Am aflat ca sotul meu are un copil

22-07-2021
Alina009
Nu este medic/terapeut
Alina009
Buna. Am o problema si am nevoie de un sfat. Ca sa incep cu începutul acum aproximativ 3 ani lam cunoscut pe sotul meu. Dupa 1 an de relatie ne-am casatorit. Nu mia spus prea multe despre viata lui de dinainte sa ne cunoaștem, din spusele lui relati superficiale. Problema e ca nici nu am putut sa aflu mai multe din prisma faptului ca nu are decat un frate vitreg, restul sunt decedați sau nu mai tin legatura. Stiam ca a avut o fosta iubita cu o relație de 5 ani, dar acesta la inselat timp de un an de zile cu unul din cunoștințele sale. Problema e ca aproximativ acum 2 saptamanai am aflat ca are un copil cu acesta, cu care are custodie comuna, ei 2 nu au fost căsătoriți. Sotul meu tine legatura cu copilul, acesta este la părinți fostei iubite. Nu are nici o legătură cu ea, ii plătește doar pensia alimentara. Problema e ca eu nu am știut de acest copil, sunt șocată ca am ajuns in acesta postură. Lam confruntat si mia spus ca el nu a vrut ca eu sa aflu. Motivul lui ar fi ca eu nu as fi acceptat sa fiu cu el din prisma copilul, al doilea motiv este ca eu nu fac parte din trecutul lui si ca e vina mea ca am descoperit trecutul, ca nu am nici o responsabilitate fata de copilul lui. Si pe langa asta copilul are 8 ani si stie ca tatal lui e căsătorit, copilul vrea sa vina la el in vacanță, au o relația cat de cat bună. Am ramas cu zero încredere in el, nu il mai pot privi cu aceiași ochi, parca e alta persoana. Si se poartă de parca totul e ok. In trecut am aflat anumite chesti despre el de care nu sunt mândră, dar asta mi se pare ca ia pus capac. Nu stiu cu cine sa vorbesc. Am nevoie de puțină îndrumare sau un sfat. Nu am apelat la familia mea pentru ca mie rușine sa le spun ca sotul meu ma mințit in față. El ca partener e atent cu mine si câteodată prea perfect, dar mi se pare ca toata casatoria nostra e o minciuna.Este foarte rece cu mine cu privire la trecutul lui, dar nu asteptam la genul asta de surpriza. El imi spune ca ma ales pe mine si a renuntat sa petreacă timp cu copilul din cauza mea. Nu vreau sa fiu intelesa gresit dar nu am nimic cu acel copil. Doar ca Nu stiu cum sa procedez cu sotul meu, mi se pare ca e alt om de cand am aflat. Nu il recunosc, ma simt înșelată.Daca aveți ceva sfaturi va rog. Mulțumesc
2 comentarii
0
22-07-2021, ora 17:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ar trebui sa va bucurati ca sotul dv. e un tata responsabil care are grija de copilul lui. Stiti ce fel de conduita ar putea avea pe viitor din acest punct de vedere. Eu as lasa copilul sa vina sa il viziteze.
0
18-10-2021, ora 14:05
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca stirea a fost un soc pentru tine Alina. Nu atat faptul ca are un copil cat faptul ca a ascuns de tine acest lucru.
Insa mai cred ca ai putea incerca sa iei acest lucru mai degraba ca un prilej de a da un restart comunicarii in relatia dintre voi.
Si poate fi util daca ati incerca acest restart alaturi de un terapeut de cuplu.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul