Anixietate

13-09-2022
Eu Li
Nu este medic/terapeut
Eu Li
De 3 saptamanii am facut un atac de panica. Am incerat sa lupt fara tratament dar am ajuns la epuizare pt ca nu dormeam deloc noaptea. Am ajuns la doctor si mi-a recomandat cipralex 1 pastiluta dimineata si anxiar cate o jumatate pe zi si una seara. Chestia e ca simt o teama pt pastile..au auzit ca produc dependenta si nu as vrea. Oare nu exista ceva natural sa ma ajute mai mult? Nu am mai luat niciodata antidepresive si nici acum nu as lua
3 comentarii
2
13-09-2022, ora 13:46
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Nu vă faceți griji, eu am scos Seroquel foarte bine cu pastile înjumătățite și apoi sferturi. Seroquel mi l-a dat doctorul pt o depresie puternică deși este antipsihotic. Merge și la depresie dar mai ales la insomnie și are "faima" că se scoate foarte greu din corp.
Benzodiazepinele se scot și ele ușor dar nu trebuie luate mai mult de 3 săptămâni pt că se instalează dependența. Dar asta trebuie să știe doctorul. Dacă vede că nu ești bine, îți va prescrie alt anxiolitic care se poate lua pe termen mai lung și nu dă dependență.
1
13-09-2022, ora 14:15
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Mergeți la un psihoterapeut cu experiență pentru evaluare.
1
14-09-2022, ora 18:03
Psiholog Patru Monica Daniela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Patru Monica Daniela
Bună ziua.
Din prezentarea d-voastră, fără detalii, as putea sa spun că ați suferit un atac de panică imprevizibil. Acest tip de atac de panică nu are un factor declanșator evident la momentul apariției.
Nu spuneți care este cauza insomniei.
Atacul de panică are la bază sentimentul de frică intensă sau disconfort intens și, sunt însoțite de manifestări somatice sau cognitive.
Recomandarea mea este să începeți un proces psihoterapeutic prin intermediul căruia să învățați să gestionați atacul de panică, să conștientizați și sa restructurați gândurile și emotiile negative și să descoperiți cauza declanșării atacului de panică.
Asta înseamnă că anumite evenimente sau situații, emoții, gânduri, senzații, cu care v-ați confruntat în ultimele săptămâni sau chiar luni, să stea la baza declanșării atacului de panică.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul