Ajutor, lovitura cap+interpretare CT!

06-03-2021
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
Bună seara! Va rog mult de tot sa ma ajutați cu un sfat pentru ca pot muri. Am avut un accident, când făceam în casa un exercițiu pentru triceps, extensii la triceps, gen trebuia sa urc și sa cobor gantera deasupra capului. Când am coborât gantera, nu mi-a căzut din mana, dar m-a lovit puțin în spatele capului pentru ca nu am ținut capul mai aplecat. Am fost la spitalul de urgente dimineața, mi-a făcut un algocalmin și am revenit seara la spital în aceiași zi pentru ca ma durea capul și aveam senzație ușoară de a vomita, dar nu pana în punctul de a vomita.Mi-a făcut o perfuzie și un CT la craniu fără substanță de contrast iar rezultatul a fost:
-Fără leziuni heterodense intracraniene cu caracter posttraumatic intra su extraaxiale, infra sau supratentoriale decelabile CT nativ
-Fără devieri de structuri mediene
-Fără asimetrii de relief cortical sau ale sistemului ventricular
-Cisterne bazale libere
-Fără traiecte de fractură vizibile la nivelul structurilor osoase craniene
-Sinusuri paranazale și celule mastoidiene normal pneumatizate
Concluzie:Fără leziuni intracraniene cu caracter posttraumatic vizibile CT nativ
Acum iau solpadeine și Betaserc. Doctorul mi-a pus rezultatul în mana și a zis ca nu am nimic. Totuși, exista posibilitatea sa am vreun cheag de sânge la cap, vreun hematom și sa nu se fi văzut la CT? Acum pot spune ca acolo unde m-am lovit am dureri ușoare-moderate, și niște senzații usoare de a vărsa, dar în unele momente ale zilei, nu am avut toată ziua. Sincer, nu mi s-a părut o lovitură puternica, am fost conștient, nu m-am simțit amețit pe moment, știu ca m-am culcat puțin la scurt timp, și știu ca apăruse senzații de a vărsa și durere de cap atunci, și dimineața am fost la spital. Acum poate o fi doar în capul meu, nu știu... Ce părere aveți?CT-ul l-am făcut la aproximativ 29-30 ore de la accidentul cu gantera. Păreri? 0
1 comentarii
0
06-03-2021, ora 19:50
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
" Totuși, exista posibilitatea sa am vreun cheag de sânge la cap, vreun hematom și sa nu se fi văzut la CT? Acum pot spune ca acolo unde m-am lovit am dureri ușoare-moderate, și niște senzații usoare de a vărsa, dar în unele momente ale zilei, nu am avut toată ziua. "


Eu zic sa stai linistit, ai facut CT si totul e bine, asta inseamna ca nu ai nici un hematom acolo, chiar daca a fost fara contrast. Un hematom apare la o lovitura foarte puternica sub cutia craniana fie deasupra meningelui, ori ce e mai grav sub meninge. Cind apare deasupra meningelui, lichidul cefalo rahidian (care se afla acolo) se tulbura se inroseste din cauza traumei si trebue drenet prin punctii in coloana pina cind el se limpezeste, nu esti tu in situatia aceasta, acestea-s cazurile foarte grave.
Deci asteapta urmeaza tratamentul pt ca tu te-ai si speriat foarte tare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lovitura la cap - ghid (ce să faci, evaluare gravitate)
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Cercetătorii au inversat amnezia cauzată de leziuni repetate la nivelul capului la șoareci
  •