am si eu o intrebare

17-02-2010
bondaru
Nu este medic/terapeut
bondaru
acum 3 zile mi-a scos ultima masea dreapta sus era foarte cariata si aveam durerei groaznice, pana aici totul bine problema e ca in momentul in care mi-a extraso se pare ca avea legatura cu focoasele nazale de la nara dreapta adica mai pe fata spus in momentul de fata gaura de la masea e ca un canal care duce exact la nara dreapta adica respir prin gaura de la masea.si au trecut 3 zile si gaura tot nu sa inchis si nu nu stiu daca se mia inchide pt ca imi intra permanent aer pe ea cand respir, nu pot sa mananc cum trebuie pt ca ma inec ma sufoc, nu pot sa beau apa normal pt ca risc sa imi iasa pe nas prin gaura de la masea, eu fumez si la fel nu mia pot sa fumez pt ca nici macar nu mai pot sa o aprind deoarece nu pot sa trag aer in mine absolut deloc va imigainatii ca nici nu am putut sa o aprind.Acum stau si ma intreb oare e normal ce mi se intampla? toti prieteni mei au spus ca nu au mia auzit asa ceva.Astept un raspuns va rog frumos
3 comentarii
0
17-02-2010, ora 11:14
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
ceea ce vi s-a intamplat dvs se numeste ca s-a facut o comunicare oro-sinusala. adica maseaua avea radacinile aproape sau chir in sinusul maxilar. aceasta s-a deschis in timpul extractiei si, pentru ca sinusul comunica si cu nasul, implicit acum si gura comunic cu nasul prin acest orificiu.
este o greseala serioasa ca medic sa nu observi si mai ales sa nu inchizi prin sutura o asemenea comunicare oro-sinusala.
mergeti NEAPARAT la un medic cu specialitatea chirurgie dento alveolara sau bmf, fie la un cabinet stomatologic particular fie la spitalul de stomatologie. acesta trebuie sa va inchida aceasta comunicare ACUM, cat mai repede, pentru ca din fericire au trecut doar 3 zile si marginile orificiului inca nu s-au epitelizat.
IN CAZ CONTRAR PUTETI FACE O SINUZITA MAXILARA SI VA FI NEVOIE DE OPERAREA SINUSULUI.
in plus luati augmentin comprimate de 1 g o pastila la 12 ore timp de 7 zile si nurofen 2 comprimate pe zi timp de 5 zile.
nu mai amanati, este urgent ceea ce aveti de facut. sanatate multa!
0
17-02-2010, ora 16:22
bondaru
Nu este medic/terapeut
bondaru
azi am fost la doctora care mi-a extras maseaua si a zis ca e ceva absolut normal ca nu are cum sa se inchid dupa doar 3 zile ca poate dura si 6 luni si intre timp eu nu am voie sa ies din casa sa mananc pe partea cu gaura sa nu suflu nasu si sa stau linistit ca se va inchide singura ca nu sunt primu caz.in fine nu am lasat ca lucrurile sa ramana asa si i-am cerut trimitere la spital la stomatologie ca sa imi puna cateva fire pt a o inchide.Maine dimineatza o sa ma duc sa vedem ce o sa fac, oricum va multumesc mult pt raspuns, chiar m-ati ajutat pt ca nu stiam ce sa fac.
0
17-02-2010, ora 23:00
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
o comunicare oro sinusala NU SE INCHIDE DE LA SINE nici in 3 zile dar nici in 6 luni. nu inteleg cum v-a putut spune un medic stomatolog asa ceva. no comment...
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul