aparat dentar, extractie dinti

15-01-2011
CLAU7
Nu este medic/terapeut
CLAU7
Buna ziua. Am un baiat de 8 ani si jumatate si de un an de zile poarta aparat dentar mobil (partea de sus) pentru creearea unui spatiu. Incisivul lateral care nu avea loc a iesit intr-un final, Insa in ultimile 3 saptamani medicul ortodont a hotarat extragerea caninului care impiedica cresterea normala a incisivului lateral desi se crease spatiu dar "nu suficient" cum spune d-na doctor.Pe langa acesta, m-a trimis la stomato pentru extragerea a inca 4 molari de sus iar peste o saptamana inca 2 molari de jos. Mentionez ca de 6 luni are aparat mobil si jos. Spune ca e necesar sa-i scoata atatia molari pentru ca trebuie sa-i iasa ceilalti dinti, asa reiese din radiografie.Apoi peste cica 7 luni ii va pune aparat fix.Nu stiu insa daca e normal sa-i scoata atatia dinti intr-un termen atat de scurt incat copilul aproape ca nu mai are cu ce manca? Va multumesc mult.
3 comentarii
0
31-01-2011, ora 23:23
Melusine
Nu este medic/terapeut
Melusine
Parerea mea e ca nu e nevoie de asa ceva.
Eu am 16 ani si de abia acum de vreo 3 luni mi-a pus aparat fix pentru ca doi canini nu mi-au cazut si cel de sus crestea departe, spre cerul gurii.Doctorul mi-a zis ca am aglomerare dentara si ca pe langa faptul ca nu mai am loc in gingie, molarii de minte nu mi-au crescut inca.Acuma urmez un proces prin care mi se scot 2 molari, unul din dreapta si unul din stanga pentru a avea mai mult loc.
Eu cred ca ar trebui sa asteptati sa ii cada toti dintii, nu stiu sincer daca i-au cazut sau nu inca dar cel mai bine se lucreaza atunci cand dintii sunt toti definitivi.Sper ca v-am fost de folos.
0
06-06-2011, ora 20:51
anca_david
Nu este medic/terapeut
anca_david
Buna ziua! Port aparat dentar fix metalic pe ambele arcade de aproape un an ( am varsta de 21 de ani ). Initial stomatologul mi-a sugerat sa extrag 2 dinti, neffind destul spatiu intre dinti, insa nu am fost de acord, cititnd despre anumite riscuri pe Internet. Insa nu stiu cat de reale erau acele riscuri. Imi poate spune cineva ce implica extractia de dinti si ce consecinte negative pot aparea? Multumesc anticipat!
0
11-06-2012, ora 20:04
alexa bocc
Nu este medic/terapeut
alexa bocc
Buna ziua!

si eu sunt in aceeasi situatie si nu stiu ce decizie sa iau. Am un baiat de 14 ani care are nevoie de aparat dentar fix pe ambele arcade. Ni s-au recomandat 4 extractii premolarii de jos si premolarii superiori. Ce sa fac? credeti ca s-ar putea corecta dintii fara extractii?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • De ce doare locul extracției?
  • Invisalign vs. Incognito
  • Ghidul persoanei cu aparat dentar - sfaturi utile și întrebări frecvente
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •