Ameteala delunga durata

30-08-2021
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Am o ameteala de aproape 6 luni, a debutat cu vertij si stare de lesin..dupa rmn bun, neurologi, orl, oftalmologie, cardiologie analize, tratament cu betaserc, sermion, stugeron si d3, ma aflu in acelasi punct, acum o sapt am mers la clinica nova din bucuresti, am fc teste, mi au repozitionat otoliti, dar ma simt mai ametita decat am mers...chiar nu mai stiu ce sa fac, ametelile sunt permanente, dezechilibru, dureri de cap, stari de voma, uneori tensiune mica, are cineva un sfat ? Sau o rezolvare dintr un caz asemanator?
31 comentarii 12 Înainte ›
1
30-08-2021, ora 20:20
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Buna seara, am si eu aceeasi problema ca dvs, se intampla sa vedeti si in ceata?
1
30-08-2021, ora 21:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pot fi somatizari de anxietate in lipsa unui diagnostic fizic. Faceti orientativ un test de anxietate pe net si o vizita la psihiatru pentru evaluare.
0
30-08-2021, ora 21:10
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Da si vedere in ceata, presiune in cap, tresariri puternice la adormire, colon incontrolabil atunci cand ametesc foarte tare, oboseala, semzatie de cap gol, senzatie de cadere in gol, slabiciune in picioare, chiar si stand in pat ametesc, simt ca ma clatin...pur si simplu nu mai stiu la ce medic sa merg sa revin la o viata normala..
0
31-08-2021, ora 00:26
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
La ORL/Neurologie trebuie mers.Dar trebuie sa aveti norocul sa dati peste niste medici buni.
0
31-08-2021, ora 09:41
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Am fost si la neurolog si la clinica Nova care se ocupa cu asa ceva..nu m am intors prea bine, nu am primit lamuriri prea multe..din pacate
1
03-09-2021, ora 19:43
Ruxandra30
Nu este medic/terapeut
Ruxandra30
Am avut exact aceeași problema. Mergeți la Doamna Doctor Druță Alina de la clinica Malcoci.
0
09-09-2021, ora 13:15
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Si cum ati rezolvat? Tratament etc...
1
09-09-2021, ora 20:27
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Aceleasi simtome le am si eu.innafara de acestea aveti si altele.gen transpiratia palmelor usor tremur in corp sau agitatie.starea de ameteala e gen vertij sau sau o buimaceala cu usor dezechilibru.la coloana cervicala ati verificat?tiroida?
0
09-09-2021, ora 21:48
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Si una si alta.. Si tensiune mica atunci cand imi este cel mai rău.. Am facut analize ptr glanda si au iesit bune.. De o saptamana iau doar vit d3, magneziu, complex b, si metoprolol, nu mai am ameteli asa mari, nici capul asa tulbure insa tot am stari de rău mai mult seara si tensiune mica.. Totul e foarte deranjant ptr ca dureaza deja de 6 luni
2
10-09-2021, ora 10:24
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
E bine daca va ajuta pastilele alea pt ameteli? Eu iau tratament pt anxietate de exemplu
1
14-09-2021, ora 22:26
Sabau_Andrei
Nu este medic/terapeut
Sabau_Andrei
Buna seara am aceleasi simptome ameteli, cap greu, tremurat
amorteli picioare maini dureri in spate in fiecare zi deja de 2 ani jumate facute analize Rmn, Orl Neurolog toti spun ca nu ii nimic si eu de abia stau in picioare poate are cineva (sau o avut si spune cum o trecut peste)Problemele astea..Multumesc!
0
19-09-2021, ora 20:16
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Am avut ceva rezultate dar am monitorizat si tensiunea care scade brusc tot de atatea luni de cand am si ametelile, am mers la cardiolog, eco am facut spune ca ar fi ok, nu mi a dat niciun tratament fix ptr tensiune mica.. Sa ma hidratez, sa mananc mai sarat dar nu ma ajuta.. Acum am si covid si caderile sunt zilnice si de durata, si nici nu mai pot merge la cardiolog pana nu termin carantina.. Sa stai zilnic cu astfel de ameteli stari de rău stari de lesin e destul de greu de suportat
0
19-09-2021, ora 20:18
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Eu nu am auzit pe nimeni care a trecut cu brio peste.. Toti spun ca inca bajbaie in tratamente fara un rezultat satisfacator..
0
20-09-2021, ora 11:57
Sabau_Andrei
Nu este medic/terapeut
Sabau_Andrei
Greu ca sa gaseasca cineva de unde apar..eu locuiesc in Germania de doi ani jumate caut numa Doctori si nimic nici un Dr nu poate sa stie de unde apare ameteala..ce sa zic..
