Anxietate sau alta boala | Forumul Medical ROmedic

Anxietate sau alta boala

22-04-2016
elena-roxana
Nu este medic/terapeut
elena-roxana
De 6 luni mă confrunt cu tot felul de simptome.Totul a debutat cu o durere şi senzatie de arsura in mana stanga şi senzaţie de arsura in piept.După 2 săptămâni durerile şi arsurile s-au mutat în tot corpul.Senzaţie de arsura in:cap, ambele mâini, abdomen, picioare, spate, arsura in colon etc.Dureri foarte mari de coloana cervicala, toracala, lombara, stern, picioare, omoplaţi(usturime si raceala in omoplatul stang)maini (palmele în special-palma stanga s-a şi umflat iar durerea este sub forma de usturime si durere pe parti moi care pleaca in sus pe brat si este atat de groaznica durerea incat nu mai pot tine nici macar un pahar in mana).Pe lângă dureri şi arsuri au mai apărut şi alte simptome :furnicături în tot corpul (mai ales partea stanga, senzaţie de curent electric în picioare, ameteli, oboseala.De ceva vreme simt arsuri şi pe piele (dacă mă scarpin sau mă pieptăn simt ca mă arde)şi senzaţie de piele intinsa şi care ustura (mai ales pe gat, umeri şi palme), dureri de ganglioni la gat in interior si exterior, în axile(care am observat ca se accentuează în perioada menstruatiei), durere in zona carotidelor, nod in gat, dureri de maxilare, de urechi (mi s-au si infundat de 3ori intr-o luna).Vreau sa precizez ca am făcut tot felul de investigatii:consult neurologic (de 3 ori), consul endocrinologic, consult reumatologic, endoscopie, eco cardio, eco plamani, eco abdomen, consult boli infecţioase, irm cerebral, cervical, lombar, coxo femural, radiografii craniu profil + mâini, capilaroscopie, electromiografie şi foarte multe teste de sange (vsh, aslo, proteina c reactiva, factor reumatoid, markeri tumorali, imunologice-ana, ena, imunoglobuline, borelia, trichineloza etc etc etc).În urma testelor efectuate a rezultat:carenta vitamina D (valoarea 6, 80), homocisteina-14, 39, colesterol-275, fosfor-4, 60 şi neutrofilele marite (valoare dubla de fiecare data ), ana cu imunoflorescenta pozitiv la limita.Eu am si o sacroileita de 15 ani si am si vreo 2 hernii mici pe coloana cervicala si niste modificari pe lombara.Vreau sa mai adaug faptul ca timp de 11 ani am luat anticoncepționale pe care le-am intrerupt cand au debutat aceste simptome.Dacă se poate sa mă ajutați cu un sfat, o părere sau o indrumare.De 6 luni mă plimb pe la tot felul de medici și nu am nici un diagnostic.Poate fi vorba despre ANXIETATE? ??VA MULȚUMESC
27 comentarii
0
22-04-2016, ora 15:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Un rol important intr-o astfel de situatie este ceea ce noi numim "diagnostic diferential". Cu alte cuvinte, o situatie/stare se poate defini si prin ceea ce este dar si prin ceea ce...nu este. Sunt rare bolile care pot produce, deodata, toate simptomele pe care le descrieti. Mai mult decat atat, marea majoritate a bolilor tind sa se stabilizeze pe anumite zone si sa produca anume simptome. Atunci cand, analizele complexe, repetate, raman fara un raspuns clar, atentia se indreapta catre altfel de afectiuni care in genere nu lasa urma: suferintele psihice.
Unele dintre simptomele descrise pot apartine clasei de tulburari de anxietate, insa doar un control (examen psihologicsi/sau psihiatric) amanuntit poate pune un diagnostic precis. Va recomand sa faceti si acest lucru, chiar daca dupa ce ati trecut prin nenumarate investigatii nu ati primit raspunsuri satisfacatoare. In fond este vorba de sanatatea Dumneavoastra.
In cele din urma se va gasi un diagnostic care sa explice situatia, caci nimic de genul acesta nu se intampla degeaba.

Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
22-04-2016, ora 15:49
elena-roxana
Nu este medic/terapeut
elena-roxana
Vă mulțumesc pt rapusul și sfatul dumneavoastră! Am uitat sa mai adaug anumite aspecte:- în momentul in care au debutat aceste simptome eram în casa și aveam toate geamurile deschise, se făcuse curent f tare și mă apucase tremuratul;-sunt zile în care unele simptome dispar sau se amelioreaza;-în momentul acesta cele mai accentuate simptome sunt în mana stanga, omoplatul stang, colon (toate se manifesta cu durere, arsura, raceala)și durerea din ganglionii din axile și gat.
0
22-04-2016, ora 16:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Neuropatie periferica

http://www.romedic.ro/neuropatia-periferica
0
22-04-2016, ora 17:47
elena-roxana
Nu este medic/terapeut
elena-roxana
Dacă era vb despre neuropatie nu se vedea la electromiografie?eu am făcut 2 emg și cu ac și cu electrozi.
0
22-04-2016, ora 18:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu exista nici o analiza la ora actuala care sa demonstreze ca toti nervii = neuronii din corp sunt integri din punct de vedere structural si ca toti emit in cantitati normale cele peste 60 de tipuri de neurotransmitatori care exista, adica acei hormoni care fac legatura dintre neuroni.

Cine ar inventa aceasta analiza ar lua premiul Nobel.

Neuropatia poate fi declansata de substante toxice.
Ati inghitit 11 ani ac.
In Germania, inca de dinainte de 2008, legea nu le-a mai permis doctorilor sa prescrie decat maxim 8 luni anticonceptionale. Cauza: sutele de cazuri de paralizii aparute la fete tinere care au dat in judecata statul geman pentru ca nu au fost avertizate inainte sa li se dea ac pe perioade asa lungi. Plus alte boli cronice care au aparut in timpul si dupa intreruperea ac. 40 % din substanta continuta in ac se stocheaza in ficat, nu se elimina si produce efecte secundare si dupa intreruperea tratamentului.

Parerea mea este sa mergeti la medic cu lista medicamentelor care se dau in neuropatie si sa va prescrie unul singur, sa luati cateva zile si sa vedeti cum va simtiti. Unele cazuri merg bine si isi revin cu tratament.
0
22-04-2016, ora 18:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru boala numita anxietate medicul psihiatru prescrie niste medicamente numite antidepresive.

Unele dintre medicamentele recomandate pentru neuropatie sunt chiar antidepresivele in general triciclice (amitriptilina, anafranil etc) sau nu. Ex de antidepresiv prescris in neuropatie: venlafaxina care nu e un ad triciclic.

Cereti un ad care sa fie prescris si in neuropatie.

Ad-urile regleaza emisia de neurotransmitatori la nivelul creierului si la nivelul nervilor si aveti cele mai mari sanse sa va dispara macar cea mai mare parte din simptome.
0
22-04-2016, ora 20:47
elena-roxana
Nu este medic/terapeut
elena-roxana
Vă mulțumesc din suflet pt sfaturile dumneavoastră! Sa ințeleg ca poate fi vorba de neuropatie declanșată de medicamente si nu de alta boala grava? ? ? Eu am mai făcut tratament și cu arcoxia de 90mg vreo 6 ani plus tot felul de alte medicamente.De exemplu cu vreo doua luni înainte de a se declanșa aceste simptome am avut vreo doua crize de sacroileita care m-au ținut vreo 2 săptămâni fiecare și din aceasta cauza m-am îndopat cu tot felul de antiinflamatoare.În momentul acesta fac tratament cu xefo rapid, doreta la nevoie și de curând mi s-a prescris și gabapentina. Întrebarea mea este dacă intr-adevăr este vb despre neuropatie am șanse sa mă vindec și sa duc o viață normală sau se poate agrava pana la punctul de a deveni o leguma? Ce medic trebuie sa consult pentru ca am fost la 3 neurologi și au spus ca nu tine de ei.VĂ MULȚUMESC
0
22-04-2016, ora 20:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Antidepresivele triciclice, gabapentina si pregabalina sunt indicate in tratamentul neuropatiei periferice.

Faceti rost de reteta compensata de gabapentina si luati gabapentina atunci. :)

Despre evolutia bolii nu cunosc amanunte. Intrebati medicul care v-a prescris gabapentina.

Va mai trimit un mesaj pe privat.
0
23-04-2016, ora 13:45
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Nu luati tratament dupa recomandarile de pe internet, ci mergeti la un psihiatru, nu la neurolog - era normal sa va spuna ca nu tine de el.
0
23-04-2016, ora 14:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
I-a spus deja. Cititi cu atentie comentariile.
Trebuie sa se duca la medic sa ii dea totusi reteta compensata daca se poate.
Astfel de medicamente pot fi scumpe.
0
23-04-2016, ora 19:34
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Am citit. Nu a spus ca a fost recent la un psihiatru, ci doar ca a mai luat acum 6 ani x medicamente. Asta nu inseamna ca ce era valabil atunci e si acum. Din toata lista de specialitati medicale insirate, nu a reiesit niciun psihiatru - sau poate nu am vazut eu. Asa cum a spus si colegul meu, diagnosticul diferential il pune psihiatrul sau psihologul clinician. Nu se pune aici si mai ales, nu de catre un nespecialist, chiar daca simptomele seamana. Daca se duce la medicul de familie, sper ca acela nu e inconstient sa-i dea o reteta pt un diagnostic pus pe internet! Evident ca pot fi scumpe medicamentele, dar traseul firesc e psihiatru si apoi medic de familie.
Sanatate!
0
23-04-2016, ora 19:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Domnisoara a scris foarte clar ca "i s-a prescris gabapentina" (de catre medic).
Gabapentina e data fie pentru epilepsie, care e exclusa in cazul de fata, fie pentru Neuropatie.
Acest medicament nu se da fara reteta. Logic ca va merge la doctor care o va consulta si ii va da reteta compensata, daca se poate.
Cumpararea unui medicament are o insiruire logica de actiuni: intai mergi la medic, te consulta, iti pune un diagnostic, iti da o reteta.
Medicul deja ii pusese diagnosticul cand i-a dat gabapentina insa nu i l-a comunicat. Asa cum am observat ca fac mai multi medici neprofesionisti din Romania. Nu este singurul.
0
23-04-2016, ora 20:45
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
tocmai la asta ma refeream si eu: nu scrie ca ar fi fost la psihiatru de curand, deci toate medicamentele acelea nu am inteles cine le-a prescris. Hai ca m-ai distrat cu explicatiile despre gabapentina si cum se dau retetele :)! Important e sa ajunga sa ia tratamentul, cu sau fara compensare.
0
24-04-2016, ora 00:25
elena-roxana
Nu este medic/terapeut
elena-roxana
Gabapentina mi-a fost prescrisa de către un reumatolog(pe care am început sa o iau acum 4zile), precum și xeforapid și doreta.Nu fac tratamente după ureche sau după ce scrie pe internet.
0
24-04-2016, ora 09:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Atentie cu aceste medicamente. Pot produce efecte secundare adica alte boli.
Cum va apare alt simptom va uitati cu atentie pe prospect.
0
24-04-2016, ora 10:07
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
da, asa cum am inteles din ce ati scris, nu ati fost la psihiatru. Acele simptome descrise pot raspunde la gabapentina, dar cauza lor poate ramane netratata. De asta spuneam sa mergeti la psihiatru. Mai ales ca singura ati intrebat aici daca ceea ce simtiti poate fi legat de anxietate, deci ceva in sfera psihica si nu fizica.
0
24-04-2016, ora 10:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Neuropatia periferica este o afectiune in care nervii sistemului nervos periferic sunt afectati, din punct de vedere al functiilor motorii, senzitive sau autonome.

Una dintre cauze este consumul de medicamente (11 ani de anticonceptionale).

Trebuie sa va mai faceti o serie de analize complete de sange si ecografie la ficat si rinichi sa verificati daca nu mai exista si alta boala cronica. Ac-urile luate timp indelungat dau de exemplu steatoza hepatica, care este o boala foarte silentioasa.

Pentru stabilirea diagnosticului se fac teste electrodiagnostice (le aveti in articol), biopsie musculara, teste serologice, teste genetice.

Medicii psihiatri habar nu au sa puna un diagnostic pentru asa ceva, darmite sa mai dea si pastile.

Doamna/Domnisoara,

Daca doriti sa verificati daca suferiti de Anxietate, mergeti la psiholog (50-100 lei sedinta) ori gratuit cu trimitere de la medicul de familie la psihiatru. Va mai puteti face informativ Test Anxietate pe net pe site specializat.

Pentru tratamentul neuropatiei periferice se prescriu:

- antidepresive triciclice (amitriptilina, anafranil etc) si altele cum ar fi venlafaxina
- gabapentina
- pregabalina
- carbamazepina
- sau antalgice puternice (tramadol)
- vitamina B 12
- mexiletina (antiaritmic).

Medicii din America dau pentru durerile de muschi Coenzima Q 10 in in cantitate mare.

Se urmareste regenerarea fibrelor nervoase pina cand, in cazul bolilor cronice majore nervii nu sunt distrusi complet.
Incercati sa va dezintoxicati ficatul cu Liv 52, Spirulina si ce mai gasiti prin farmacii. Un ac luat 5 ani provoaca inca 5 ani de la lasarea lui, efecte secundare. Deoarece 40 % din substanta continuta in AC se stocheaza in ficat si nu iese asa usor.
0
24-04-2016, ora 12:04
elena-roxana
Nu este medic/terapeut
elena-roxana
Am refuzat pana acum sa cred ca toate simptomele pe care le am pornesc de la psihic (încă mai am îndoieli ).Am ajuns sa mă gândesc și la treaba ăsta deoarece toți medicii la care am fost au spus ca nu e nimic organic.Totuși îmi este greu sa cred ca prin puterea mintii am reușit sa-mi umflu mana și sa am tot felul de simptome. Poate ca prin starea de disperare în care mă aflu (și sincer cred ca este normal după 6 luni fără niciun diagnostic și fără o rezolvare)îmi intensific anumite simptome, dar nu cred ca le-am fabricat. În ceea ce privește analizele cred ca am fost investigată din cap până în picioare:analize complete de sange de nenumărate ori, ecografii abdominale de 3 ori, imunologice, markeri tumorali(CA125, CA 15-3, CEA, CA19-9 ) +hepatici, imunoglobuline, testare hormoni, tiroida etc etc etc
0
24-04-2016, ora 12:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu aveti o boala psihica. Nu v-ati plans de simptome psihice pina acum. E vorba de o lezare a neuronilor si de disfunctionalitati care apar in cadrul functionarii lor.
0
24-04-2016, ora 12:39
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Da, e evident ca aveti indoieli si pe langa ele faceti si confuzii: faptul ca exista o legatura intre psihic si somatic, asta nu inseamna ca e suficient sa te gandesti in acest moment ca ti se umfla mana si peste 5 min ea sa se umfle. Ar fi mult prea simplu asa si nu ar exista nici boli psihice, nici somatice, pt ca ar fi suficient sa ne gandim mereu ca suntem sanatosi si ca nimic nu ne poate schimba starea :) - dar nu traim in UTOPIA! Nu asa simplist se manifesta legatura psihic-somatic si va inteleg dubiile, pt ca foarte multi oameni sunt blocati in a gasi solutii doar in ceea ce vad/simt/aud/gusta/ating, adica in somatic - medical vorbind.
Vina nu e a d-voastra pt ca nu ati avut un diagnostic clar, dar e posibil sa va tratati si cu siguranta veti gasi medicul potrivit si tratamentul potrivit. Aveti incredere, pt ca toate au rezolvare.
0
25-04-2016, ora 10:08
mir2211
Nu este medic/terapeut
mir2211
Elena Roxana.astfel de simptome am si eu.imi programasem treburi pe saptamana asta si m a luat dureri de ieri si vad ca nu cedeaza.Toata noaptea am avut curent in picioare si junghiuri prin tot corpul.Azi trebuie sa zac in pat, poate vorbim mai mult in privat!
0
18-05-2016, ora 13:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E posibil Elena-Roxana ca simptomele tale de inflamatie cronica sa aiba de fapt si o origine psihica, dupa cum afirma si colega Cristina.
Ca urmare a interdependentei dintre psihic si somatic nu rareori pot sa apara simptome circulatorii, respiratorii, digestive sau neurologice. Starile de tulburare afectiva pot fi adesea insotite si de oboseala, tulburarea somnului sau meteosensibilitate.

Nu rareori aceste simptome pot duce la convingerea existentei unei boli organice nediagnosticate, la analize medicale repetate in pofida unor rezultate negative si la o ingrijorare intensa legata de o posibila evolutie nefavorabila a simptomelor.
0
18-05-2016, ora 13:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru a observa cat de mult te afecteaza simptomele tale si daca ar fi sau nu util sa apelezi si la psihoterapie, ai putea sa cotezi pe o scala de la 1 (minim) la 5 (maxim) cat de mult esti de acord cu cele 10 afirmatii de mai jos? Sub forma: a)2 b)3 etc.

a) E o problema teribila si nu prea cred ca o sa se imbunatateasca
b) Simt ca nu mai pot sa continui cu acesta situatie
c) E ingrozitor, simt ca problema asta ma copleseste
d) Nu cred ca voi putea sa mai resist
e) Imi e teama ca situatia o sa se inrautateasca
f) Nu ma opresc sa ma gandesc la celelalte dati cand au fost probleme similare
g) Nu pot sa inlatur gandurile astea
h) Ma tot gandesc la afurisita asta de problema
i) Ma gandesc mai mereu cat de mult as vrea ca situatia sa fie alta
j) Nu reusesc sa depasesc odata situatia asta

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
18-05-2016, ora 18:26
nicula2006
Nu este medic/terapeut
nicula2006
Buna. Am si eu o problema de vreo jumate de an. Stare de ameteala aproape continua, arsura pielii capului in spate si pe obrazul drept fara sa apara cva pe piele. Cateodata ma ustura gingiile, varful limbii, umeri dar trece.inainte ma durea si in partea stanga a pieptului, a?m crezut ca e inima dar nu. Dupa ce dorm, dimineata de ex nu am nimic dar incet incet apar pe parcursul zilei.
0
15-07-2016, ora 22:24
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
mergeti la un control psihiatric.
0
11-02-2018, ora 21:13
VioViorela
Nu este medic/terapeut
VioViorela
Si eu am aceleasi simptome ca elena - roxana. Vreau sa stiu daca a aflat ce diagnostic are.
0
26-01-2019, ora 18:35
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Buna ziua,

Vad ca nimeni nu a mentionat fibromialgia sau sindromul oboselii cronice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •