am uitat sa iau pilula, o pot lua a 2 a zi impreuna cu cealalta?

02-05-2012
bruxelles girl
Nu este medic/terapeut
bruxelles girl
ieri am uitat sa iau pilula anticonceptionala pe care o iau seara...si nu e prima data cand uit, e rau daca o iau in seara asta impreuna cu cealalata?prezinta vreun risc?
3 comentarii
0
02-05-2012, ora 13:25
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Daca se uita o singura pilula activa, femeia va lua pilula omisa imediat ce isi aminteste si va continua sa ia pilulele de pe folie la ora obisnuita (poate lua astfel 2 pilule in aceeasi zi sau chiar la aceeasi ora). Nu are nevoie de protectie suplimentara.
-- Daca uita 2-4 pilule din primele 7 pilule active de pe folie sau incepe folia cu 2 sau mai multe zile intarziere, femeia va lua o pilula imediat ce isi aminteste si va lua in continuare pilulele existente pe folie; in plus, in urmatoarele 7 zile (pana la redobandirea protectiei contraceptive) nu va avea contacte sexuale sau va folosi o metoda suplimentara de protectie (prezervativ sau spermicid);
-- Daca uita 2-4 pilule din pilulele 8-21 si pe folie sunt mai mult de 7 pilule, va lua restul pilulelor ca de obicei; daca pe folie sunt mai putin de 7 pilule, femeia va termina pilulele active si va incepe o folie noua, fara a mai face pauza obisnuita de 7 zile. Are nevoie de protectie suplimentara.
0
02-05-2012, ora 13:51
rodikka
Nu este medic/terapeut
rodikka
sambata am uitat sa iau pilula, am luato duminica odata cu cea de duminica, precizez ca marti trebuia sa incep pastilele albe, ieri( marti ) am continuat s aiau pastilele albe, m am gandit sa iau in continuare pastilele albe iar martea viitoare sa incep folia noua. duminica mi a venit si menstruatia, nush da din cauza k am uitat sa iau pastila. intrebarea mea este daca in felu acesta exista riscuri sa raman insarcinata sau trebuie sa ma protejej, va rog astept raspuns, multumesc
0
16-05-2012, ora 16:24
hilde31
Nu este medic/terapeut
hilde31
Este valabila aceasta cu o singura pilula? eu am uitat pilula a 6-a din primele 7 pilule active, doar una singura. (in data de 10.05.2012 leam luat pe amandoua ). Pentru ca eram in prima saptamana mi sa recomandat sa folosesc 7 zile protectie suplimentara si nu am respectat, dupa 4 zile am avut contact neprotejat, au trecut 43 ore, este posibil sa raman insarcinata? sa iau escapelle? Va rog mult urgent un raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul