Am inselat si nu pot sa scap de amant

22-04-2019
Alda1
Nu este medic/terapeut
Alda1
Buna ziua, am 24 de ani si sunt studenta. Am o relatie de 4 ani de zile. Am stat impreuna cu iubitul meu aproape non stop in acesti 4 ani. În urma cu cateva luni am facut o schimbare majoră în viața mea: m-am mutat singura intr-un apartament într-un alt oras. Nu pentru că așa am vrut, ci pentru că am fost nevoită. Pentru mine a fost o schimbare foarte grea, eu nefiind obisnuita sa stau singura si fiind mereu înconjurată de iubit sau familie, si nici macar nu mai dormisem vreodata singura in casa. Familiei nu am putut sa ma descarc, si nici iubitului, pentru că i-as fi supărat prea mult si aveau oricum problemele lor. M-am simțit singura.. nu eram buna de nimic zile întregi, imi era frica sa dorm singura si nu dormeam nopți întregi.
Incet încet.. începusem să îmi găsesc refugiul vorbind cu un băiat, de alta origine. Am făcut ceea ce nu am crezut ca voi face vreodata: am înșelat. Vorbind aproape non-stop cu el, imi distragea atentia de la problemele mele, ma tinea în povești până târziu asa ca oboseala si "sentimentele" pentru el ma făceau sa dorm linistita. A fost o perioadă de 3 luni pe care nu pot sa o descriu în cuvinte. Parca eram drogata, nu ma interesa de nimeni si absolut nimic, voiam doar sa ma distrez si sa imi trăiesc viata cu băiatul respectiv, ma simteam foarte bine cu el. Eu sunt o persoana care s-a distrat in "tinerete" si eram o persoana de viata cu multi prieteni. De cand am avut iubit nu am mai iesit sa ma distrez nicăieri, prietenii s-au rărit considerabil spre deloc. Simțeam că băiatul respectiv, "amantul", ma întorcea in trecut si ma făcea sa uit de orice problema. Cu aprox. 3 luni in urma el a fost nevoit să părăsească țara.. și mi-am dat seama ca trebuie sa pun stop pentru că am ajuns mult prea departe si băiatul chiar avea sentimente foarte mari pentru mine. Nu am vrut nicio clipa sa ma despart de iubitul meu, însă ajunsesem prea departe cu băiatul celalalt ca sa pot pune punct, nu am stiut cum sa scap. El știa că am un iubit si am vorbit de la inceput ca nu ne vom complica viețile. Însă cu timpul el si-a facut planuri mari cu mine pe care regret ca i le-am alimentat, voia sa isi schimbe viața pentru mine, era îndrăgostit si ma vroia doar pentru el. Devenise foarte posesiv si obsedat de mine, ma stresa mereu pentru că era de o gelozie rară si ma amenința uneori "din dragoste". Inainte de a insela, eram nefericita in relatia mea, pentru ca nu stiam sa apreciez cu adevarat ce am langa mine.

Acum lucrurile dintre mine si iubitul meu sunt foarte Ok, relația noastră si-a revenit si e minunata acum, însă... traiesc cu o teama constanta ca ar putea sa se răzbune acel băiat pe mine. Dacă iubitul meu ar afla despre acest băiat, m-ar parasi definitiv 100%. Nu pot sa ii spun adevarul, l-aș rani pentru greselile mele si nu vreau asta si oricum nu m-ar ierta pentru nimic in lume, nu încape discutie.
Eu i-am explicat amantului ca nu ne mai putem impaca, ca famila mea nu l-ar accepta etc. El insa se incapataneaza sa ma aiba. Uneori pare ca intelege situatia.. alteori e disperat. Acum ma suna o data pe saptamana.. ca sa se "asigure" ca sunt ok. El spune ca nu mi-ar face niciodata rau si poate sunt paranoica. As fi vrut sa rup legatura cu el definitiv insa mi-e teama sa nu se razbune. El e de origine araba si e foarte dificil, nu stiu de ce e in stare mai ales ca e absolut obsedat de mine. M-a pus sa ii jur ca il invit la nunta mea si mi-a jurat ca nu va face nimic rau, vrea doar sa ma vada. Eu inteleg ca s-a indragostit dar nu putem continua asa la nesfarsit.

Ma simt ca ultimul om fata de iubitul meu, nu ma recunosc si uneori nu imi vine sa cred cat de proasta am fost ca am facut o greseala atat de mare care ma poate distruge oricand. E foarte greu pentru mine sa ma accept si mi se rupe sufletul pentru iubitul meu. M-am trezit la realitate.. si nu pot sa spun adevarul. Ne-am desparti.. si l-as rani enorm.

Povestea asta nu pot sa o spun nimănui, e pedeapsa mea. Ma simt rau, starea mea de sănătate nu e ok si tot stresul imi agravează situația. Nici nu stiu defapt ce sfat sa cer.. sunt disperata ca as putea sa imi pierd relația si as fi distrusă, as înnebuni, numai cand ma gandesc la asta plâng. Cum sa scap de amant? Stiu ca multi oameni judeca toate aceste lucuri, si nu pot percepe toată situatia in sine. Multumesc.. astept mesaje cu sufletul la gura.
6 comentarii
0
22-04-2019, ora 14:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Între a afla din altă parte și a-i spune tu prietenului tău despre ce-i vorba, eu ți-aș recomanda a doua variantă.
Mai devreme sau mai târziu tot va afla pentru că fostul tău amant nu pare să renunțe așa ușor la tine.
Faptul că ai stat 3 luni într-o altă relație, mie îmi spune că erau nemulțumiri în relația ta, care te făceau să nu te simți împlinită.
Ești sigură că în relația ta actuală există dragoste, nu cumva e puterea obișnuinței?
Pentru că dacă-l iubești pe un bărbat cu adevărat, nu fugi imediat ce ți-e greu în brațele altuia.
Apoi o relație se bazează pe încredere și pe respect, cred că și tu ai pretenție de la el să respecte aceste valori.
Fiecare face greșeli, mai mari, sau mai mici, dar își asumă responsabilitatea pentru ele și învață din greșeli ca pe viitor să nu mai cadă în ispită.
Oricâte sfaturi ți-am da noi, tu ești singura în măsură să rezolvi situația.
0
22-04-2019, ora 15:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
De fapt situatia este alta: functionati doar in relatii dependente. Asta este problema, restul sunt doar aspecte ce deriva din asta.
0
23-04-2019, ora 07:13
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
De mintit nu te-ai gandit sa scapi ?!



:)
0
25-04-2019, ora 21:31
Vreausateajut
Nu este medic/terapeut
Vreausateajut
Daca nu ii vei spune te vei imbolnavi pe fond nervos. Daca era o simpla scapare, intr-o noapte, era mai simplu de depasit. Or la tine au fost totusi 3 luni. Atata timp cat tu si iubitul actual veti forma in continuare un cuplu, nu vei putea depasi niciodata momentul. Iar boala sufletului tau nemarturisit te va coplesi in timp si te va epuiza psihic. Ca si cum ai sta mereu cu un sac plin in spate. Plin cu ceva impovarator.
Daca nu erai afectata de ce ai facut si nu aveai nimic pe umeri, nu deschideai acest topic.
Asa ca incepe prin a-i spune ca ai ceva foarte important de transmis, ca mai presus de toate il iubesti foarte mult si ca vrei sa iti fie alaturi pentru totdeauna. Apoi spune-i cum a decurs totul cu acel baiat, asa cum ne-ai spus si noua. Ca iti pare rau si ca nu poti trai langa el fara sa stie toate astea.
Cu siguranta te va intreba cum a fost respectivul. Daca a fost mai bun ca el, daca l-ai iubit mai mult si toate cele. Spune-i cum simti tu aici. Nu te instig sa minti. Urmeaza-ti constiinta.
Poate te va parasi... dar doar pentru moment. Si se va intoarce. Sau poate nu... sau poate nu te va parasi deloc. Dar tu cu siguranta iti vei vindeca constiinta incarcata. Mult succes iti doresc. Si sa fiti fericiti.
0
26-04-2019, ora 11:25
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Fata functioneaza pe principiul "mi-e frica, mi-e frica, sa dorm singurica ", a cerut ajutor doar sa scape de fostul pt a-si asigura un somn linistit cu actualul ! Nu e maritata deci are dreptul constitutional la libera asociere ! :)
0
03-05-2019, ora 12:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Spui: “l-as rani enorm”. E probabil Alda ca o sa o faci oricum. Tensiunea psihica generata de aceasta stare va avea probabil consecinte, intr-un fel sau altul asupra relatiei voastre. E poate important sa discuti despre asta in cadrul unor sesiuni de psihoterapie

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul