Ajutor măseaua de minte sau altceva ?

12-11-2022
Andreia
Nu este medic/terapeut
Andreia
Bună ziua am o problema cu, care mă confrunt de vreo 5 luni... Dintr-o dată m-am trezit cu dureri de gingie și de dinții de jos am o senzație de amorțeală (acea senzație de dinți împinși ) și presiune. Am mers la un CT fiindcă nimeni nu știa de la ce este și în urma CT.ului doamna stomatolog mi-a recomandat sa îmi scot măseaua de minte spunând că rădăcinile ei ating nervul. Precizez că și cel care mi-a făcut CT.ul mi-a spus același lucru. Am venit în Romania sa mi-o scot și acum doctorul chirurg nu vrea sa mi-o scoata spunand că nu are de ce sa o scoata, că măseaua nu este o problema, că sunt tânără și rămân fără masele și că el îmi recomanda sa îmi pun aparat dentar fiindcă am dinții strâmbi și din câte a spus acesta ar fi motivul pentru care am aceste dureri. Acum stau cu durerile și nu știu pe cine sa mai cred, problema este că trebuie să plec înapoi în străinătate și nu știu încotro să o iau. Mie frica de gândul că a-si putea merge înapoi cu aceste dureri Va rog dati-miun sfat.
7 comentarii
0
13-11-2022, ora 20:41
Andreia
Nu este medic/terapeut
Andreia
Ajutooorrr
0
13-11-2022, ora 21:50
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Mergi la alt denist si spune-i sa scoata maseaua de minte.
0
14-11-2022, ora 12:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mie mi-a trecut problema cu maseaua de minte care "trebuia scoasa" cu o singura sedinta cu laser. Nu a fost nevoie de nicio interventie. Daca sunteti din Bucuresti va dau recomandarea.
0
14-11-2022, ora 12:53
Andreia
Nu este medic/terapeut
Andreia
Mulțumesc nu sunt din București, durerea e din ce in ce mai mare
0
14-11-2022, ora 21:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati sa cautati un dentist care face terapie cu laser. Nu doare, nu simtiti nimic. Mie mi-a rezolvat problema si nu am mai fost nevoita sa scot maseaua de minte.
0
19-03-2023, ora 09:08
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua Andreia,

în astfel de situații, este important să aveți încredere în medicul dvs și să discutați cu el sau ea în detaliu despre motivele pentru care recomandă o anumită intervenție sau tratament.

Din ceea ce descrieți, durerea dvs pare să fie legată de măseaua de minte și de faptul că aceasta atinge nervul. Dacă acest lucru este confirmat de un CT, este posibil să fie necesară extragerea acestei măsele pentru a scăpa de durere și pentru a preveni complicațiile viitoare. Este important să discutați cu medicul dvs și să încercați să înțelegeți motivele pentru care recomandă sau nu recomandă extragerea măselei.

În ceea ce privește recomandarea de a vă pune un aparat dentar, este posibil ca acest lucru să ajute la îmbunătățirea poziției dinților și la prevenirea altor probleme dentare în viitor. Cu toate acestea, nu poate garanta că va elimina durerea actuală, mai ales dacă aceasta este cauzată de măseaua de minte. Este important să discutați cu medicul dvs despre toate opțiunile disponibile și să luați o decizie informata și bine gândită.

În cele din urmă, dacă nu aveți încredere în recomandările medicului sau nu sunteți sigură de diagnosticul sau tratamentul prescris, puteți căuta o a doua opinie de la un alt medic sau să încercați să găsiți un alt specialist în țara în care locuiți. Este important să luați în considerare toate opțiunile disponibile și să vă asigurați că luați decizia corectă pentru dvs și sănătatea dvs.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
1
19-03-2023, ora 09:10
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
@clara_p:

În cazul durerii și amorțelii la nivelul dinților și gingiilor inferioare, tratamentul cu laser nu este întotdeauna recomandat sau eficient. În această situație, este important să de identifice cauza exactă a durerii și amorțelii, prin evaluarea clinică și radiografică adecvată și să se ia decizia de tratament în consecință.

În general, tratamentul cu laser poate fi benefic în cazurile în care este necesară o abordare minim invazivă, precum îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului sau eliminarea gingivitei ușoare sau a pigmentării dinților. În cazurile mai grave, cum ar fi afectarea nervului dentar sau infecțiile dentare, poate fi necesar un tratament mai invaziv, precum extracția dintelui sau tratamentul canalului radicular.

Înainte de a încerca orice tip de tratament, este important să se consulte un medic dentist și să se discute despre opțiunile disponibile și avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •