anxietate-poate impreuna reusim | Forumul Medical ROmedic

anxietate-poate impreuna reusim

22-10-2007
soulfly
Nu este medic/terapeut
soulfly
Salut!Eu sunt Florin, de 5 ani sufar de aceasta boala si doar de 3 luni fac tratament(in urma cu doi ani am facut o luna cua cu xanax dar am intrerupt-o).Am luat in primele 2 luni lexotam de 3 ori pe zi si xanax seara
, acum i-au xanax de 2 ori pe zi si azi mi-a prescris si rivotril.La inceputul tratamentului a fost totul ok, cel putin prima luna...acum este ca inainte.Cel putin de 4-5 ori pe zi am acele stari, plus din cauza pastilelor am ameteli si uneori simt ca-mi pierd cunostinta.Vara imi era frica de canicula si de mijloacele de transport in comun, nu suport aglomeratia, acolo unde nu este aer incep crizele mele.Mai nou simt intepaturi puternice in zona inimii si asta declanseaza starile de anxietate.Lupta cu aceasta boala este foarte grea, te lupti cu tine insusi, eu nu stiu ce sa mai fac...poate voi stiti.sunt din Bucuresti am 27 de ani si sunt casatorit.visul meu aici sa vb despre asta cu toti si eventual poate ne si intalnim mai multe persoane sa discutam.Atat de la mine va astept pe voi
64 comentarii 12 3 ÃŽnainte ›
0
22-10-2007, ora 00:00
soulfly
Nu este medic/terapeut
soulfly
o rectificare acum seroxat nu xanax.Rivotril dar cand im este rau
0
22-10-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Buna florin, sinr ramona si sint cam in aceeasi situatie cu tine, am facut mai multe tratamente care au avut efecte pe moment sau mai rau, efecte secundare urite. Eu sint in starea asta de 6 ani si pina acum nu am gasit un remediu clar, asi vrea sa sti, daca se poate, daca tu ai facut psihoterapie sau ceva de genul asta,
0
22-10-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Am trimis fara sa vreau comentariu...spunem;si eu am intepaturi in zona inimii, desi, analizele si ekg nu indica nici o disfunctie grava la inima, singura explicatie care am primit-o e ca, din cauza atacurilor de panica, bataile se accelereaza si astfel avem senzatia ca ne sufocam, nu avem aer destul si starea de rau se instaleaza mai usor...Daca ai citit pe forum stii ca sint f. multi in aceasta situatie si nimeni nu are un raspuns concret, sfaturi, sfaturi.Daca vrei sa mai vb eu sint aici si mi-ar face placere sa ne mai consolom cit de cit, dar totul depinde de noi si numai de noi...Ramona.
0
22-10-2007, ora 00:00
soulfly
Nu este medic/terapeut
soulfly
pshihoterapie nu am facut desi am tot vazut pe forum ca multi recomanda asta.inca sunt la inceput cu tratamentul, am luat 3 luni si o luna acum 2 ani.Eu cred ca am facut o fobie in legatura cu un atac de cord, imi este frica de asta si de aici apar toate starile.Cand este canicula celor cardiaci nu le este perimis sa iasa afara.Asa am ajuns eu sa ma feresc de canicula, mai exact de soare...desi am am fost la 3 medici cardiologi cand fac un atac de panica eu cred ca este inima si nu aceasta boala.Medicamentati buna in prima luna apoi iar calvarul sunt hotarat sa mai astept un pic si apoi voi recurge la altceva, alt doctor etc.Sunt un alt om decand fac tratament, e foarte greu.mai ales ca eu am ajuns la 4-5 atacuri de panica pe zi.Inca nu stiu nici eu ce sfat sa-ti dau.dar totul se trage din trecut, din copilarie cel putin la mine, dar nu trebuie sa dam vina pe trecut pt ceace suntem azi.Eu sunt mereu aici...
0
22-10-2007, ora 00:00
andana
Nu este medic/terapeut
andana
buna Florin.Si eu am starile acstea(cu mici diferente) de cca 3 ani.Stau si ma gandesc ca maine vor fi trei ani de cam am adus pe lume un baietel frumos soi tot de atunci am si "chestiile" respectieve.Am facut tot fele de tratamente naturiste alopate homeopate asm fost la n medici dar. starile sun aceleasi: imi este frica sa mramna acasa doar eu si cel min sa merg singura pe strada sa ies cu baietelul la plimbare am un fix cu infarctul(mama a murit de 6 luni de infarct fratele meu a murit de 3 ani tot subit) asa ca cum simt ca imi bate inima mai repede ami puternic sau dureri in zona inimii stare de rau e gata instlata. Momentan nu i-au nici un tratament incerc doar sa ma controlez si incerc s amrg mai departe sfat care imi permit sa t-il dau si tie mai ales daca tu ai pe cineva sat te sprijine (moral).Eu din pacate sunt inconjurata de oamnei si totusi sunt singura in problema mea pentru ca fiecare are problemele sale.
Multa sanatae iti doesc!
0
24-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Florin, eu ma situez in "tabara" cealalta, a psihoterapiei, pe care unii o asociaza tratamentului medicamentos, iar altii o opun acestuia.
Nu doresc sa optez in mod exclusiv pentru niciuna dintre cele doua variante, pentru ca nu exista o schema de tratament universal valabila.
Prin urmare, nu iti recomand psihoterapia. Iti sugerez doar sa nu o eviti, tinand cont ca si aceasta este o metoda valida de tratament. Pana la urma, scopul tau este sa te vindeci, si cu cat ai mai multe alternative la indemana, cu atat cresc sansele sa ti-l atingi.

Succes!
0
19-11-2007, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Buna! Eu m-am ales cu aceasta anxietate dupa ce am facut tratament pentru atac de panica, gen Rivotril, Seroxat, Frontin, Cipralex. Mi-a fost teama si mie sa merg cu mijloace de transport, chiar si cu masina personala, canicula a fost o adevarata problema pentru mine, simteam ca nu mai am aer, ma strangea foarte tare in jurul inimii, simteam ca fac infarct.De vreo luna am facut 10 sedinte de acupunctura si totodata am inceput tratament la un medic homeopat, in paralel am renuntat la medicamente-respectiv XANAX. Pot sa spun ca am simtit unele imbunatatiri, in sensul ca nu mai mi-e teama ca o sa mor in orice moment, insa ma chinuie o durere de cap cumplita, care asociata cu anxietatea imi da fel de fel de ganduri.Va intreb pe voi, daca aveti momente in care va simtiti ametiti, gandurile va lovesc din toate partile, constientizati prea mult ceea ce se intampla in jurul vostru, simtiti ca pentru fractiune de secunda o luati razna...?Multumesc!Multa sanatate tuturor!
0
29-11-2007, ora 00:00
ina71
Nu este medic/terapeut
ina71
Salut Florin! Astazi sunt 2 ani de cand am avut primul atac de panica. Am facut un an de zile tratament medicamentos, timp in care mi-am depasit panicile, dar dupa vreo 2 luni de la intreruperea tratamentului au revenit din plin.Lupta cu tine insati este cumplita, dar pot sa spun ca ceea ce ma ajutat pe mine si ma ajuta foarte mult sa-mi depasesc starile sun discutiile cu persoanele care au trecut prin asa ceva si ma inteleg perfect.Am o familie superba si un sot deosebit, dar in momentul atacului de panica, repet, doar cei ce au trecut prin asa ceva ma pot intelege pe deplin si ajuta.De asemenea as opta pentru ajutorul unui psihoterapeut (cu toata increderea), dar, din pacate nu cunosc nici unul bun in orasul meu (Bistrita).
0
03-12-2007, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
salut tuturor ce au scris mai sus!
cred ca sint cel mai batrin in domeniu... de 8 ani am atacuri de panica si anxietate generalizata... tratamente? multiple! medici? la fel! psihoterapie? multa si in orase diferite! din toate nu m-a ajutat decit tratamentul medicamentos ca sa fiu cit de cit pe linia de plutire.
atentie la paroxetina (arketis, seroxat) este o substanta cu risc crescut in aparitia atacului de panica... din pacate unii medici o prescriu tocmai pt a preveni atacul de panica... e strigator la cer!
nimic nu e mai terifiant ca un atac de panica... ne izolam socio-profesional si raminem oarecum marcati.
multa, multa sanatate tuturor!
0
18-03-2008, ora 00:00
xquisitt
Nu este medic/terapeut
xquisitt
Salut, am aproape 24 ani, anul asta dau licenta.Sufar si eu de atacuri de panica de vreo 2 ani cred sau 3.Nu le-am tratat cu nimic.Atacurile nu sunt grave dar nici placute nu sunt.Apar asa din senin in cele mai stupide si usoare situatii dar si in cele mai naspa.Daca trebuie sa ma duc undeva intr-un loc public la banca sau mai stiu eu unde, si e multa lume p-acolo, fac atac de panica, ma inrosesc la fata ca racul, palmele imi transpira, si-mi tremura capul.Nu-l pot tine drept sa vorbesc cu cine am de vorbit.Imi tremura si stiu ca e vizibil si ca ma observa toti si atunci tremur si mai puternic transpir si mai tare la palme si ma inrosesc si mai tare la fata.E penibil, credeam ca doar eu am pb asta si ca-s ciudata dar defapt o au multi.ce sa fac?la psihiatru nu vreau, sedinte de mai stiu eu ce medicamente mai stiu eu de care, vreau sa intalnesc persoane care au aceeasi pb si sa incercam o terapie in grup.ceva de genul sa iesim in oras si sa ne punem in situatiile in care am avea un atac de panica adika sa incercam sa infruntam situatiile astea.astept raspunsuri de la voi!
0
18-03-2008, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
anxietatea, depresia si atacul de panica

-

multa sanatate tuturor!
0
15-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
florine! am ceva pentru tine! citeste la sfaturi pt indepartarea anxietatii!
0
15-04-2008, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
cauta pe google: anxietate incurabila
vei ajunge la un subiect deschis de mine cu f multe info ca sa nu pierzi bani/timp inutil.
sau daca esti un om realist citeste -
0
15-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
am citit acolo, nimic nou si ti-am lasat si acolo un mes, iar adresa nu o gaseste pc-ul...care-i ideea?...ca esti incurabil...asta chiar n-o cred...ai citit ce-am zis eu prin alte parti ?
0
15-04-2008, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
daca ai citit acolo si n-ai inteles nimic inseamna ca n-ai nicio legatura cu tulburarile respective!
din cate stiu pc-ul nu gaseste adrese... iar anxietatea ca boala este incurabila... mai documenteaza-te, stai de vorba cu adevarati specialisti in psihiatrie, nu cai verzi pe pereti!
0
16-04-2008, ora 00:00
xquisitt
Nu este medic/terapeut
xquisitt
Florin ce tot zici tu aici, ca anxietatea ca boala este incurabila?
0
16-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
uite care-i treaba! ti-am scris tie fiindca ziceai ca suferi de boala asta de 8 ani..si eu tot dupa 8 ani de tratamente alopate am luat-o pe cai alternative...si de vreo 2 ani sunt cu anxietatea aproape la zero, dar nu fara anumite eforturi si renuntari!in plus sunt putin deprimat e adevarat (nu iau absolut nici un medicament) dar am o stare foarte stabila...ceea ce doresc la toata lumea! acum vreau sa ma pun cu tunurile si pe depresie (psihoterapie, omega-3, B-uri...si ce-oi mai gasi...natural sa fie!)
0
01-05-2008, ora 00:00
matti_joona
Nu este medic/terapeut
matti_joona
Hello all,

Sufar de anxietate de 4 ani. 2 ani cura de medicamente a fost oki dupa au revenit simptomele. Va recomand psihoterapia si cititi cartea "Puterea prezentului" de Eckart Tolle aparuta la editura "Curtea Veche" - nu va vina sa credeti cate adevaruri sunt exprimate(mai ales ca este un iluminist care a trecut prin asa ceva)

SANATATE
0
03-05-2008, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
matti_joona:

spune-ne si noua schema magica de tratament! nu mai recomanda psihoterapia ca n-are rost... chiar n-are!

multa sanatate!
0
03-05-2008, ora 00:00
matti_joona
Nu este medic/terapeut
matti_joona
Nu stiu de ce spui ca nu are rost, eu o practic si observ efectele in fiecare zi. Nu pot sa rezum in acest forum ce este explicat in carte. Este vorba de un iluminist care toata viata lui (pana la 29 de ani) a suferit de anxietate si descrie cum a scapat singur de probleme. Axeasa-te pe "Clipa de acum".daca nu crezi intr-o metoda de vindecare(in afara de pastile).ai mari sanse sa NU reusesti.

Nici eu nu sunt increzator in tratamente(in afara de pastile) dar daca-ti propui sa incerci si chiar daca nu crezi DAR te axezi 100% pe ce este scris s-ar putea sa te ajute.
In plus, exista persoane care le-am vazut facand mari progrese numai prin psihoterapie, in anxietate si fara pastile

SANATATE
0
03-05-2008, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
aiurea... o sa ajungi sa imi dai dreptate intr-o zi, desi nu iti doresc.
cu carti si cu psihoterapie care are efect de moment e doar o iluzie sau a te imbata doar cu apa rece... asta e doar parerea mea...
in rest... nu mai comentez nimic!

insanatosire grabnica!
0
03-05-2008, ora 00:00
matti_joona
Nu este medic/terapeut
matti_joona
Nu inteleg de ce nu crezi deloc in psihoterapiei.dar e parerea ta.

Ce cred eu:
Gandurile negative (pe care le ai zi de zi - cel putin eu) influenteaza concentratia serotoninei. TREBUIE sa reusesti sa selectezi (in timp - nu in 2-3 luni - poate 1, 2 ani - din cate am auzit) aceste ganduri si pe cele negative sa le inlocuiesti cu "goluri".astfel influentezi serotonina.

Apropos...daca nu vrei sa dai bani pe psihologi(am "prins" aceasta idee pe blog-ul tau).cumpara cartea care am recomandat-o (20, 50 RON) - RAU ?- cred ca esti de acord ca nu are ce sa-ti faca.
Poate o sa te ajute.
0
04-05-2008, ora 00:00
xquisitt
Nu este medic/terapeut
xquisitt
Domnule Florin Radu scuteste-ma cu comportamentul tau obsesiv la baza caruia sta ideea ca toti suntem nebuni si numai prin medicamente ne vindecam.Daca ti-ai dori din tot sufletul sa te vindeci si ai depune minim de efort psihic pt asta ITI SPUN CA AI REUSI NUMAI PRIN PSIHOTERAPIE.Poate si medicamentele isi au rolul lor DE MOMENT dar fii sigur ca starile se vor intoarce.Si asta pt ca le porti in creier in minte.Medicamentele nu fac decat sa amelioreze efectele.Trebuie sa invingi cauzele mai intai ca sa nu ai parte de defecte.Ti-am tot citit mesajele de pe acest forum si concluzia mea este ca nu vrei sa te vindeci.Poti citi cartea recomandata de matti_joana pt ca sunt sigura ca e de mare efect.Multe carti de genul asta, activitati in aer liber adika foarte mult sport, mintea limpede si ganduri numai pozitive, familia si prietenii aproape, un psiholog care sa te ajute si atat.Daca crezi ca ai depasit limitele normalului la aceste stari (intelegi ce vreau sa zic) atunci situatia e grava si sincer nu-ti doresc sa ajungi la psihoterapeut sa te indoape cu medicamente.Incearca sa faci ce ti-am scris mai sus cu sportul si etc.
Exista niste cursuri in Bucuresti la niste intruniri speciale unde oamenii se intalnesc pt a-si descoperi increderea in propria persoana.M-as duce si eu dar de una singura parka mi-e aiurea.
In fine nu am vrut sa par rautacioasa, faza e ca la orice comment de aici tu esti pesimist.Asa nu vei reusi nimic niciodata.CAPUL SUS SI INCEARCA DIN RASPUTERI SA-TI REZOLVI aceste probleme.Cei reusi daca vrei cu adevarat.Totul e posibil.
0
04-05-2008, ora 00:00
Florin Radu
Nu este medic/terapeut
Florin Radu
xquisitt:

pana nu te vindeci de o tulburare anxioasa nu mai face presupuneri bazate pe nimic... daca tu crezi ca asa te vei vindeca e super, dar pana te vindeci atentie la iluzii! nimeni nu s-a vindecat de anxietate deocamdata, dar poate reusesti tu si ne comunici tuturor, inclusiv OMS.
"cel mai nebun om e acela care se crede cel mai sanatos"
0
05-05-2008, ora 00:00
xquisitt
Nu este medic/terapeut
xquisitt
Florin Radu

Nu fac presupuneri bazate pe nimic.Imi permit sa-ti dau sfaturi pt ca la mine functioneaza.Altfel n-as vorbi de ceea ce nu stiu.Sufar de anxietate sociala de 2 ani si abia de 2-3 luni am realizat ce am.Am inceput sa merg la psiholog si fac psihoterapie.Functioneaza.Si functioneaza si sportul si gandirea pozitiva.De asemenea fac niste exercitii de respiratie pe post de relaxare care sunt foarte benefice.Trebuie sa-ti marturisesc ca totusi cel mai mult ma ajuta sa-mi recapat increderea in mine.Si asta e mai greu dar nu imposibil.Cat despre iluzii sunt foarte bune in aceste situatii atata timp cat ele sunt optimiste.Pentru ca nu e ceva fizic ci e ceva psihic si atunci orice stare mentala optimista pozitiva te ajuta foarte mult.Te asigur ca exista multe persoane care s-au vindecat de anxietate.Mai citeste pe net articole.
"sa te fereasca Dzeu de cei care au doar convingeri si nici o indoiala"
0
05-05-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
xquisitt,

la fel am stat si eu, numai ca 6 ani, fara sa stiu ce am concret..nu merg la psiholog ca asa e conjunctura, dar datorita unor exercitii de respiratie si autocontrol, mi.am revenit destul de bine..de citeva luni nu mai fac atacuri de panica si nici crize de anxietate...mai am de lucru dar cu gindire pozitiva si efort maxim psihic...se poate..important e sa avem putin aincredere in noi...ceea ce e mai greu...si mai putina furie!
0
05-05-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
xquisitt,

la fel am stat si eu, numai ca 6 ani, fara sa stiu ce am concret..nu merg la psiholog ca asa e conjunctura, dar datorita unor exercitii de respiratie si autocontrol, mi.am revenit destul de bine..de citeva luni nu mai fac atacuri de panica si nici crize de anxietate...mai am de lucru dar cu gindire pozitiva si efort maxim psihic...se poate..important e sa avem putin aincredere in noi...ceea ce e mai greu...si mai putina furie!
0
05-05-2008, ora 00:00
xquisitt
Nu este medic/terapeut
xquisitt
ramona cristiana
Asa e, ai mare dreptate.Fara furie, doar gandire pozitiva si efort psihic maxim.
0
05-05-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
multa sanatate si sa mergem inainte ca vom reusi.si sa ne mai vorbim din cind in cind ca e mai usor sa povestesti la cine e trecut prin asta...mia facut placere!

ramona
0
05-05-2008, ora 00:00
xquisitt
Nu este medic/terapeut
xquisitt
La fel Ramona, multa sanatate si numai reusite pe toate planurile!
La fel le doresc si celorlalti.Si atunci cand simtiti nevoia, scrieti, nu ezitati, asa am sa fac si eu.E bine sa stiu ca nu sunt singura care trece prin astfel de situatii.Daca credeti ca o oarecare intalnire intre noi si discutarea problemelor ar ajuta, atunci haideti s-o incercam si p-asta.Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 12 3 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •