am un copil de 13 ani cu boala legg-calve-perthes - informatii

29-09-2010
lidia les
Nu este medic/terapeut
lidia les
facem recuperare, daca se mai poate face altceva as vrea sa aflu mai multe.
va multumesc!
7 comentarii
0
01-10-2010, ora 00:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema esentiala nu este recuperarea ci descarcarea sprijinului, prin evitarea totala a sprijinului pe membrul afectat timp de cateva luni de zile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-10-2010, ora 22:02
lidia les
Nu este medic/terapeut
lidia les
Buna seara.va multumesc mult pentru raspuns.noua nu ne-a recomandat nimeni repaus total, el merge la scoala e clasa a7 a, credeti ca lar ajuta sa facem o intrerupere si sa l imobilizez la pat, caci am inteles ca trebuie sa mai asteptam cati va ani sa se opreasca din crestere pentru operatie, a fi montate proteze,
0
01-10-2010, ora 22:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!!!!
Cred ca glumiti cu "montarea protezelor".este chiar sinistru!!!!
Legg-Calve-Perthes se poate vindeca in 95% din cazuri printr-o descarcare corespunzatoare a sprijinului (imobilizare). Trebuie numai sa consultati un ortoped pediatru cu buna practica in acest domeniu, pana nu e prea tarziu!
Problema esentiala nu este recuperarea ci evitarea totala a sprijinului pe membrul afectat timp de cateva luni de zile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-10-2010, ora 21:15
lidia les
Nu este medic/terapeut
lidia les
Buna seara.va multumesc pentru raspuns.am fost la timisoara la cativa medici profesori si mi a zis ca e prea tarziu la varsta de 13 ani, daca avea 8 ani la r fi pus in ghips dar nu mai are rost acum. nu stiu ce sa mai fac , am fost si la Szeged la un profesr ortoped si mi a spus ca nu are ce sa i faca decat cand se opreste din crestere operat pus ceva distantiere.
Nu stiu la cine sa mai merg.ma gandesc ca poate ar trebui sa merg in italia sa i fac un control, poate au mai multa experirnta in boala legg-calve-perthes.
Cu stima,
Lidia Les
0
02-10-2010, ora 21:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Daca ajungeti in Italia, ar fi bine sa incercati la Institutul Rizzoli din Bologna.
Eu nu am absolut deloc experienta acestei maladii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-10-2010, ora 22:44
moda emilia
Nu este medic/terapeut
moda emilia
Buna ziua domnul doctor apelez la d-voastra si eu cu o problema persistenta de 3 ani.Am o problema la ambii genunchi.Am facut handbal 4 ani, am stopat 5 ani, apoi am reluat din nou sportul dar din pacate doar 2sapt am rezistat si atunci mi-am dat seama de problema.Am avut 2 sapt., in care nici macar nu puteam sa mai merg pe picioare, sau sa ma intorc in pat, am mers la medic iar dansul mi-a spus ca e reomatism si eu am zis ca nu se poate la simptomele caare le am, dupa consultatie ma trimis la sibiu la operatie, iar la 5min mi-a facut radiografie si mi-a zis sa merg in ungaria la operatie deoarece acolo sunt specialisti pe articulatii.Am consultat mai multi medici iar din 7, 3 mi-au recomandat operatia cu artroscopic, unii au zis tratament, altii fizioterapii, alti ziceau ca nu am nimic.Am facut tratament care ma ajutat pe perioada care il faceam dupa terminare durerile erau la fel, calmantele doar pe moment.Durerile si intepaturile care le am sunt groaznice.Cele mai dese sunt cand ma pun in pat, cand merg pe jos, cand urc scarile.Am avut o perioada in care prima data mi se incalzea tot genunchiul ca si cum as avea o manusa pusa pe genunchi apoi trece si incep intepaturile si durerile.De cate ori indoi genunchii imi pusca foarte tare, iar la durere ii tot indoi si parca se pune os pe os si mai trece din durere.Dimineata cand ma ridic din pat sau cand merg pe jos totdeauna trebuie sa pun picioarele cu grija in paman dearece imi scapa genunchii.Nu pot sa mai fac efort fizic, nu pot sa stau mult cu ei indoiti pe scaun, sau in masina, simt ca si cum mi se taie in doua genuchiul.Dupa parerile medicilor in 2007 am facut si RMN-ul iar rezultatul este urmator : " Prezenta unui chist meniscal extern, corn posterior cu diametru de 5mm.Modificarea de semnal lineara in hiper T2 la nivelul cornului posterior, menisc intern in favoarea unei leziuni stadiul I. Ligamentul incrucisat anterior, vizibil doar 1/2 distala, insertia proximala nu se vizualizeaza.Ligamentul incrucisat posterior vizibil pe tot traiectul.
Chiste poplitee cu dimensiuni de 4, 2 mm, 8, 7 mm si respectiv 10 mm.
Osteosemnal T2 la nivelul ligamentului colateral extern, insertia distala ; discreta lama lichidiana suprapatelara "
Acesta este rezultatul RMN-ul din 2007 pe un genuchii.Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat medical deoarece nu stiu ce sa mai fac, care parere sa o iau in considerare.
Va multumesc mult
0
30-08-2015, ora 12:50
zenkel
Nu este medic/terapeut
zenkel
Buna ziua, numele meu eate Zenkel Laurentiu, am 24 de ani si sufar si eu de aceasata boala la sold de la varsta de 11 ani, eu lucrez ca ospatar si cu cat trece timpul cu atat mai multse accentueaza durerea, imi puteti spune si mie cam ce se poate face? Care sunt demersurile? Se poate face o operatie? Se poate pune o proteza? Va multumesc! Astept un raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •