Analize sifilis

55 comentarii 1 2
0
05-04-2011, ora 21:22
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Sa faci un test pt HPV care poti sa-l faci la Synevo si vezi dk ai sau nu, e periculos virusul asta mai ales pt femei, si pt Sifilis si HIV dk doresti.

Sanatate !!!!
0
13-04-2011, ora 00:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dnă Dia2, dacă testul TPHA (Treponema Pallidum Haemagglutination Assay) v-a ieşit negativ, aveţi toate şansele să vă fi vindecat infecţia luetică, sifilisul.
Vă rog, menţineţi o legătură strânsă cu medicul dv. curant, cu cel care vă tratează şi supervizează. Dânsul este cel mai în măsură să aprecieze vindecarea sau nevindecarea organismului dv.
Dacă soţul meu nu s-a contagiat de la dv., atunci când boala era în plină formă de manifestare, sunt slabe şanse să se contagieze în acest moment, însă, chiar şi aşa, există şanse, în cazul în care mai sunteţi purtătoarea infecţiei luetice.
_

" ne dorim foarte mult un copil, ce şanse sunt, sau cât timp mai trebuie sa aşteptăm!!!!!?????????va rog sa-mi raspundeti!!!!! "
- Ca şi în cazul celorlalte întrebări, fără doar şi poate, numai medicul dv. curant (medicul internist, medicul de familie, medicul dermato-venerolog etc.) vă poate spune cât şi dacă trebuie să mai aşteptaţi, în funcţie de starea organismului dv.
Consultaţi-vă cu medicul dv., vă rog, şi urmaţi tratamentul aşa cum vi s-a prescris.
_

Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu iubire şi respect, Nick
1
13-04-2011, ora 00:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Mpm, îmi imaginez care a fost şi în ce a constat "neatenţia" laborantei. Iertaţi-o, se mai întâmplă. Îmi cer iertare că nu v-am răspuns în mod prompt; am fost foarte ocupat, cum de altfel sunt în continuare.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu un copil minunat!
_
Cu iubire şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - Nu ştiu cum aţi ajuns dv. la concluzia că eu sunt medic, deşi pot deduce algoritmul care a stat la baza concluziei dv., însă mă simt obligat să vă informez că NU sunt. Am studiat o periodă de timp medicina, în special cea naturopată, am cunoştinţe optime, dar, din păcate sau din fericire, NU sunt medic. Aş fi putut fi cel mult terapeut, dar am lipsit de la câteva examene, apoi nu am mai avut bani să continui studiile şi...
Sunt profesor :); îmi folosesc cunoştinţele medicale încercând să-mi ajut semenii, nimic mai mult de-atât.
0
13-04-2011, ora 00:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Ralukina, cele 3 formaţiuni cutanate par a fi condiloame. Ar fi indicat să consultaţi un medic dermato-venerolog, pentru a fi examinată, diagnosticată şi tratată.
_
Tinctura de mărul lupului vă poate ajuta, ea putând fi folosită, în cazul dv., doar extern, prin aplicaţii (tamponări) directe pe cele 3 băşicuţe, de 3 ori pe zi, timp de minim 14 zile.
Consultaţi medicul pentru a obţine aviz de administrare!
_

Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire şi respect,
Nick
0
13-04-2011, ora 12:27
RaduBogdans
Nu este medic/terapeut
RaduBogdans
Buna ziua ! Stiu ca nu are legatura cu topicul dar am observat ca va pricepeti si am zis sa fac o incercare si la dvs! Sper sa nu fie cu suparare ! Asadar sa-mi incep povestea trista.
Am avut un contact sexual protejat in urma cu 3 saptamani, in care am avut nefericirea de a mi se rupe prezervativul :( Doresc sa precizez ca pers cu care am avut acest contact practica sexul comercial. A simtit imediat momentul ruperii si s-a oprit, am schimbat prezervativul si apoi nu am mai avut neplaceri de acest gen. Probabil contactul neprotejat a fost pret de cateva secunde, nu stiu daca are o importanta prea mare acest aspect insa doresc sa mentionez ca nu au existat sangerari, nu am eruptii pe penis sau ulceratii sau altfel de rani sau zgarieturi asadar invelisul natural este intact. Mai precizez ca inainte de a incepe contactul sexual vaginal a existat un contact oral ( nu avea sangerari la nivel bucal ) in care nu am fost protejat, folosirea prezervativului producandu-se ulterior sexului oral. In perioada imediat urmatoare m-am documentat pe internet si cam intr-o perioada de 10 zile am inceput sa am simptome pt HIV : un fel de candidoza bucala, caracterizata prin limba incarcata si de culoare alba, si crampe abdominale urmate de diaree iar apoi in ziua imediat urmatoare constipatie ce a durat 7 zile pana acum, in tot acest timp am avut flatulente si balonari. Acum s-au mai potolit crampele si stomacul nu mai este atat de deranjat dar tot am diaree, relativ scaun destul de moale, limba s-a mai curatat dar mai prezinta albeata si gura este uscata iar momentan am o durere la articulatia de la umarul drept.
Mi-am facut test ECLIA la Synevo, ieri, mi-a venit rezultatul astazi : negativ. As dori sa va intreb : daca am simptome de HIV si ipotetic ( Doamne fereste ! ) as avea HIV, are putea sa-mi dea ca rezultat negativ pt ca au trecut doar 3 saptamani de la infectie ? Adica sa am simptome de HIV, sa-mi atace sistemul si anticorpii sa nu se fi inmultit destul incat sa iasa la analize pt ca este perioada prea mica ?

Va multumesc anticipat !
0
17-04-2011, ora 14:20
Avanger
Nu este medic/terapeut
Avanger
Sin eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu RaduBogdans, cam la fel am patit, dar la mine nu a fost contact oral. Eu dupa 1 saptamana, am inceput sa am dureri musculare, disconfort digestiv, lipsa poftei de mancare, frisoane si mici stari de febrilitate, mici mancarimi si usturimi la urinare, si mancarimi in zona anala. Am fost la doctor mi-am facut analize dupa 1 saptamana de la contact(urocultura, hepatita b, c sifilis), mai putin HIV pt ca din cate stiu trebe sa treaca macar 1 luna si apoi din nou dupa 6 luni. Ma simt mai bine acum dar tot mai am mici dureri musculare, amorteala la dinti, mici dureri abdominale. Si eu astept un sfat, va multumesc anticipat.
0
01-05-2011, ora 14:50
numaiuna
Nu este medic/terapeut
numaiuna
Buna ziua, in urma unor analize de rutina efectuate la un spital am fost depistata cu vdrl+ ; am repetat vdrl rpr si tpha la un laborator particular si acolo mi-a fost depistat tpha+ cu titru=1/320 iar vdrl si rpr negative ; la o saptamina am repetat iar vdrl la acelasi spital si a iesit si de data aceasta pozitiv ; am fost iar la un laborator particular diferit de cel la care am facut testarea prima data, si am repetat vdrl rpr si tpha rezultatele fiind : vdrl si rpr negative iar tpha pozitiv cu titru=1/160 ; nu inteleg de ce la spital imi tot iese vdrl+ iar la laboratoarelel particulare vdrl-ul este negativ ; mi-ar fi de mare folos un sfat care sa ma lamureasca in aceasta privinta pentru ca nu stiu ce sa cred in privinta starii mele actuale de sanatate
0
25-05-2011, ora 22:48
innaa
Nu este medic/terapeut
innaa
Buna seara Dl.Mr Nick as avea si eu o intrebare.acum 11 ani de zile am avut sifilis...am facut injectii multe la numar(nu imi mai amintesc exact ca eram destul de mica)dar din cate imi amintesc nu am mai repetat analizele.dar nici simptome nu am avut...vreau un copil, plus ca sotul nu stie povestea aceasta...plus ca mi-am facut majoritate analizelor si au iesit ok...ficat, pancreas, HIV, Hepatitele si este ok.spuneti va rog daca as mai fi bolnava...este posibil dupa atatia ani.baiatul de atunci acum are copii si sunt perfect sanatosi...Va multumesc anticipat si astept cu interes rasp.Dvs.
0
25-05-2011, ora 22:52
innaa
Nu este medic/terapeut
innaa
Am uitat sa va mai intreb daca copilul ar avea de suferit.???analizele se pot negativa dupa atatia ani?exista vreo sansa?Va multumesc.
0
01-06-2011, ora 15:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
RaduBogdans, există o "fereastră serologică", aşa se numeşte, adică o perioadă când HIV se găseşte în organismul unei fiinţe umane, dar anticorpii nu apar. Producţia de anticorpi este detectabilă după 6-12 săptămâni de la infecţie şi durează pe tot parcursul vieţii persoanei infectate, de la câteva luni până la câţiva zeci de ani.
_
" as avea HIV, are putea sa-mi dea ca rezultat negativ pt ca au trecut doar 3 saptamani de la infectie ? Adica sa am simptome de HIV, sa-mi atace sistemul si anticorpii sa nu se fi inmultit destul incat sa iasa la analize pt ca este perioada prea mica ? "
- Teoretic, răspunsul este da, din păcate!
_

Vă recomand să vă faceţi în următoarea perioadă cel puţin următorul test - Anti-HIV 1+2, la Synevo. Dacă rezultatul va fi pozitiv, ar fi indicat să consultaţi un medic specialist în virusologie/imunologie.
Dacă rezultatul va fi negativ, datorită simptomelor negative pe care le prezentaţi, vă recomand să consultaţi un medic internist pentru a beneficia de o examinare amănunţită.
_

Însănătoşire grabnică!
0
01-06-2011, ora 16:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Avanger, ţinând cont şi de ce i-am scris lui RaduBogdans, vă informez că simptomatologia dv. nu trebuie să fie nepărat parte integrantă din tabloul clinic specific infecţiei HIV. Încercaţi să gândiţi pozitiv!
De pildă, şi o candidoză sistemică invazivă poate determina o parte din simptomatologia pe care o aveţi.
Şi totuşi, consultaţi medicul specialist!
_

Însănătoşire grabnică!
1
01-06-2011, ora 16:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Numaiuna,
VDRL (Venereal Disease Research Laboratory) este un test care cuantifică anticorpii produşi de Treponema pallidum, agentul patogen care produce sifilisul. Acest test nu este întotdeauna relevant, nici atât exact, pentru că organismul nu produce mereu anticorpii care demonstrează activitatea Treponemei (ca răspuns la activitatea ei). Testul este concludent în faza secundară şi latentă, dar în cea primară şi terţiară, poate să fie fals negativ.
RPR-ul - Rapid Plasma Reagin test - ca şi VDRL-ul, nu este atât de relevant.
TPHA (Treponema Pallidum Haemagglutination Assay) este un test serologic specializat, un test de hemaglutinare a Treponemei, care evidenţiază prezenţa infecţiei luetice, a sifilisului (este cel mai recomandat; în condiţiile în care acest test este pozitiv, organismul dv. se află într-o fază de dezvoltare a sifilisului).
_

" nu inteleg de ce la spital imi tot iese vdrl+ iar la laboratoarelel particulare vdrl-ul este negativ "
- Rezultatele sunt diferite şi datorită folosirii de reactivi diferiţi, dar şi datorită oscilării în producţia de anticorpi.
_

Vă rog, consultaţi un medic internist şi/sau un medic dermato-venerolog.
_

Însănătoşire grabnică!
0
01-06-2011, ora 16:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Innaa, mai mult ca sigur sunteţi vindecată după atâta amar de vreme, mai ales că nu prezentaţi semnalmentele specifice bolii, însă antecedentele dv. medicale vă obligă să vă refaceţi testele pentru sifilis, pentru a fi sigură că sunteţi okay 100%, cel puţin măcar din acest punct de vedere.
Consultaţi un medic ginecolog/obstetrician. Un astfel de medic vă va face toate analizele necesare şi vă va îngriji, ca dv. (şi soţul dv.) să concepeţi şi să naşteţi un copil sănătos. Doamne-ajută!

_

Vă doresc să aveţi un copil minunat :-)
0
20-06-2011, ora 20:41
dana1980
Nu este medic/terapeut
dana1980
buna ziua!ma adresez dl doctor pentru un sfat si o rezolvare la problema mea.ma confrunt de circa un am cu sifilis, infectie care ma distruge din toate pct de vedere.pana in prezent am consultat doi medici dermatologi.primul mi-a recomandat doxiciclina circa6-8 luni cu pauze bineinteles timp in care avand titrarea mare(nu mai retin exact parca 32) am ajuns cu titrarea la 1 apoi a crescut la 4 tpha/vdrl pozitive evident.cel de-al doilea medic mi-a recomandat 2luni de moldamin 1200000*2 total 2400000.acum sunt in pauza pentru ca de 2 sapt am terminat tratamentul si trebuie sa refac analiza.am refacut-o si am constatat cu stupoare ca titrarea la ajuns la 8 vdrl/tpha pozitive.ajutati-ma ca nu stiu ce sa mai fac vreau sa ma negativizez pentru a putea profesa.ce tratament sa mai fac?si cat?ori exista si alte analize?mentionez ca si sotul meu a avut insa el sa negativizat foarte repede cu doxiciclina.multumesc si astept un sfat si o sugestie (raspuns)din partea dvs.
0
05-09-2011, ora 01:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Dana1980, ar fi indicat să consultaţi un medic internist foarte experimentat, pentru a vi se revizui infecţia luetică, adică pentru a vi se reface un consult amănunţit cu privire la sifilisul de care suferiţi.
În cazuri destul de rare agentul patogen al sifilisului - Treponema pallidum - devine insensibil la majoritatea antibioticelor recunoscute ca fiind active împotriva lui, fapt care face dificilă tratarea efectivă a sifilisului.
Din fericire, pe lângă antibioterapia cunoscută, mai există o variantă nu foarte cunoscută, care ajută incredibil de mult la tratarea sifilisului, şi anume coloidoterapia, adică, mai exact, în cazul dv., terapia cu apă cu argint coloidal pur de 20 ppm, terapie care vă poate fi instituită doar cu acordul unui terapeut.
Apa cu argint coloidal DrJuice, de exemplu, apă pe care eu o cunosc ca fiind avizată de Ministerele Sănătăţii din România şi Ungaria, conţine singura formă a argintului care poate fi utilizată în siguranţă deplină, dacă persoana care o administrează nu suferă de intoleranţă/hipersensibilitate/alergie la argint şi dacă nu are predispoziţia genetică de a acumula metale în organism.
ARGINTUL COLOIDAL este cel mai puternic agent antibiotic, antifungic şi antiviral existent, el fiind indicat şi în tratarea sifilisului, cu acordul medicului.
Documentaţi-vă: ----------*
Consultaţi medicul!
_

Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
06-09-2011, ora 22:16
Dia2
Nu este medic/terapeut
Dia2
Buna seara, in urma analizelor acum 1 an jumate-2, mi-a iesit vdrl pozitiv, al sotului este negativ!am facut tratament cu tetraciclina de vreo 4 ori pt k sunt alergica la penicilina!in luna mai anul acesta VDRL pozitiv, titru=1/4, acum sunt insarcinata in 13 saptamani si analizele sunt asa:VDRL pozitiv, titru=1/8 TPHA=1/640, anticorpi IgG(FTA-ABS)-pozitiv, anticorpi IgM(Bolt)-negativ!!!!ce inseamna asta mai concrtet!mentionez k sotul meu e tot negativ!!!!ce inseamna mai exact, eu o sa nasc cezariana, va fii si copilul bolnav?anlizele mele sunt ok zic doctorul, tratament zice k nu pot sa iau(tetraciclina nu e voie la gravide)iar alt nu este daca sunt alergina la penicilina, mai trebuie tratament?????va rog raspundeti-mi, copilul va fii bine?multumesc! Si va rog sa-mi raspundeti
0
21-09-2011, ora 14:27
Tralala0307
Nu este medic/terapeut
Tralala0307
Sunt o viitoare mamica, 33saptamani si tocmai am primit niste analiza care pe mine ma depasesc..
VDRL pozitiv (1/2)
TPHA 1/80 Neg.1/80
FTA-abs Pozitv
Este ceva grav? nu am programare la medic decat este 2 sapt si ma c-am apasa rezultatele astea care nu stiu cum sa le interpretez.. Multumesc mult!
0
10-10-2011, ora 07:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Dia2,
VDRL (Venereal Disease Research Laboratory) este un test non-treponemic care cuantifică anticorpii produşi de Treponema pallidum, agentul patogen care produce sifilisul. Acest test NU este întotdeauna relevant, nici atât exact, pentru că organismul nu produce mereu anticorpii care demonstrează activitatea Treponemei (ca răspuns la activitatea ei). Poate fi fals negativ sau fals pozitiv!
Testul FTA-ABS pozitiv indică prezenţa în sânge a anticorpilor agentului patogen care produce sifilisul - anticorpi ai Treponemei pallidum, însă testul va fi pozitiv pe viaţă, chiar dacă sifilisus a fost tratat corespunzător, în consecinţă, el - testul - Nu este concludent pentru evidenţierea prezenţei sifilisului şi nici pentru monitorizarea efectelor pozitive ale tratamentului pentru eradicarea sifilisului, oricare ar fi el.
Analizele dv. par a fi okay, aşa cum v-a spus şi medicul dv. curant.
Copilul nu cred că va fi afectat, dar nu vă pot oferi o siguranţă în acest sens, de vreme ce sifilisul poate să producă sechele serologice care pot purta cu ele riscul minim de transmisie şi afectare.
Vă rog să consultaţi un medic obstretician/ginecolog.
Vă doresc să aveţi o sarcină uşoară şi un copil minunat.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
10-10-2011, ora 07:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Tralala0307, analizele dv. par a nu evidenţia o infecţie luetică, deşi testele non-treponemice VDRL şi FTA-ABS sunt pozitive. TPHA este negativ, ceea ce este cel mai important!
Consultaţi medicul pentru mai multe detalii, dacă nu l-aţi consultat nici până în acest moment.
Vă doresc să aveţi o naştere uşoară şi un copil minunat.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
05-04-2012, ora 16:31
ciprianazs
Nu este medic/terapeut
ciprianazs
buna ziua nu am si eu o intrebarare acum 2 luni si ceva an avut relati cu o fata si azi am aflat ca ea are sifili eu pana azi nu mi-am facut nici o data analize pentru depistare sifilisului si azi am facut analise si vdrl-rpr carbon a iesit -negativ si tpha200 a iesit +pozitiv ce inseaman asta si ce imi recomandati?
sa o anunt si pe prietena mea sa isi faca si ea niste analize?doctorul de familie zice ca nu e cazul ca totul e bn eu am intretinut relati sexulare cu acea persoana care are tocmai acum 2 luni si cu prietena mea acum 5 zile dar de la ea nu ma astept sa fi luat ca ea nu a umblat cu nimei in afara de mine
marti pe 10.04 am programar la Dermato-Venerologie ca azi nu era doctorita dupa parea dvs e ceva grav ?
daca da si am sifilis sa o anunt si pe pretena mea sa isi faca si ea analizele sa vada daca are sau sa stau linisti cum a spus doctorul de fam ca nu am nimica legat de vreo boala contagiosa
va multumesc
0
29-05-2012, ora 18:59
petala
Nu este medic/terapeut
petala
Mr. Nick as vrea sa stiu daca va pot adresa si eu o intrebare?am nevoie sa stiu ca in prezent mai sunteti disponibil pt a ne ajuuta cu raspunsurii.Va rog mult sa-mi raspundeti. Va multumesc din suflet.
0
31-05-2012, ora 04:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!

Stimate dle ciprianazs, deşi răspunsul meu este întârziat, vi-l voi oferi, oricum, din politeţe.
NU ştiu cum de medicul dv. de familie v-a spus că totul este okay, de vreme ce TPHA-ul v-a ieşit pozitiv, nu negativ. TPHA (Treponema Pallidum Haemagglutination Assay) este un test serologic specializat, un test de hemaglutinare a Treponemei, care evidenţiază prezenţa infecţiei luetice. DECI, dacă TPHA-ul v-a ieşit pozitiv, în ciuda faptului că VDRL-ul v-a ieşit negativ, teoretic, în organismul dv. este prezentă o infecţie cu agentul patogen al sifilisului.
Sper că în urma programării la dermato-venerologie, de pe data de 10 aprilie, aţi fost lămurit şi aţi fost şi...tratat.
Rugaţi-vă prietena să îşi facă şi dânsa analize pentru depistarea sifilisului, în special TPHA.
În altă ordine de idei, vă dau un sfat psihoterapic: NU vă mai înşelaţi prietena!
Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
_

Stimate drule/dle/dră/dnă petala, da, îmi puteţi adresa una sau mai multe întrebări; sunt disponibil ;)
Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
20-08-2012, ora 18:44
nflorescu
Nu este medic/terapeut
nflorescu
Buna ziua,

Sper ca mai este de actualiate topicul deoarece am si eu nevoie de un rapuns problema de mai jos.
Recent am facut (la Synevo) printre alte analize si testul pentru sifilis.
Rezultatul este
V.D.R.L. RPR cantitativ - metoda imunoturbidimetrica: 0 R.U.
lt; 1: Negativ
≥ 1: Pozitiv
R.U.= unitati RPR
1 R.U. corepunde unui titru RPR 1/1 la
reactia clasica.

iar la Anticorpi - Treponema pallidum
TPLA cantitativ - metoda imunoturbidimetrica: 5 T.U.
lt; 10: Negativ
≥ 10: Pozitiv
T.U.= unitati-titru
1280 T.U. corespund unui titru TPHA
1/1280 la reactia clasica.

Puteti sa imi spuneti va rog ce inseamna acest rezultat? De ce la TPLA mi-a iesit valoarea 5? Tin sa mentionez ca nu am am avut niciodata simptomele caracteristice sifilisului si nici nu am urmat vreun tratament in aceasta privinta. Sunt casatorit de 1 luna si nu am mai avut relatii cu alte fete de 4 ani de cand sunt cu ea.
Credeti ca e posibil, avand in vedere rezultatele de mai sus, sa fi contactat un sifilis din relatiile anterioare si sa nu fi stiut iar acum sa fie deja intr-o faza tardiva/tertiara?

Am facut si o analiza FTA-bs care urmeaza sa iasa in 2 saptamani.

Va multumesc,
Doamne ajuta!
0
29-08-2012, ora 14:37
simpl3guy
Nu este medic/terapeut
simpl3guy
Buna ziua,

am avut sifilis in iarna acestui an (VDRL: + + + + +, iar THPA: +). In ianuarie am facut tratament iar apoi am repetat de 2 ori analizele, la 3, respectiv la 6 luni si ambele seturi au avut ca rezultat VDRL: + + + - -, iar THPA-ul in continuare la valoarea +. nu mai este o problema, nu ? medicul era oprimist dupa primul set de rezultate, iar acum nu mi-a zis decat sa ma duc peste 3 luni sa repet analizele...
Am citit pe net despre o asa-zisa serorezistivitate. Dvs. ce credeti? mi se vor negativiza vreodata de tot? P.S. Din cate stiu, nu mai transmit infectia acum, nu ?
Multumesc anticipat!
0
17-08-2015, ora 19:36
crys.crys65
Nu este medic/terapeut
crys.crys65
Buna ziua as dori sa stiu ce inseamna rpr cantitativ 8.28 si anticorpi Treponema pallidum 244.9???Cum interpretati aceste valori???
Adaugă un comentariu / răspuns
55 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bărbați: semne precoce ale unei boli transmise prin sex - cum să le recunoști și ce să faci
  • Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis
  • O posibilă renaștere a epidemiei de sifilis
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •