Ameteala si anxietate ca reactie adversa la un medicament

20-07-2022
adriellle
Nu este medic/terapeut
adriellle
Am luat acum 6 zile o pastila de Nifedipin 10 mg la recomandara unui medic gastroenterg (pentru un spasm esofagian) si am avut o reactie adversa foarte urata.Spasmul mi-a aparut dupa ce am inghitit un supliment alimentar mare cu putina apa.
La 2 ore dupa ce am luat pastila, am inceput sa ma simt foarte rau; pielea de pe picioare si fata mi s-a inrosit brusc, tahicardie mare de am zis ca am facut infarct, ameteli puternice, nu am mai putut sta in picioare. Am ajuns de urgenta la spital unde mi s-au facut analize la sange si ekg. Toate analizele uzuale au iesit bune. Nu am carente de vitamine.Ekg-ul a fost bun si el. Am fost externata cu dagnosticul de posibil reactie adversa la Nifedipin.
Problema este ca am ramas cu o senzatie ciudata in cap. Ma simt ca si cum as fi fost trezita dintr-o anestezie.Nu e vertij, nu se invart obiectele, e o senzatie de mahmureala, am o si o stare de anxietate si confuzie nejustificata; ma sperii foarte usor. Am starea aceasta de mahmureala de dimineata pana seara de cateva zile. Imi este greu sa ma concentrez sau sa port un dialog cu cineva. Pe strada cand ies merg ca un robotel, nu pot fi atenta la ce se intampla in jurul meu. De 3 nopti ma trezesc pe la 4-5 dimineata cu o stare de frica si neliniste greu de explicat, asa din senin, nu ma gandesc la ceva in mod special, si nu stiu practic ce sa fac ca sa ma linistesc; ma ridic din pat, merg prin casa, ascult muzica. Incerc sa fiu optimista si sa controlez aceasta stare dar se pare ca nu prea reusesc.E ceva ce ma depaseste. Nu am avut aceste stari inainte, au aparut brusc dupa inghitirea acelei pastile.Este posibil sa ma fi speriat si foarte tare, am crezut ca am facut infarct si ca ambulanta nu ma ajunge la timp. In prezent iau aerius si tonico forte. Am inceput sa cred ca am luat-o razna. In timpul zilei ma fortez practic sa ies din casa desi imi e foarte greu sa merg pe strada. As avea nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
20-07-2022, ora 16:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E anxietate. Daca simptomele dureaza de mai mult de 15 zile, adresati-va unui psihiatru si unui psiholog.
Pana atunci incercati un gemoderivat de tei argintiu (extract din muguri de tei). Cititi despre el pe net.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele pe termen lung ale antidepresivelor
  • Antibioticele ar putea influența eficiența terapiilor anticancer
  • Efectul de rebound al medicamentelor
  • Cum influențează microbiomul intestinal efectul medicamentelor? O întrebare esențială în medicina de precizie
  •