0
23-09-2021, ora 18:43
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Acum sunt internata cu covid.. Nu pot spune cat de rău ne simtim si eu si sotul ptr ca nu am venit din prima zi...inflamatia plamanilor mare
0
12-10-2021, ora 10:24
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Sunteti mai bine acum?
0
18-10-2021, ora 17:32
Dr Cristina Cathy
Nu este medic/terapeut
Dr Cristina Cathy
Bună ziua. Aceleași simptome le am și eu de 3 luni. Imediat după vaccinul /rapel, la 2 zile mi_a venit rău, amețeli, pierderea echilibrului. Am fost la neurolog, orl, cardiolog, analize medicale, rmn, ct și nimic toate bune. Nu știu ce sa mai fac, nu sunt bună absolut de loc, la serviciu abia pot sa stau, acasă îmi este frica sa stau singura de frica sa nu mi se facă rău, singura în oraș nu ma pot duce tot din cauza râului pe care îl am, la magazine la fel nu ma pot duce singura pt ca mi se face rău. Toți cunoscuții îmi zic ca totul este în capul meu, oare??? Adică eu chiar simt amețeală și slăbiciune dar cei cunoscuți îmi zic ca este psihicul. Oare sa fi făcut și o anxietate???
1
22-10-2021, ora 10:36
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
La sf lui august am fc repozitionare de otoliti dupa o saptamana naspa am inceput sa ma simt mai bn fara ameteli, in septembrie am fc covid, am fost internata, dupa externare am inceput sa am iar ameteli cand ma intorc pe partea stanga, cand ma ridic, pierderi de echilibru etc, acum sunt in somaj dar cand se va termina oare eu cum voi putea muncii, nu stiu nici nu se rezolva intr un fel.. Normal ca ma gandesc ce voi face in situatia asta in care fac repozitionari, costa o gramada si nu rezolv nimic...
0
22-10-2021, ora 12:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dr Cristina Cathy

Da. Este anxietate. Faceti orientativ test de anxietate online si adresati-va unui psihiatru si unui psiholog. In 2-4 saptamani cu o pastila pe zi scapati de starile de rau.
1
22-10-2021, ora 15:05
Dr Cristina Cathy
Nu este medic/terapeut
Dr Cristina Cathy
Ionela28 ce fel de tratament aveți pt anxietate, dacă nu va deranjez cu întrebarea? Azi am și eu programare la psiholog/psihiatru sa vad ce fac. Este foarte deranjanta amețeala și pierderea de echilibru, vad și în ceață. Am observat ca după ce beau cafeaua dimineața la o jumătate de ora îmi tremura corpul. În 33 de ani, nu îmi aduc aminte sa fi avut vreodată amețeală. Sănătate multă, tuturor!
0
22-10-2021, ora 15:06
Dr Cristina Cathy
Nu este medic/terapeut
Dr Cristina Cathy
clara_p vă mulțumesc pentru sfat. Azi am programare.
0
06-11-2021, ora 15:21
al90
Nu este medic/terapeut
al90
dupa mult research pe limba engleza am gasit singurele 2 diagnostice care se pot potrivi: PPPD si migrene vestibulare(si nu, nu trebuie sa te doara capul sa ai asa ceva) care sunt boli functionale. Exista si grupuri pe facebook pe care le puteti incerca... ideea pe scurt ca tratamentu nu exista si trebuie sa invatam creierul sa nu dea importanta simtomelor(prin acceptare si eventual exercitii vestibulare) SAU sa luam antidepresive/sau antiepileptice, doar ca asa doar maschezi problema nu o rezolvi.
Luati ce am spus eu doar dupa ce vorbiti cu un medic(din pacate in Romania habar nu au de PPPD) si va asigurati ca ati facut RMN la cap, cervicala, analize complete de sange, cardiologie si teste vestibulare.
Succes
0
06-11-2021, ora 17:28
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Se cheama sindrom vertiginos
0
27-11-2021, ora 19:52
Adi 1980
Nu este medic/terapeut
Adi 1980
Buna seara! Ma numesc Adrian, am 40 de ani și in urma cu câțiva ani, mai exact in anul 2006, am luat “din prostie” zic eu, doua pastilute de iod( ca acela arăta care ni-l dădeau la școala când eram mici). După un timp, mai exact 1 an, au început sa apăra primele simptome: de oboseala cronica, rau după o noapte pierdută, bătăi neregulate ale inimii, anxietate, pe care nu le-am luat in seama. Așa a mai continuat inca ceva vreme, fiindu-mi din ce mai rau.In 2012 după o petrecere, am făcut primul atac de panica. Am chemat ambulanta și m-au dus la spital, după care la un medic psihiatric, spunându-mi ca am tulburări de anxietate cu depresie și atacuri de panica. Am urmat tratamente peste tratamente antidepresive, fara niciun rezultat, starea mea de sanatate agravandu-se fff tare. M-am documentat pe internet și mi-am făcut analize pentru tiroida. Mi-au ieșit toate modificate. Am fost la Institutul Parhon, m-au internat câteva zile și rezultatul a fost de Tiroidita Autoimună Hashimoto. Mi-au dat sa iau Euthirox de 50 plus alte vitamine di minerale. Starea mea de atunci și pana acum nu s-a schimbat mai deloc. Am fost și la alți psihiatrii, schimbandu-mi tratamentele psihiatrice și schemele. Din 2012 pana acum, fara sa exagerez, am luat toate antidepresivele și benzodiazepinele care exista pe piața in diferite scheme de tratament, fara niciun rezultat pozitiv. In momentul de fata iau un antidepresiv de 4 luni, achiziționat din Franța, se numește Brintellix si mai iau Anxiar la nevoie. Chiar nu știu la ce medici sa mai apelez. In acești ani, am cheltuit peste 35.000€ pe medicamente, EKG-URI, analize, IRM-URI, CT-URI, medici și drumuri pe la spitalele din toata țara... Mi-a iesit la RMN o spondiloza cervicala.Am făcut fizioterapie și tot nu a dispărut niciun simptom.Am ținut și diferite diete, fara gluten, fara lactoza, suplimente naturiste cu lăptișor de matca, polen, seleniu, zinc, miere, propolis. Fara cofeina, alcool...s.a.m.d. Nu știu ce sa mai fac și unde sa ma mai duc... Va rog frumos, dacă poate sa ma ajute cineva care a mai trecut prin ce am trecut eu, pentru ca ceilalți nu ma înțeleg. Nici prietenii și nici familia...îmi spun ca nu am nimic, ca toate sunt in capul meu!!! Simptomele, in momentul de fata sunt f multe sa le spun aici, dar cel mai mult ma deranjează migrenele extrem de puternice, amețeli ff puternice cu dureri de ochi, stările de anxietate continuu, atacurile de panica(3-4/zi), nodul in gât, hiperventilația, insomniile, parestezii la ambele mâini, nod in gat, extrasistole, tiuit in urechi și nu pot merge mai mult de 250-200m că se inmoaie picioarele de la rotule cu durere de lombara.Cat stau in pat sunt mai bine, până mă ridic și atunci încep toate..In momentul de fata iau Euthirox de 50, Nexium 20mg(1/zi)Anxiar (la nevoie, cam 2/zi) si ma simt ff rau.Va multumesc anticipat!
0
28-11-2021, ora 17:53
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ați încercat și psihoterapie concomitent cu medicația? Medicația rezolvă simptomele, pe când psihoterapia încearcă să elimine cauzele și să ajute la câștigarea unor competențe necesare gestionării situațiilor dificile.
0
01-12-2021, ora 21:07
Marioancea
Nu este medic/terapeut
Marioancea
Si eu ma numar printre voi , eu sunt cu același simtome de ameteli dezechilibru stari de lesin dar cel mai rau este ca la mine au trecut 13 ani și am fost la toti doctorii, neurologi, cardiologie, psihiatri, endocrinologi, RMN și ct toate au ieșit bn dar eu abia ma tin pe picioare. Dacă ați găsit vreun remediu anuntatima și pe mn va rog
1
01-12-2021, ora 22:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Adi 1980

Combinatia Seroquel Seroxat ati incercat?
0
01-12-2021, ora 22:38
Adi 1980
Nu este medic/terapeut
Adi 1980
Buna seara, Clara_p! Da, am luat-o și pe-asta, dar in zadar...
0
10-12-2021, ora 15:14
Alina voica
Nu este medic/terapeut
Alina voica
Las nr de tel daca vreti careva sa tinem legatura pe whatsapp, sa vedem ce imbunatatiri avem, daca avem.. 0787598505..legat de aceasta problema.
0
17-12-2021, ora 16:44
sandrita
Nu este medic/terapeut
sandrita
pt Adi 1980, eu ani de zile am avut manifestari fara depistare de tiroida, ani de zile dristrusi de medici din Romania care habar nu au pe ce lume traiesc, schimbi eutiroxul cu monodoze de tirosint(levotiroxina lichida) la mine functioneaza si mergi la un homeopat bun, pot sa iti recomand pe cineva care m a ajutat dupa ce ai mei cheltuisera peste 5.000 euro pe la clinici private si dr privati…. si nu, nu mai luati fratilor pastile de psihiatrie, mergeti intai pe cale naturista combinata cu pastila pt boala cronica!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •