anxietate, atacuri de panica...sau alt ceva? | Forumul Medical ROmedic

anxietate, atacuri de panica...sau alt ceva?

01-03-2010
robbert
Nu este medic/terapeut
robbert
buna tuturor...va urmaresc postarile de ceva vreme, si vad ca ma indentific prin majoritatea simtomelor voastre.dar, sa va povestesc pe scurt povestea mea... ca sa va da-ti seama si, sa ma ajutati cu un sfat.totul a inceput acum vre-o 4 ani jumate dupa un contact sexual cu o tipa care am aflat ulterior ca se prostitua in strainatate, de atunci au aparut problemele, si gandurile cum ca as avea sida. imi era frica sa-mi fac analizele fiind convins ca sunt infestat cu hiv...dupa 3 luni de ganduri care m-au tinut sub teroare am hotarat sa merg sa-mi fac analizele.binenteles ca toate au iesit bune inclusiv testul hiv.m-am mai linistit o vreme.vazand ca nu am nimic si ca totul era doar in capul meu. am plecat in strainatate, acolo dupa o perioada de stres am inceput sa am niste stari ciudate: ganduri suicidale, frica de a nu-mi face rau, de obiecte ascutite, frica de nu a face rau celor din jur, ganduri cu conotatie sexuala la adresa religiei...nu stiam ce se intampla cu mine...credeam ca-s posedat, ma vedeam prin biserica cum se chinuie popa cu crucea sa scoata dracii din mine in fine.am venit in tara ca nu mai puteam sta...starea mea de sanatate se inrautatise.am fost la 3 psihiatri
toti mi-au pus acelasi diagnostic: anxietate, atacuri de panica si depresie.mi-au dat niste picaturi haloperidol si inca niste pastilute. nu le mai retin numele.m-au chemat iarasi, dupa 3 luni la control dar simtindu-ma mai bine nu m-am mai dus.dupa 1 an jumate de tratament ma simteam mai bine si incet incet am redus singur tratamentul pana nu am mai luat deloc.2 ani de zile m-am simtit bine fara pastile.mai aveam stari dar nu erau la aceiasi intensitate si puteam sa trec peste ele.pana acum 4 luni cand am avut o recadere urata.am ajuns iar la psihiatru de data asta la altul, mi-a dat tratament cu :levomepromazin 1 seara, spitomin 3 pe zi, fevarin1 seara la culcare.ma simt binisor dar am niste stari ciudate cum ar fii: parca totul in jurul meu e ireal, parca nu mai inteleg cursul normal al vietii, lucrurile normale mi se par anormale, am dubii in existenta lui Dumnezeu, fac fel de fel de analize despe lume, despre viata, caut fel de fel de rasp ex cine a creat lumea asta? daca Dumnezeu exista, pe El cine la creat? parca nu mai stiu care-i scopul meu pe pamant ?toate aceste intrebari ma tulbura si-mi dau o stare de anxietate si de panica.oare sa am o tulburare de personalitate?ati experimentat si voi aceleasi stari?dati-mi un sfat va rog.oare sa incerc si psihoterapie? sper ca nu v-am plictisit si sper sa intelegeti ceva din ce am scris.ast un rasp
63 comentarii 12 3 ÃŽnainte ›
0
01-03-2010, ora 22:54
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa-ti si niste analize endocrinologice, din experienta am vazut ca destule persoane care au probleme de ordin psihic pot avea si probleme endocrinologice care accentueza si sustin simptomele. Da, psihoterapia te-ar ajuta. Sanatate multa!
0
02-03-2010, ora 03:01
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate domn,

Aveţi o mentalitate predispusă la ipohondrism, ceea ce nu vă avantajează starea mentalo-psiho-spirituală, nici pe cea fizică, dar şi tendinţa la a experimenta (involuntar) stări psihotice. Aveţi foarte multe gânduri şi imagini anancastice, absesionale, chiar compulsive.
Vă recomand să consultaţi un medic care să vă evalueze pe plan global (holistic). Din cauza acelei psihotraume (aflarea adevărului despre acea d-nă care se prostitua) s-au dezvoltat, printre altele, şi blocaje energetice, în special blocaje la nivelul canalelor care transportă energia psihică (pare absurd sau SF, nu este, este real). Aceste blocaje vă destabilizează structural şi să produc temeri nefondate (aprehensiuni), pseudo-fobii, anxietate psihogenă, stări melancolice, etc.
V-ar face bine să consultaţi un acupunctor, dar aveţi nevoie şi de un tratament neuro-psihiatric. NU ignoraţi!
Nu vă mai puneţi întrebări absurde. DUMNEZEU există, nu a fost creat de nimeni. Vă iubeşte şi vă ajută zilnic. Fără El nu puteţi face absolut nimic. Scopul dvs. pe pământ este să vă trăiţi viaţa în armonie, iubire şi să faceţi fapte bune. Finalitatea acestui scop este câştigarea mântuirii, adică a vieţii veşnice.
Vă rog să apelaţi la ajutor specializat.

Sugestie:
DR. ANA-MARIA ILIESCU - Terapeut
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, BucureÅŸti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
02-03-2010, ora 03:41
aiw
Nu este medic/terapeut
aiw
salut robbert!
Ma bucur ca ai postat pentru ca in felul asta am gasit si eu pe cineva care are cam aceleasi simptome ca ale mele. Incepusem sa cred ca ceea ce simt eu e atipic. Tot citeam posturile de pe aici si de fiecare data ma regaseam ba in schizofrenie, ba in TOC, bipolar, ba in depresie majora, ba in tulburare de personalitate si tot asa. Marea majoritate a gandurilor tale le regasesc si la mine. Ce ma intriga cel mai tare este faptul ca nu inteleg ce mi s-a intamplat? Eu eram o persoana extrem de puternica, sigur pe mine, m-am descurcat singur in permanenta... insa de vreo 4 luni nu ma mai recunosc. Am devenit extrem e sensibil si foarte nelinistit. In permanenta ma intreb pe mine daca-s ok, daca iar am stari, daca sunt happy, daca sunt trist, etc. si automat ma apuca anxietatea ca iar ma gandesc aiurea, iar nu o sa-mi fie bine, etc. Evident ca odata ce ma gandesc la lucrurile astea automat ma si enervez pentru ca imi doresc din tot sufletul sa se termine odata! Ma rog, ca idee totul a inceput cu un sever atac de panica pe care l-am avut fiind plecat intr-o calatorie in afara tzarii cu munca. De cand m-am intors parca nu mai eram eu. In permanenta aveam o stare e anxietate... o stare de neliniste eram foarte confuz si aveam fel de fel de ganduri tampite: frica ca o voi lua razna, frica ca imi voi face rau singur, ca ma voi sinucide, ca voi face rau cuiva, etc. Evident toate aceste ganduri pe langa starea fe anxietate imi creeau si o stare de depresie. Am vrut sa merg la un doctor de mai multe ori insa mereu ceva m-a oprit. Mai exact ma gandeam ca totul e in mintea mea si ca o sa se rezolve e la sine, ca e doar o perioada mai stresanta, etc. Pe parcurs starile au inceput sa alterneze aveam perioade mai nasoale si perioade fff ok. Alternau de la zi la zi apoi au trecut de la o ora la alta.
Momentan sunt ok zic eu, totusi viata mea de zi cu zi nu a fost afectata si sper sa nu se intample asta. Ma rog.. sa zicem doar ca oarecum mi-am cam pierdut din intensitate si nu prea mai am dispozitie sa fac unele lucruri sau imi vine foarte greu sa le fac... as zice ca ar fi ca si cum m-as lenevit sau nu mai acord importanta asa de mare. Exact cum spuneai si tu am fac fel de fel de analize cu privire la lume in general, religie, apocalipsa, etc.
Categoric ca a intervenit o schimbare in ceea ce ma priveste dar as vrea sa ma asigur ca e o schimbare in bine pe care sa o accept. Oare incotro sa ma indrept? Psihiatru sau psiholog? Inca nu am un duhovnic dar urmeaza sa-mi gasesc. Sincer de cate ori m-am rugat m-am simtit mai bine ba chiar de cateva ori am plans puternic lucru pe care nu l-am mai facut de ani de zile.
Voi ce ziceti?
Am inceput sa ma rog la Dumnezeu, acum tin post si ma voi spovedi
0
03-03-2010, ora 12:44
robbert
Nu este medic/terapeut
robbert
Multumesc domnului Nick pentru raspuns...si apreciez sfaturile date pe acest forum oamenilor care au intradevar nevoie.referitor la cele spuse de dumneavoastra: ca am tendinta de a experimenta (involuntar) stari psihotice, asa e.aveti dreptate...vad ca m-ati inteles foarte bine, aceste stari vin din cauza ca mie foarte frica sa nu fac vre-o psihoza, sau sa o i-au razna.si de aici pornesc toate, ma verific continuu sa vad daca sunt ok, daca nu am pierdut contactul cu realitatea, imi insusesc fel de fel de stari si simptome etc.va multumesc inca odata pentru sfaturile date.
0
03-03-2010, ora 13:36
robbert
Nu este medic/terapeut
robbert
sal Aiw...eu zic sa mergi la amandoi, si la psihiatru si la psiholog, psihiatru sa-ti dea o schema de tratament sa nu te mai chinui atat cu aceste stari, , niste sedinte de psihoterapie ti-ar prinde bine cu un psiholog bun.eu nu am gasit inca un psiholog competent, am fost acum 2 luni la unu care ma punea sa-mi fac casa in forma de feng shui, cica sa atrag energii pozitive;-), si sa mananc tarate, ca spunea el, face foarte bine la creier, omu era mai dus ca mine.eu nu mai puteam de rau si el ma lua cu tot felu de aberatii.parerea mea e:sa nu te lasi intr-o ureche si sa mergi la un specialist bun, poate acum te simti mai bine, da, dar. pe viitor aceste stari iti vor aparea cu o intensitate si mai mare (iti spun din propria experienta) ele nu dispar asa din senin...fara o medicatie buna, si o schema de tratament pusa bine la punct, nu ai sa reusesti.Iti doresc multa sanatate, si sa ne auzim cu bine.
0
04-03-2010, ora 02:37
aiw
Nu este medic/terapeut
aiw
salut robbert,

Incredibil dar descrii intru-totul starile mele mai ales fazele cu verificatul daca sunt ok sau nu. Asta mi se intampla mega des. De fapt mai tot timpul. Si cand ma bucur si cand ma intristez si cand ma enervez... dupa fiecare reactie din asta imediat ma gandesc: hmm sunt ok? daca nu-s ok?iar nu sunt ok? si imediat: dar de ce ma gandesc la asta? etc. Credeam ca-s unicat cu starile mele dar uite ca nu sunt:). De la o vreme incoa pe langa anxietate a inceput sa apara si un sentiment de nervozitate mai ales cand ma verific. Faptul ca-mi pun atatea intrebari ma enerveaza la culme cateodata. Gandurile care-mi creeaza anxietatea sunt cele legate de nebunie mai ales gen: ok.. am luat-o razna...e clar nu-i normal sa gandesc asa cu atatea intrebari si verificari etc. Sincer in momentul asta sunt speriat maxim si poate o sa razi dar motivul e... un film: Shutter Island. Un film mai bolnav nici ca am putut vedea. Nu ti-l povestesc poate vei vrea sa-l vezi... sincer nu-l recomand niciunui membru al acestui forum dar daca esti curios be my guest :) Scorseze regizorul cred ca s-a dereglat rau de tot la cap. Mai rau ca noi toti la un loc de aici :)
Cred totusi ca o sa ma duc la ambii doctori asa cum ma sfatuiesti cu toate ca sincer de psihiatru mi-e frica. Poate nu e justificata frica dar de exemplu acum ma banui de schizofrenie :). ma rog sunt oarecum constient ca sunt influentat de acest film absolut cretin dar uite si tu ce scrie chiar pe acest site referitor la semnele schizofreniei: http://www.romedic.ro/schizofrenia/semne-si-simptome... pe mine ma omoara aceste mentiuni:

» Perplexitate - la debutul afectiunii, pacientii declara ca experientele zilnice par stranii, nu isi dau seama care este motivul schimbarilor comportamentale si ale personalitatii, de unde provin simptomele pe care le traiesc.
» Anxietatea si teroare - un sentiment de discomfort general si anxietatea invadeaza trairile zilnice.

asta nu suna bine deloc... nu crezi?
Apropos cati ani ai robbert? (sunt doar curios dintr-o perspectiva statistica)
Eu tocmai ce am implinit 29!

referitor la experienta ta cu psihologul acela... e mare gradina lui Dumnezeu :-) chiar si cu asta am o problema... ma gandesc ca daca dau peste un dobitoc mi-e ca nici ca mai calc pe la vreunul si prind si boala pe ei :)

Uite eu propun sa-l intrebam pe Nick care este un om de 10000 de stele de un tratament naturist. Citesc de ceva vreme acest forum si am observat Nick este prezent si prompt in a da sfaturi si a ajuta.
Este vorba de 5-HTP care pare ca ar fi un medicament minune in afectiunile psihice mai moderate as zice eu... gen cam ce avem noi 2. Sincer la cate am citit pe acest forum si nu numai medicamentatia prescrisa de psihiatrii e haos... efecte secundare, inrautatiri ale starilor, etc.
So
Nick ce parere ai? Putem incerca eu si robbert acest 5 htp minune al tau? :)
Ce sfaturi ne mai poti da?
Cat de dereglati crezi tu ca suntem eu si robbert? :-)
Dumnezeu sa te ajute ca esti un om de nadejde Nick!

sa ne auzim sanatosi!
0
04-03-2010, ora 11:21
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate domn Robbert,

Vă mulţumesc pentru aprecieri.
Frica dvs. de a face o psihoză, în condiţiile de stres din ziua de astăzi, este relativ fondată pentru că, după cum bine ştiţi, factorii stresori generează mai mult sau mai puţină anxietate, iar anxietatea are potenţial să producă dezechilibre mentalo-psihice pe măsura parametrilor ei principali (durată, frecvenţă, intensitate şi mod de manifestare). Tot anxietatea vă determină să recurgeţi la "ritualuri" (nişte acţiuni repetitive de verificare a contactului cu realitatea) şi să aveţi un mod particular de gândire ipohondrică. Această gândire vă predispune la stări psihice anormale, stări în care sunteţi tot timpul neliniştit şi vă preocupaţi excesiv cu privire la anumite aspecte legate de sănătate, aşa este?
V-am citit experienţa cu acel domn psiholog. Îmi permit să spun că, în conformitate cu predilecţiile profesionale, dânsul nu este deloc "dus". Feng Shui-ul este considerat a fi un model terapeutic de atragere a energiilor pozitive, aşa atestă o anume literatură holistică, dar nu ştiu cât de adevărat este. Şi...tărâţele de grâu chiar sunt foarte eficiente. Conţin tot complexul de vitamine B; unele dintre ele participă activ la producerea (directă sau indirectă) unor neurotransmiţători şi la modularea metabolismului acestora. Acei neurotransmiţători susţin şi promovează sănătatea mentalo-psihică şi nu numai. Sunt foarte bune tărâţele de grâu, mâncate ca atare sau administrate sub formă de apă de tărâţe (s-ar putea să existe şi sub formă de capsule). Deci, ca şi concluzie, acel psiholog v-a dat sfaturi bune, dar care nu v-au fost pe plac, pentru că în acele momente vă simţeaţi mult prea disperat din cauza stărilor de rău, şi aţi refuzat să acceptaţi că acele recomandări vă poate ajuta cu ceva.
În altă ordine de idei, vă recomand un consult la d-na psiholog, Claudia Cabat (este o doamnă foarte competentă). Vă poate ajuta cu sfaturi şi vă poate concepe, pe baza unei anamneze, o schemă terapeutică cu esenţe florale Bach, foarte eficiente în realizarea unui echilibru psihologic, dar şi psihiatric (echilibrul psihiatric se arhivează, se consolidează doar alături de medicaţie psihiatrică adecvată, nu numai cu acele esenţe).

Psiholog - CLAUDIA CABAT (Bach Foundation Registered Practitioner)
Clinica Aquamarin, BucureÅŸti;
Email: contact@aquamarin.ro;
Telefon: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474;
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, BucureÅŸti.


Gândiţi-vă şi luaţi decizia care vi se pare corespunzătoare pentru nevoile dumneavoastră personale.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu sănătatea mult dorită.
P.S. Domnule Aiw, vă răspund şi dvs. în câteva minute. Mulţumesc pentru înţelegere :)
0
04-03-2010, ora 12:36
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate d-nule Aiw,

Din păcate pentru mine, nu sunt un om de 10.000 de stele, sunt doar un...om. Mulţumesc pentru aprecierile supraestimate, sunteţi un om foarte amabil.

" Este vorba de 5-HTP care pare ca ar fi un medicament minune in afectiunile psihice mai moderate as zice eu... gen cam ce avem noi 2. Sincer la cate am citit pe acest forum si nu numai medicamentatia prescrisa de psihiatrii e haos... efecte secundare, inrautatiri ale starilor, etc.
So
Nick ce parere ai? Putem incerca eu si robbert acest 5 htp minune al tau? :)
Ce sfaturi ne mai poti da?
Cat de dereglati crezi tu ca suntem eu si robbert? :-)
Dumnezeu sa te ajute ca esti un om de nadejde Nick! "

