Anomalie dentara la copil

24-01-2016
Cornelian
Nu este medic/terapeut
Cornelian
Buna seara! Baietelul meu de numai 1, 6 ani se pare ca sufera o anomalie dentara. smaltul incisivilor superiori a cazut complet si se pare ca radacina ramasa se innegreste. Restul dintilor ( 12 ) se pare ca vor ramane si ei fara smalt. Colac peste pupaza am vazut in seara asta ca I-a mai crescut in dintisor in spatele incisivului superior cariat.
Ce are baietelul meu si ce ar trebui sa fac??? 😞
5 comentarii
0
24-01-2016, ora 08:05
Dr. Gabriela Dragoș
Stomatologie, Sibiu
Dr. Gabriela Dragoș
Cel mai bine ar fi sa mergeţi cu el la un cabinet de medicina dentară.Dintii de lapte se cariaza foarte usor si au o suprafaţa mică astfel încât pot fi repede distruşi in întregime.Asigurati-va ca băiatul nu mai consuma nimic altceva decât apa dupa ce il spălaţi seara pe dinti. Daca este o anomalie va va spune medicul dentist.
0
24-01-2016, ora 11:12
Cornelian
Nu este medic/terapeut
Cornelian
Multumesc pt raspuns.
Am mers la cabinet dentar si mi s-a spus ca poate fi o anomalie si Nu poate sa ii puna flour pt protectia smaltului pt ca este prea mic.
Si dintisorul care ii iese in plus???
0
24-01-2016, ora 21:58
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara!Problemele pe care le relatati le observati si la dintii inferiori?! Este posibil sa fie carie de biberon, mentineti copilului o igiena orala cat mai buna si o dieta alimentara echilibrata, fara sucuri/ siropuri/ dulciuri; dimineata si seara spalat pe dinti obligatoriu, dupa cum zice si colega mea. Sub nici o forma sa nu adorma cu biberonul in gura, nesalapt pe dinti. Atitudinea fata de dintele in plus se decide dupa consultatie.
0
25-08-2021, ora 21:20
Refi
Nu este medic/terapeut
Refi
Buna seara. Am un băiețel de 2 ani și 2 luni și în ultimele 3 zile sunt mai mult pe la medici sau spital urgente. Cei de la spital mi-au spus că are erupție dentara și vor ieși molarii.Am luat legătura și cu medicul de familie și mi-a spus că nu are ce să îmi facă ca e ceva normal și mi-a dat ceva tratament fara sa îl vadă.baiatul a început să refuze tratamentul și mancarea. Prin surprindere azi observ in timp ce băiatul plângea că i-a ieșit un dinte in spatele dinților incisivi superiori.am fost cu el la un medic stomatolog și mi-a spus că nu are ce sa ii faca că este prea mic. Oare ce as putea sa fac pentru că îmi face cate o repriza de plâns de nu mai știu cum să îl calmez. Rog un răspuns urgent dacă se poate. Vă mulțumesc!
0
11-09-2021, ora 03:53
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, nu stiu daca ati rezolvat, deja mesajul era postat de 2 saptamani. Cum mai este cel mic? Exista medici stomatologi pedodonti, adica specializati in tratamentul dintilor copiilor, la orice varsta. Poate va poate directiona sau orienta mai bine un astfel de coleg decat un medic stomatolog care 'nu are ce sa faca'. Ei sunt in echipe si cu medici anestezisti daca pentru interventie este nevoie de sedare, dar trebuie bine pus in balanta. Uneori rabdarea este cea pe care trebuie sa o cautam, daca este simpla eruptie dentara nu avem ce sa facem ( geluri specifice, jucarii reci si siliconate de rontait ). Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ingrijirea dintilor de lapte
  • Igiena orală la copii
  •