si reusesc de cele mai multe ori ce imi propun. Nici macar cotonele nu am mai introdus in ureche la sfatul doamnei doctor, desi uneori simt o usoara mancarime - care ma gandesc ca este semn de vindecare.
Multumesc lui Dumnezeu ca nu am nimic la timpan si nu am facut vreo complicatie.
De aseamenea tin sa va multumesc inca o data pentru sfaturi.
0
05-07-2010, ora 17:05
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
:-) Ok, domniÅŸorule sau domnule "bun de carne".


Toate cele bune şi mult succes în viaţă.
Cu respect,
Nick

P.S. - Mâncărimea uşoară, într-adevăr, în acest caz particular, este semn de vindecare.
P.P.S. - Voinţa dvs. puternică trebuie cultivată doar către pozitivism :-)
0
11-04-2013, ora 23:44
Ioannna
Nu este medic/terapeut
Ioannna
De vreo saptamana imi tot sangereaza nara dreapta dar nu abundent ci doar cand suflu nasul. Astazi, mi se infundase brusc urechea dreapta si o simteam umezita. Pe seara am constatat ca defapt imi cursese sange. Oare sa fie vreo problema sau vreo coincidenta ca-mi sangerase/sangereaza si nara dreapta si urechea dreapta ?
0
12-04-2013, ora 08:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sangerarea este o problema grava a unui organ
ma mir cat de calm puteti povesti fara sa facti un efort sa va vada un medic orl, sa faceti o analiza a sangelui.s.m.a
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă strategie potenÈ›ială de combatere a infecÈ›iilor tractului urinar, descoperită de cercetători
  • Implant cohlear: o nouă metodă de monitorizare ar putea ajuta la dezvoltarea unor implanturi mai performante
  •