- 5-hidroxitriptofanul poate fi catalogat drept medicament minune, pentru că are potenţialul necesar să îmbunătăţească extrem de mult starea unui bolnav psihic (numai anumite stări), ceea ce-l transformă într-o piesă foarte eficace, care poate să existe în arsenalul naturopat al fiecărei persoane.
Puteţi încerca să luaţi acest supliment alimentar (nu este medicamentul meu minune (aş fi vrut eu; este medicamentul minune dăruit de Dumnezeu), este un medicament naturist extras din Griffonia Simplicifolia, un arbore care creşte în Africa de Vest). Vă poate ajuta creierul să-şi îmbunătăţească "tehnica" şi "ustensilele" care contribuie la echilibrarea psihică mult dorită de către toţi oamenii. Este foarte eficient pentru tratarea: insomiilor, depresiilor endogene minore şi moderate (cele produse datorită unui deficit de serotonină), a unor tulburări de comportament (pseudo-cleptomanie, chiar şi tricotilomanie şi unele tulburări de comportament produse de anumite fobii), a anxietăţii psihogene, a SAD-ului (Seasonal affective disorder) aşa numita depresie de iarnă, etc.
Toţi oamenii autohtoni sunt dereglaţi psihic, dar în anumite grade, inclusiv eu (sunt făcut frecvent nebun pe acest forum, datorită unor sfaturi care au şi valenţe duhovniceşti; asta nu înseamnă că şi sunt). Este imposibil, ca om care trăieşte pe o planetă în care abundă stresul, să nu fii puţin dezechilibrat, să nu fii afectat psihic. Este imposibil să nu existe om care să nu aibă stări depresive, anxietate cu o anume frecvenţă, durată şi intensitate, apatie, chiar şi fobii sau temeri de zi cu zi (din fericire, nu toţi oamenii depăşesc limita normalului, nu toţi au dezechilibre care ajung la limita patologicului (a anormalului, a morbidului)).

Ufff, continui mesajul după câteva zeci de minute. Trebuie să am grijă de nepoţica mea.
Vă rog să mă înţelegeţi. Mulţumesc anticipat.

O zi minunată :)
0
04-03-2010, ora 12:37
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
*Scuzaţi-mi eventualele greşeli, m-am grăbit :(
0
04-03-2010, ora 15:29
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Buna tuturor,

Am o ontrebare(cine nu are?) pt. Mr. Nick. Eu am depresie anxioasa cu manifestari somatice multiple(imi amortesc diverse parti ale corpului, ameteala, lesin, greata, etc.) Am tot citit pe forum postarile tale. In momentul asta iau zoloft pe care nu-l tolerez si nici nu imi face vreun bine, ma simt in continuare rau.(50 mg seara si 50 dimineata) si xanax de 0.25 de 2-3 ori pe zi. Vreau sa renunt la zoloft (ma simt ciudat si am ameteli f mari si o stare de parca plutesc) incet incet, stiu asta, si ca trebuie sa stau vreo doua saptamani pana sa incep sa iau 5htp pe care l-am cumparat de la natures harmony canada, concentratie 50 mg. Ce sfat imi dai cu privire la doze? Si sa continui cu xanax in paralel?

Multumesc mult
0
04-03-2010, ora 15:32
Pool
Nu este medic/terapeut
Pool
Scuzati ca fac un off topic.Mr Nick ti-am trimis un mesaj pe privat.Te rog raspunde-mi.
0
04-03-2010, ora 15:57
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Sau poate ai alta propunere de tratament?

multumesc
0
04-03-2010, ora 16:03
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Gata, am revenit de la făcut pe "dădacul" :))))))))
În concluzie, dezechilibre au toţi oamenii, dar nu toţi se încadrează în sfera anormalului, după cum am precizat şi în mesajul anterior.

Sfaturi:
- Evitaţi (pe cât posibil) orice conjunctură/împrejurare/circumstanţă/situaţie care vă produce incomoditate/indispoziţie/inconfort de orice natură (de pildă, evitaţi filmele cu violenţă fizică şi verbală, cu scene de groază şi acţiune intensă; evitaţi locurile aglomerate, locurile lipsite de ventilaţie şi lumină; evitaţi cât puteţi, tot ce conţine elemente capabile să vă tulbure, să vă producă anxietate);
- Consultaţi un psiholog/psihoterapeut/psihanalist care să vă ajute să vă însuşiţi o tehnică personală de autocontrol şi determinism psihic (cu ajutorul ei vă puteţi detaşa de unele temeri, de unele ticuri/înclinaţii/habitudini care vă determină să reacţionaţi anormal) şi să vă înveţe să vă integraţi şi în medii de viaţă care sunt decente, dar care vă produc un fel de respingere (fondată sau nefondată), care vă produc nelinişte, agitaţie interioară şi antipatie (vă poate ajuta cu sfaturi strict direcţionate către psihologie integrativă);
- Faceţi sport minim 30 de minute pe zi şi consumaţi alimente cât mai sănătoase (sunt convins că deja respectaţi această cerinţă uzuală);
- Dacă observaţi că simptomele/semnele devin din ce în ce mai insistente, mai pronunţate, mai agresive, vă rog să consultaţi medicul psihiatru. Medicina naturistă este foarte eficace, dar în anumite etape ale unei afecţiuni nu poate să suplinească medicaţia clasică, fiind folosită doar ca adjuvant (numai în cazuri speciale);
- Apelaţi la activităţi care vă disociază atenţia şi concentrarea de stres şi anxietate, care separă atenţia/concentrarea de stres/anxietate (de pildă, meloterapia (ascultarea unor melodii terapeutice, care sunt capabile să armonizeze relaţia dintre unitate, adică dvs., şi mediul ambiant, adică cel în care există factorii disturbanţi ai sistemului nervos. Se produce o relaxare prin intermediul receptorilor auditivi (îmi puteţi scrie e-mail-urile dvs. (prin msj privat) şi vă pot expedia eu câteva melodii pentru meloterapie);
- Sacroterapia este foarte eficientă (terapia prin rugăciune şi post). Sfătuiţi-vă cu preoţii duhovnici pe care-i aveţi. Dânşii vă vor ajuta cu ce vor considera (s-ar putea să aveţi nevoie şi de spovedanie);
- etcetera.

SFATURILE sunt valabile pentru toate persoanele care suferă de dezechilibre psihice!

.
Nu ştiu cât de dereglaţi sunteţi dvs. (Aiw şi Robbert), ştiu doar că aveţi nevoie de consiliere/ajutor specializat, ajutor care vă poate reda echilibrul pe care vi-l doriţi.
.

Cam atât! Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
04-03-2010, ora 16:04
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna tuturor,
O sa incep direct, am o sora in varsta de 39 ani, care are 3 copii cu varsta cuprinsa intre 6-10 ani. Cu 2-3 luni in urma a inceput sa-mi spuna fel si fel de baliverne, cum ar fi ca ea si familia ei sunt urmarite de nu stiu cine pt a le face rau, ca cineva ar trage niste sfori sa-i ia casa, ca sta o masina in permanenta si ii fileaza orice miscare, ca cineva consuma curent de pe bransamentul ei, ca cineva vrea sa-i ia copiii etc. Vreau sa va spun ca acum sta numai in casa si nu mai iese nicaieri de o saptamana, copiii n-au mai mers la scoala... Sotul ei nu stie ce sa faca, ma intreaba pe mine, iar eu la randul meu nu stiu. Mi-e teama ca daca chemam salvarea direct asa sa nu faca vreo criza si sa devina mai grav decat este, chiar nu stiu ce sa fac, poate imi spune cineva va rog mult de tot. Va multumesc, astept o sugestie urgent !
0
04-03-2010, ora 17:10
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Kikiriki,

Vă rog să consultaţi medicul care v-a prescris medicaţia psihiatrică. Nu reduceţi din proprie iniţiativă dozele, pentru că o simplă scădere inadecvată vă poate induce un sindrom de discontinuare, în cazul Zoloftului, şi unul de sevraj, în cazul Xanax-ului.
Este contraindicată combinarea 5-htp-ului cu Xanaxul, din cauza producerii unor interferenţe destul de majore. Xanaxul are implicaţii în metabolismul acidului gama-aminobutiric, iar 5-htp-ul are implicaţii în metabolismul serotoninei. GABA stimulează inhibiţia, printre altele, iar SEROTONINA stimulează dezinhibiţia, tot la fel, printre alte multe funcţii. Aceste două procese contrastante produc interferenţe şi măresc, printre altele, şi gama de efecte secundare, deci...nu, nu vă recomand o astfel de combinaţie.


Schemă terapeutică de folosire a 5-htp-ului (tratamentul se iniţiază după 14 zile de la renunţarea totală la medicaţia psihiatrică; după ce renunţaţi la acea medicaţie, aşteptaţi minim 14 zile şi iniţiaţi tratamentul):
Primele 5 zile - o singură capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de cină (pe stomacul gol);
Următoarele 5 zile - o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de micul dejun şi una administrată cu 30 de minute înainte de cină.
După cele 10 zile: Dimineaţa luaţi o capsulă de 5-htp (cu 30 de minute înainte de micul dejun), iar seara luaţi o capsulă de 5-htp (cu 30 de minute înainte de cină).
Dacă vă veţi simţi bine (mai mult ca sigur vă veţi simţi), conţinuaţi să luaţi tratamentul timp de 3 luni fără discontinuare, aşa cum l-aţi luat după cele 10 zile de iniţiere.
În primele 5 zile s-ar putea să aveţi unele reacţii adverse de adaptare la 5-htp, cum ar fi: ameţeală, greaţă, senzaţie de vomă, durere de cap, dar sunt tranzitorii şi dispar în câteva zile.

Ar fi indicat să luaţi şi Omega 3 + un complex de substanţe antioxidante (de pildă, Taxofit A-Z Chrono Depot (administraţi-l conform prospectului)), pentru că amplifică efectele pozitive ale 5-htp-ului (maxim 3 gelule de omega 3 / zi, după fiecare masă principală).


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
P.S. - NU luaţi 5-htp cu medicaţia psihiatrică actuală, vă rog! Respectaţi perioada de aşteptare.
P.P.S. - Le voi răspunde şi celorlalţi în câteva zeci de minute, am puţină treabă care nu suportă amânare. Mulţumesc pentru înţelegere :)
0
04-03-2010, ora 17:21
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Pool,
Vă voi citi mesajul privat şi vă voi răspunde cu siguranţă (cel mai târziu, mâine). Vă mulţumesc pentru înţelegere şi vă doresc numai bine :)


Gabriel,
Sora dvs. are nevoie urgentă de consult psihiatric. Comportamentul dânsei denotă clar prezenţa unor elemente psihotice destul de grave. Vă rog să sunaţi la cel mai apropiat spital de psihiatrie şi să vă sfătuiţi cu personalul medical. S-ar putea să fie nevoie să chemaţi salvarea pentru că, din câte am putut să deduc, sora dvs. se află într-o stare în care nu este suficient de cooperantă, cu siguranţă va opune rezistenţă. În aceste condiţii, personalul de pe salvare, s-ar putea să se vadă nevoit să apeleze la cămaşa de forţă (dacă va fi nevoie, evident).
Vă rog să nu mai aşteptaţi, pentru că starea dânsei se poate agrava şi o poate determina să recurgă la gesturi nu tocmai normale. Sunaţi la spitalul de psihiatrie şi cei de acolo vă vor ajuta cu tot ce veţi avea nevoie.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
04-03-2010, ora 17:45
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Asa am sa fac imediat de dimineata la prima ora. Nu stiu pt jud ILfov ce spital de psihiatrie este, dar probabil ca-mi vor spune la tel. Avand in vedere ca dumnezeu mi-a raspuns prin dvs, trebuie totusi sa va multumesc dar nu inainte de a-i multumi lui. Doamne ajuta-i pe toti care au nevoie, chiar daca unii nu-ti cer !
Va doresc sanatate tuturor !
0
04-03-2010, ora 18:25
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Multumesc pentru raspuns Mr. Nick. Problema este ca daca merg la medic o sa-mi spuna sa iau mai departe zoloft. Eu o sa incerc sa iau doze din ce in ce mai mici si in decurs de o saptamana tinand cont ca nu iau decat de o luna. Cred ca o sa-mi fie mai greu sa renunt la xanax.
Oricum multumesc de raspuns.
Inca o chestie este daca Dna Psiholog CLAUDIA CABAT face si terapie pt ca am citit pe site ul aquamarin.ro spuneau ca se ocupa mai mult de terapia florala.

Multumesc,
Oana
0
04-03-2010, ora 21:05
robbert
Nu este medic/terapeut
robbert
sal aiw. eu am aproape 28 de ani.iti dau un sfat incearca si nu mai citi tot felul de boli si de simtome ca ai sa te regasesti in toate...asa mi sa intamplat si mie.si treaba cu shizofrenia...stai linistit ca daca aveai schizofrenie nu mai erai asa preocupat de starea ta de sanatate, , schizofrenia e o boala foarte grava nu am ajuns noi pana acolo...si mie tot de asta mie frica, dar stai linistit ca nu-i dracu asa de negru cum pare:).si apropo de film...bine ca mi-ai zis...ce eu chiar vroiam sa-l vad:) In perioada asta incerc sa evit: anumite filme, anumite stiri, care cred eu ca ar putea influenta negativ starea mea de sanatate.luni am sa merg sa-mi fac programare la un psiholog, sa vad cum merge treaba cu psihoterapia.sper sa fie un terapeut bun, care sa ma ajute intr-un fel.multa sanatate si sa ne auzim cu bine
0
04-03-2010, ora 22:25
aiw
Nu este medic/terapeut
aiw
Nick,

Merci mult man! Apreciez enorm faptul ca ne dai sfaturi. Stiu ca nu e nimic nou pentru tine faptul ca lumea te apreciaza dar sunt sigur ca poate chiar si inconstient iti face bine sa stii ca esti pretuit! :)
Si mai stiu ca daca te-as ruga sa nu mai vorbesti la persoana a II a cu mine nu s-ar intampla asta pentru ca ai muuult prea muult bun simt. Ma rog.. eu tot te invit :)
Am sa tin cont de sfaturile tale si chiar am sa le urmez. Inca nus- decis sa cumpar 5 HTP pentru ca inca nu am facut o vizita psihologului sau psihiatrului... sau amandoura... daca am sa ma hotarasc am sa apelez la una din recomandarile tale Nick pentru ca am incredere in tine:)
Cum va spuneam de cateva zile ma simt ok. (mai putin aznoapte cand eram absolut terifiat fi-r-ar el de film sa fie!) astazi am fost mega ok cu toate ca am avut o discutie mai in contradictoriu cu managerul meu dar acest lucru nu m-a afectat deloc.
Eu cred ca am avut stari destul de nasoale pana acum sau poate n-am avut deloc cum m-ar contrazice robbert de exemplu in comparatie cu ale lui. Eu sper sa nu se inrautateasca deloc si sa ramana macar la nivelul la care sunt acum... gen cateva ganduri razlete pe care le ucid imediat. Mi-am reiinoit abonamentul la sala si incepand chiar din seara asta ma voi duce la bazin + sauna + jacuzzi. In cazul meu am observat ca odihna este extreeeem de importanta!! Odihna si un program bine stabilit de care sa ma tin. Trebuie sa recunosc ca din comoditate nu am reusit sa ma tin de program cu toate ca-l am lipit pe usa de la dormitor si deasupra chiuvetei in bucatarie :) Pot zice ca sufar si de o oarecare insomnie (probabil ati observat cam pe la ce ore postez :) ) dar problema zic eu e faptul ca de ani de zile asa sunt... si da sunt de acord ca asta poate fi unul din factorii declansatori ai anxietatii pe care o traiesc. De ani de zile am programul fucked-up. fara odhina noaptea... adormit numai pe la 2-3-4 dimineata... trezirea pe la 9:30-10:30 birou, munca, deplasari in strainatate etc. Stiu sigur ca din cauza acestui program varza nu am reusit sa tin o relatie in picioare. Am avut doar o singura relatie serioasa care a durat 3 ani dupa.. au fost numai pasagere.. anyway... deja observ ca ma destainui aici ca la psiholog... asa ca o sa ma pastrez pe vizita pe care o sa i-o fac (daca o s-o fac :P ). Inca odata MII DE MULTUMIRI NICK! YOU RULE! :)


Robbert,

HA! Puteam sa bag mana in foc ca suntem de-o varsta! :) Man.. e grav.. ma uit in jurul meu... in cercul meu de prieteni toti au inceput sa devina fucked-up, cateva exemple: unul munceste ca disperatu pana la 10:00 -11 seara (cu toate ca nu are de ce... financiar o duce super bine) nu te mai intelegi cu el, unul (insurat) isi rupe creierii fumand marijuana, atlul vrea sa se calugareasca... ma rog... asta n-ar fi nicio problema... ba chiar e un lucru fff bun in cazul lui, unii divorteaza dupa numai 2 ani de casnicie.. toti au in jur de 28-29-30-31. Cu totii am discutat si fiecare are versiunea lui. dar cu totii suntem la unison... ceva se intampla cu noi... poate cu lumea intreaga. apocalipsa and shit... nu stiu! Dar un lucru e cert.. CEVA SE INTAMPLA! Si nu cred ca se intampla acelasi lucru acum 20-30 de ani pe vremea alor nostri cand traiul era altul. Noi suntem generatia mc;donalds... cum ne place noua mie si alor mei sa ne denumim... aia care am fost mereu in tranzitie... anyway asta e alt subiect.
Da... asta cu schizofrenia e o panica totala pt. mine... dar ai insa perfecta dreptate din toate cate am citit un lucru e sigur: debutul este reprezentat de ruperea de realitate si neconstietizarea bolii. Bine asta nu ne scapa de teama de a ne gandi ca se poate intampla fara sa ne dam seama... etc. nu vreau sa intru in subiectul asta care face tema unor ganduri de ale mele care ma panicheaza :) Anxietatea este super perversa... practic fobiile noastre sunt cele care ne arunca in disperare. Sincer va zic ca eu de mai mic fiind... pushtan 18-19 ani... aveam o fobie vis-a-vis de a nu o lua razna.. frica de bolile psihice... cu alte cuvinte. observ ca in timp aceasta fobie m-a cucerit ca sa zic asa... insa nu ma las eu asa usor ;)
DECI NU TE UITA LA SHUTTER ISLAND! Apel valabil pentru toti vizitatorii acestui forum! Este un film bolnav. Parere mea... de anxios :P
Robbert pls. zi-mi si mie cum e noul psiholog daca e ok.. ce metode foloseste etc.
Banuiesc ca esti din Bucuresti asa ca nu ar strica sa mai stiu de o recomandare.
Daca vrei iti pot lasa id-ul meu de mess poate ne mai conversam pe acolo si ne mai povestim una alta.
Cheer up! Nimic din ceea ce nu te omoara te INTARESTE! Suntem barbati! ;)
Si sa nu uitam de credinta in Dumnezeu! Poate o sa va povestesc mai incolo cam ce mi s-a intamplat mie vis-a-vis de Dumnezeu :)

Sa ne auzim sanatosi!
numai bine!
0
05-03-2010, ora 12:12
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hello!

D-nule Pool, vă rog să vă verificaţi mesageria privată, v-am răspuns. Numai bine!

D-nule Gabriel, cu multă plăcere v-am ajutat, să fiţi binecuvântat. Dumnezeu să o ajute pe sora dvs., are nevoie de mult ajutor. Mulţumesc că i-aţi mulţumit Lui. :)
" Doamne ajuta-i pe toti care au nevoie, chiar daca unii nu-ti cer ! " - Superb! Aţi conceput o frază foarte înţeleaptă. Aşa să fie, Dumnezeu să-i ajute pe toţi cei care au uitat, că, fără El nu pot face absolut nimic de factură pozitivă, NIMIC din NIMIC.
Toate cele bune şi multe binecuvântări.


O zi bună!
0
05-03-2010, ora 12:22
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna, d-nă Oana!

Aveţi tot dreptul să acţionaţi aşa cum doriţi. Ideal ar fi să consultaţi medicul, dar dacă nu doriţi, nu doriţi. Aveţi grijă în ceea ce priveşte renunţarea gradată la medicaţia psihiatrică clasică. Nu este deloc uşor să renunţaţi gradat, dar nici dificil sau imposibil. Trebuie doar să reduceţi doza timp de minim o săptămână, pentru a-i oferi timp SNC-ului (Sistem nervos central) să-şi refacă o parte din funcţionalitatea care devenise "dependentă" de acţiunea farmacologică a Zoloftului/Xanaxului.
D-na Cabat este psiholog, dar practică şi terapia florală Bach. Vă poate consilia psihologic, trebuie doar să-i spuneţi că asta vă doriţi.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică. Dumnezeu să vă binecuvânteze :)
0
05-03-2010, ora 12:59
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Domnule Aiw,
Cu multă plăcere, man :)))
Mulţumesc pentru invitaţia de a vă vorbi la persoana pe care v-o doriţi, dar...no se puede! :)))
Ştiu că sunt preţuit (nu asta îmi doresc, nu pentru preţuire ajut), dar ştiu şi că sunt ponegrit, ceea ce mi se pare mai mult decât...OK! Nu pot fi pe placul tuturor.
Din curiozitate, am accesat trailer-ul filmului despre care aţi vorbit succint. Într-adevăr, este mult prea "zugrăvit" cu accesorii anormale. Din păcate, astfel de filme sunt la modă. "Moda" n-are nimic în comun cu mine, deci, nu mă voi uita la astfel de filme (nu vreau să am coşmaruri).
Mă bucur că v-am putut fi de folos. Aveţi grijă de dvs. şi apelaţi la ce ajutor specializat doriţi (sunteţi liber ca pasărea cerului, zburaţi unde doriţi).

Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze! :)


Domnule Robbert,
Numai bine şi dvs. Însănătoşire grabnică :)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
05-03-2010, ora 20:28
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna seara d-le Nick,
Situatia e grava rau.N-am putut face mare lucru, sotul ei nu e de acord cu internarea, si nici cu venirea Salvarii la poarta, pt ca ea sigur va face un soc si cine stie la ce va recurge.chiar nu stiu ce e de facut, eu sunt undeva la mijloc. Stiti vreun medic psihiatru care merge la domiciliul pacientului ?
Si nici asa nu cred ca va fi usor, pt ca o sa intrebe cine e domnul(d-na), ce doreste ?...
Credeti-ma ca m-am blocat total, nu stiu ce sa fac...
Poate-mi lumineaza dumnezeu calea cu ajutorul dvs, sa ma scoateti si pe mine din bezna...
Da chiar ca am omis sa va intreb, sunteti medic, nu ?
Vastept raspunsul urgent, sanatate si toate bune va doresc !
0
06-03-2010, ora 16:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ gabriel1968

Sotul surorii dv. trebuie sa inteleaga ca problema ei este foarte delicata si daca nu va lua masuri, boala se va agrava.
Sora dv. nu o constientizeaza (aceasta este o trasatura a bolii). Ideal ar fi sa o convingeti sa mergeti la medicul psihiatru impreuna si sa ia un tratament acasa. Dar sincer, nu cred ca va coopera.
Si eu am fost internata de 3 ori fortat, in urma a trei episoade psihotice acute, dar apoi le-am multumit parintilor pentru ca au facut-o. As fi facut mult mai multe greseli daca ramaneam asa.
Singurul spital unde dumneaei poate fi internata, in conditiile in care refuza internarea, este spitalul 9. Chemati salvarea si cei de pe salvare o vor conduce acolo.
La mine nu a fost niciodata nevoie de camasa de forta si nici nu am avut vreun shoc pentru ca cei de pe salvare sunt obisnuiti cu astfel de cazuri si stiu cum sa conduca lucrurile.
In conditiile in care coopereaza si trebuie sa fie internata, va recomand Spitalul Sfatul Stelian din Crangasi, langa Maternitatea Giulesti. Conditiile sunt mult mai bune decat la 9.
Multa sanatate va doresc.
0
06-03-2010, ora 19:38
komceterikoskin
Nu este medic/terapeut
komceterikoskin
urmaresc de ceva timp site-ul acesta si imi pare foarte intereant tot ce se discuta aici.Eu sufar de o depresie usoara de cinci ani de zile (in momentul acesta psihiatrul nu imi mai prescrie decat un rispen de 2 mg ) dar am observat ceva la mine in decursul anilor si nu stiu ce anume declanseaza asta. Deci, eu nu am niciun simptom toamna si iarna, sunt ok, e totul in regula, dar cum vine primavara incep sa am probleme, adica incep sa ma scufund in lumea mea, si numai ies din ea, aceste stari ma duc pe la sfarsitul primaverii la o criza de nervi(nu este nevoie de internare ), dupa care imi revin apoi imi apar din nou gandurile iar cand sunt caldurile acelea mari pur si simplu nu le mai fac fata gandurilor. Pana aici totul bine, numia ca imediat cum da putin frigul imi dispar absolut toate gandurile si sunt ok pana in primavara viitoare. Mentionez ca gandurile care imi apar sunt un fel de lume imaginara in care totul este in regula, imi imaginez ca sunt fericita, ca imi gasesc un job, pur si simplu imi imaginez la nesfarsit o lume ireala, care ma duce intr-un final la o criza. ASs fi tare fericita daca mi-ar raspunde si mie cineva, va rog. multumesc mult. komceterikoskin, 21 ani, studenta
0
06-03-2010, ora 20:34
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna seara d-na Clara,
Mai intai de toate va multumesc ca v-ati oprit si la comentariile mele, e mare lucru sa vrei sa "asculti" povestile unor oameni necunoscuti, si chiar sa-i ajuti cu un sfat. Revin la "povestea mea"...pana la urma sunt convins ca o sa inteleaga si cumnatul meu ca nu se poate altfel decat cu ajutorul celor de la Salvare.
Vreau sa spun ceva si efectiv nu-mi gasesc cuvintele, cand vad ca pe zi ce trece oameni tineri clacheaza,
pica unul cate unul, si de ce ?...de prea mult bine :((
0
07-03-2010, ora 00:16
robbert
Nu este medic/terapeut
robbert
Sal Aiw, pe unde esti man? esti la apel...sau esti cu capra... asta asa ca de sambata seara:))eu ma simt super naspa...ma omoara anxietatea asta...ma duc luni iar la psihiatru sa-mi schimbe ceva la tratamentul asta, ca nu ma simt bine deloc, am impresia ca mai am un pic si o i-au razna de tot.ma invadeaza fel de fel de ganduri negative care-mi proavoaca o anxietate de toata frumusetea si ma tulbura de tot, si-mi pun tot felul de intrebari..la care nu gasesc respunsul.Starile astea ma seaca de energie man, parca nu mai stiu pe ce lume ma aflu.sper sa fie trecatoare si de maine sa ma simt mai bine...ca de vre-o 3 zile ma simt naspa rau...si nu mai reusesc sa-mi gasesc echilibrul uhhhh...tu ce mai faci cum te simti? din ce spui vad ca esti pe linia de plutire, e bine ca poti sa te tii tare...si sa tii totul sub control...tine-o tot asa.la mine sa agravat un pic treaba cand eram plecat din tara, si dupa o perioada de stres maxim, am cedat.si dr mi-a zis: ca daca am rezistat eu acolo fara pastile timp de cateva luni...la starile urate pe care le aveam...inseamna ca sunt tare, si trebuie sa fiu incontinuare nu ma las eu asa usor:)astept un raspuns sa-mi spui cum te mai simti, si lasa-mi adresa de yahoo ca sa mai vb acolo.multa sanatate iti doresc, si sa ne auzim cu bine.
0
07-03-2010, ora 09:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ robbert

Nu te-ai simtit mai bine cu haldol si cu ce mai luai inainte ? Ma refer la tratamentul initial dupa care ai avut o perioada in care nu ai luat nimic ?

@ gabriel 1968

Cumnatul dv. trebuie facut sa accepte cat mai repede boala surorii dv. si sa ia masuri. Nu mai traim in secolul XVI. Episodul psihotic al surorii dv. nu trebuie sa dureze mai mult de 6 luni caci dupa aceea boala se transforma in schizofrenie. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
In timpul cat eu am fost in episoadele psihotice, adica cel prin care trece sora dv. acum, mama a vorbit cu doctora mea si i-a dat accpeptul sa imi puna niste picaturi de haloperidol in mancare (fara ca eu sa stiu) ca sa ma linistesc si sa devin cooperanta. Pe mine si pe cunostintele cu care am vorbit si au luat ne-au ajutat f mult haloperidoul asta. Iti linisteste mintea de atatea ganduri imaginare. Luati o trimitere de la medicul de familie si mergeti la un medic psihiatru, explicati-i care este problema si el va va indruma exact.
Trebuie luate masuri daca vreti ca boala sa nu se agraveze, cu toate consecintele ce decurg de aici.
Mult succes va doresc.
Cu pace,
Clara

@ komceterikoskin

Poate ca in timpul primaverii ar trebui sa vorbiti cu doctorul dv., sa ii explicati de acele stari mai ciudate si sa va mai adauge ceva la tratament, ca sa le depasiti mai usor.
0
07-03-2010, ora 16:19
vvalentine
Nu este medic/terapeut
vvalentine
Domnule Aiw, va rog sa ma credeti ca acum 3 ani am suferit de multe dintre cele ce se vorbeste aici, anxietatea, eu am citit si am consultat mai multa lume sunt pareri impartite, multi au multe explicatii, adevaru e ca pe lumea asta au inceput sa ne afecteze mult mai multe fie din cele materiale sau de mediu.Ma bucur pentru cei care au speranta, credinta. Eu as zice ca e f biner daca ti post si mergi pe calea credintei. as putea sa zic ca tot al fel ma bantuia frica mortii sub orice forma ziua si noapte. Ziua prin ganduri care parca ma posedau iar noaptea prin cosmaruri ingrozitoare din care ma trezeam tremurind, nu luati antidepresive alopate ca ajungeti legume.Eu am scapat credeti-ma imi cresc copii, am o familie si mabucur de ea, conduc masina pe care mi-am dorit-o pentru ca la scurt timp dupa ce am luat permisul am avut si crunta cadere dar in 3 luni cel tarziu am scapat definitiv din toate crizele.am luat un siplu produs Kal mag cu D si inca un coplex natural si nu numai eu, va pot pune in legatura cu alte persoane care au scapat de astfel de simptome.se poate scapa de toate si cu credinta ca totul va fi bine.
-*


(*modificat de administrator
Adaugă un comentariu / răspuns
63 comentarii 12 3 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul