Ameteala

17-06-2017
Cornelia M.
Nu este medic/terapeut
Cornelia M.
Buna!
De cand eram mai mica obinuiam sa ametesc, avand chiar 1-2 zile pe an in care ameteam atat de rau incat nu ma puteam ridica din pat, iar daca o faceam ameteala era atat de puternica incat nu puteam merge fara sa ma tin de ceva si ajungeam sa vomit de la starea respectiva. A doua zi trecea de la sine si eram din nou bine o perioada.
In ultima luna am inceput sa ametesc constant (nu foarte tare, dar destul incat sa-mi afecteze activitatile zilnice). Nu prea pot merge in linie dreapta, ma clatin si am si ceva probleme cu coordonarea (intind mana dupa un obiect si desi vad unde e ratez sa-l iau sau nu percep bine distanta pana la un anumit lucru, desi vad exact unde e). De asemenea am si o senzatie continua de instabilitate, in sensul ca simt ca as ameti, dar nu se invarte nimic in jur (nu prea stiu cum sa explic asta, e ca si cum nu-mi dau seama unde ma localizez in spatiu, vis-a-vis de obiectele din jurul meu), senzatie care-mi da adesea o stare de greata. Am inceput sa ma balbai in vorbire (nu am avut niciodata astfel de probleme inainte) si chiar am ajuns sa uit pentru perioade scurte oameni si evenimente (de exemplu, cand voiam sa plec de la facultate mi-am dat seama ca nu imi aminteam cum am ajuns in primul rand acolo, mi-a luat cateva zeci de secunde sa-mi amintesc).
Mi-a dat medicul de familie Stresclin Complex si Bilomag, zicandu-mi ca sunt doar stresata, dar imediat cum am inceput sa le iau am avut dureri groaznice de cap (de obicei nu ma doare capul aproape niciodata) asa ca le-am oprit. Din cate am observat eu, ameteala nu s-a manifestat diferit in functie de stres/oboseala, din acest motiv nici nu m-am asteptat sa aiba efect acele pastile.
Ce as putea sa fac sa rezolv cumva problema? Are rost un RMN? Stiu ca listele de asteptare sunt lungi si costa mult si nu as merge degeaba.
Multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •