am o masea care ma doare rau

02-03-2012
gabriela ionela
Nu este medic/terapeut
gabriela ionela
am o masea pe partea stanga jos (penultima, ultima fiind cea de minte), in fata ei am dinte lipsa si am lucrare pe el, dar nu asta conteaza!maseaua din spate a avut o carie mica care la inceput ma sacaia, nu i-am dat importanta si caria s-a marit si a inceput calvarul, nu puteam sa mai dorm noaptea si asa am ajuns pe mana unui dentist care cica m-a curatat mi-a scos nervii si m-a lasat deschisa fara pansament o saptamana si inca ma durea, atunci am ajuns la alt dentist care mi-a zis ca am facut infectie si m-a luat la curatat pe viu fara anestezie si iar m-a lasat si el deschisa 3 zile dupa care ma inchis cu un pansament si apoi nu mia mai facut nimic ca a zis ca trebiue sa-mi bage 3 pivoti in masea si a plecat si m-am lasat asa doar cu plomba provizoriepansament si iata ca asa am ajuns la o dra dentista care lucreaza binisor dar ma pus am facut radiografie.mi-a pus pansament sa-mi omoare nervul si tot mai ma sacaie maseaua, cert este ca atunci cand mi-a bagat conuri provizorii m-a durut si am sangerat usor, mi lea pus pe canale casa fac iar radiografie casa vada daca am vreo cale falsa, si daca am asa ceva a zis ca va trebui sa-mi puna un ciment special care costa mult!dae oricum mare lucru nu stiu despre calea asta falsa ce e cu ea si cum se trateaza?si mai ales poate sa ma doara de la ea?va rog mult sa-mi raspundeti!va multumesc
1 comentarii
0
04-03-2012, ora 11:17
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
calea falsa se produce atunci cand in timpul tratamentului de canal, medicul nu intra cu acele corect pe traiectul canalului unde se afla nervul, ci deviaza de la acest traseu, perforand peretii radacinii sau peretii camerei pulpare. calea falsa se poate inchide cu cimenturi speciale, exact cum v-a spus medicul dvs, dupa care dintele este supravegheat facandu-se periodic controale si radiografii pentru a urmari daca evolutia lui este buna.

conurile pe care vi le-a pus pe canale pentru a face radiografie au scopul nu numai de a detecta o cale falsa, ci si de a afla pana la ce nivel al canalului s-a reusit patrunderea cu acele de canal, adica daca s-a ajuns pana aproape de varful radacinilor.
Adaugă un comentariu / răspuns