am uitat sa iau pilula, o pot lua a 2 a zi impreuna cu cealalta?

ieri am uitat sa iau pilula anticonceptionala pe care o iau seara...si nu e prima data cand uit, e rau daca o iau in seara asta impreuna cu cealalata?prezinta vreun risc?
3 comentarii

Daca se uita o singura pilula activa, femeia va lua pilula omisa imediat ce isi aminteste si va continua sa ia pilulele de pe folie la ora obisnuita (poate lua astfel 2 pilule in aceeasi zi sau chiar la aceeasi ora). Nu are nevoie de protectie suplimentara.
-- Daca uita 2-4 pilule din primele 7 pilule active de pe folie sau incepe folia cu 2 sau mai multe zile intarziere, femeia va lua o pilula imediat ce isi aminteste si va lua in continuare pilulele existente pe folie; in plus, in urmatoarele 7 zile (pana la redobandirea protectiei contraceptive) nu va avea contacte sexuale sau va folosi o metoda suplimentara de protectie (prezervativ sau spermicid);
-- Daca uita 2-4 pilule din pilulele 8-21 si pe folie sunt mai mult de 7 pilule, va lua restul pilulelor ca de obicei; daca pe folie sunt mai putin de 7 pilule, femeia va termina pilulele active si va incepe o folie noua, fara a mai face pauza obisnuita de 7 zile. Are nevoie de protectie suplimentara.
-- Daca uita 2-4 pilule din primele 7 pilule active de pe folie sau incepe folia cu 2 sau mai multe zile intarziere, femeia va lua o pilula imediat ce isi aminteste si va lua in continuare pilulele existente pe folie; in plus, in urmatoarele 7 zile (pana la redobandirea protectiei contraceptive) nu va avea contacte sexuale sau va folosi o metoda suplimentara de protectie (prezervativ sau spermicid);
-- Daca uita 2-4 pilule din pilulele 8-21 si pe folie sunt mai mult de 7 pilule, va lua restul pilulelor ca de obicei; daca pe folie sunt mai putin de 7 pilule, femeia va termina pilulele active si va incepe o folie noua, fara a mai face pauza obisnuita de 7 zile. Are nevoie de protectie suplimentara.

sambata am uitat sa iau pilula, am luato duminica odata cu cea de duminica, precizez ca marti trebuia sa incep pastilele albe, ieri( marti ) am continuat s aiau pastilele albe, m am gandit sa iau in continuare pastilele albe iar martea viitoare sa incep folia noua. duminica mi a venit si menstruatia, nush da din cauza k am uitat sa iau pastila. intrebarea mea este daca in felu acesta exista riscuri sa raman insarcinata sau trebuie sa ma protejej, va rog astept raspuns, multumesc

Este valabila aceasta cu o singura pilula? eu am uitat pilula a 6-a din primele 7 pilule active, doar una singura. (in data de 10.05.2012 leam luat pe amandoua ). Pentru ca eram in prima saptamana mi sa recomandat sa folosesc 7 zile protectie suplimentara si nu am respectat, dupa 4 zile am avut contact neprotejat, au trecut 43 ore, este posibil sa raman insarcinata? sa iau escapelle? Va rog mult urgent un raspuns!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Posibil sa fi ramas insarcinata in cazul... am uitat pastila?
- 6Intrebare: cum e corect sa luam o pilula uitata?
- 4am uitat pastila si am luat-o dupa 11 ore
- 2penultima pastila din folie uitata
- 4Pastila contraceptiva uitata 24 de ore
- 4Pastila omisa in saptamana 3
- 0Prima pastila din blister uitata...sunt insarcinata?
- 0Am uitat sa iau pastila
- 1Pastila Karissa omisa. Va rog ajutati'ma!!!!
- 0Pilula contraceptiva uitata de 48 de ore
- 0anticonceptionalele
- 3Logest pilula 11 uitata
- 0Contraceptie!
- 0Logest
- 0Uitarea unei pastile Belara
- 2Ce se intampla daca am uitat pastila Desorelle
- 0Urgent, va rog - am uitat sa iau o pastila Yaz
- 3Ajutați-mă - am uitat sa iau anticonceptionale
- 0Am uitat 3-4 zile la rând sa iau pastilele la ora obișnuita.
Mai multe informații despre: pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: