al 2'lea molar trebuie extras!

27-09-2012
illy21
Nu este medic/terapeut
illy21
Al 2'lea molar de sus -dreapta trebuie extras! Imi este ingrozitor de frica de aceasta procedura.
Va rog imi puteti spune la ce anume sa ma astept? Acum cateva zile am facut o anestezie pentru scoaterea nervului la al2'lea molar de sus -stanga, insa aceasta nu si.a facut efectul si am facut devitalizare pana la urma. Ma gandesc ca poate nici atunci nu o sa tina anestezia...si imi este frica rau! Numai gandindu.ma la lucrul asta mi se opreste respiratia. Am observat zilele trecute pe gingie, deasupra maselei un abces micut mi.a spus si dentista ca este ok...nu este asa grav. Maseaua mea s.a fracturat acum o saptamana. E despicata in 2, radacinile sunt separate...a vazut asta pe radiografia pe care am facut.o in ziua in care am observat abcesul.
E vorba de o infectie? Nu vreau sa fiu operata sau ceva de genul asta... cum o sa scap de...abcesul ala?- stomatologul mi.a spus ca nu e ceva grav, doar ca din pacate nu poate salva maseaua. Presupun ca daca era vorba de infectie la radacina sau ceva mult mai grav grabeam prcesul, nu? In plus, am fost in cabinet aproape in fiecare zi, ca am avut o cadere de calciu acum o luna si cand am cazut mi.am fracturat un incisv lateral, si am spart si o bucata mare din incisivul central.
Sunt speriata, am fost traumatizata de toata povestea asta suficient! Am 21 de ani, am stat stirba aproape o luna pana mi am pus coronita si mi am aranjat incisivii. Nu exista osolutie sa putem salva maseaua? Nu stiu.. sa se prinda un pivot de partea din spate (-peretele din gura, pe care.l ating cu limba, )a maselei care, chiar daca s.a rupt de cealalta parte, nici macar nu se misca. Cealalta parte, partea dinspre obraz se misca foarte rau. Nu ar putea sa scoata doar partea asta?
2 comentarii
0
27-09-2012, ora 18:37
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Dupa "consistenta" mesajului tau se vede ca esti foarte speriata si n-ai de ce.
S-o luam cu inceputul... Spui ca atunci cand a vrut sa-ti scoata nervul la una din masele nu a prins anestezia si ca pana la urma ai facut devitalizare. Devitalizare inseamna sa ti-a fost scos nervul. Ai simtit ceva? Inseamna ca anestezia a prins...
In legatura cu maseaua care ti-a fost fracturata si trebuie scoasa, stie doctorita aia ce face ca doar nu esti primul ei pacient! Trebuie sa ai incredere in ea si sa mergi mai departe. Sfatul meu este ca dupa extractia acestui molar sa nu lasi locul liber. Nu este numai inestetic, dar in timp dintii migreaza si mai tarziu cand vei vrea sa-ti faci o lucrare va fi mai dificil. Sa.ti faci daca este posibil un implant. Costa putin mai mult dar se merita.

Fii mai curajoasa! Nu e mare grozavie sa-ti scoti o masea. Vei vedea ce usor va fi, chiar mai usor decat atunci cand ti-a pilit dintii din fata si ti i-a pregatit pentru coronita!
0
27-09-2012, ora 22:50
illy21
Nu este medic/terapeut
illy21
Multumesc danacatalina. Am scos* jumatate *din nervii aia :)), ca unu nu a vrut deloc sa moara chiar daca am stat 2 zile cu pansamentul. Cand a vazut ca nu a tinut anestezia, eu fiind aprope lesinata, a spus ca nu.mi mai face alta injectie si a apelat la metoda asta- pansament cu tratament pentru uciderea in masa a nervilor. doar ca 1, inca activ, ne.a facut probleme chiar si azi si mai stau pana maine, cand o sa fie si el lesinat.
Oricum, de maseaua asta nu.mi mai fac probleme, sunt speriata suficient de problemele pe care le am cu cealalta... si amintrat si pe net si am gasit numai probleme, complicatii si chestii urate. Sper doar sa fie totul ok.
Si eu ma gandesc sa fac ceva in privinta locului gol care o sa ramana acolo.mai ales ca este o masea destul de mare...imi e groaza si cand ma gandesc ce cîudat o sa fie dupa extractie...
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul