Analize endocrinologice.
Am fost la medicul endocrinolog pe motiv ca as fi inalt pentru varsta mea (15 ani, 1, 76m, baiat).Sunt si foarte slab(50kg).De ceva timp incerc sa aflu motivul pentru care am greutatea asta nenorocita.Endocrinologul m-a palpat, m-a cantarit/masurat, observatie vizuala, radiografie la cap, genunchi insa nu mi-a dat sa imi fac analize de sange.A spus sa revin in vara. Ma intreb daca am hipertiroidie, chestie pe care vreau sa o aflu pentru a o trata sau a o elimina din lista cauzelor pentru care nu pun pe mine.
Trebuie sa ii solicit analizele de sange?Nu le-a facut din cauza varstei sau ceva de genul?
Trebuie sa ii solicit analizele de sange?Nu le-a facut din cauza varstei sau ceva de genul?
2 comentarii
Mi se pare imposibil ca un endocrinolog sa nu-ti recomande analize daca ai nevoie de ele. Mie mi s-a parut ca adora sa-ti recomande analize! La 15 ani inca nu esti "gata", deci pot aparea usoare dezechilibre. 176 cm nu e o inaltime "grava", ci mai degraba una normala pentru anii tai. La varsta ta toata lumea mananca mult fara sa se ingrase, transpira mult, are exoftalmie (dezvoltata in urma privitului dupa exemplarale sexului opus, bineinteles!). Eu am o boala tiroidiana si am mers la medic cu fiica mea in varsta de 16 ani inca de acum 2 ani. Nu are nimic, dar mi-au spus ca e inca mica si sa o aduc anual la control. Cred ca si la tine nu au depistat de fapt nimic, dar prudent ar fi sa revii. Ca poanta: sotul meu avea la 20 ani 194 cm si 74 kg, acum are, la 41 ani, 197cm si 84 kg; nu a fost si nu e bolnav de ceva - l-am testat, sa stii, si arata f. bine. Muta-ti gandurile la alte probleme, mai bine!
Multumesc pentru raspuns.
Toata lumea, dar cum se face ca am colegi cu greutate mult mai mare decat mine, deci normali? Ei ce au in plus decat mine?
Dar mai este o problema. Am picioarele mai lungi decat proportia normala raportata la bust! Ma enerveaza! Oare endocrinologul poate rezolva asa ceva?Deja sunt destul de lungi picioarele, iar cartilajele de crestere de la genunchi probabil nu sunt inchise(am dus radiografia la genunchi si cap si a zis ca mai cresc vreo 2 ani).Ce fac?Stau asa sa mai creasca picioarele dita-mai?Ma complexeaza extrem chestia asta. :(
Toata lumea, dar cum se face ca am colegi cu greutate mult mai mare decat mine, deci normali? Ei ce au in plus decat mine?
Dar mai este o problema. Am picioarele mai lungi decat proportia normala raportata la bust! Ma enerveaza! Oare endocrinologul poate rezolva asa ceva?Deja sunt destul de lungi picioarele, iar cartilajele de crestere de la genunchi probabil nu sunt inchise(am dus radiografia la genunchi si cap si a zis ca mai cresc vreo 2 ani).Ce fac?Stau asa sa mai creasca picioarele dita-mai?Ma complexeaza extrem chestia asta. :(
Alte subiecte recente din această secțiune: