Ar trebui sa-mi taie gingia din nou?

02-07-2014
ancuta11
Nu este medic/terapeut
ancuta11
Buna ziua!
Am 21 ani, F. Cu aproximativ 1 luna in urma aveam dureri la o masea de minte. Gingia era practic deasupra maselei, si probabil impiedica cresterea. Dupa vreo 2 saptamani de nurofen(durerea era insuportabila), am mers la stomatolog si aceasta mi-a taiat o parte din gingie. Atunci ma durea numai rana in sine. Toate bune si frumoase, pana acum cateva zile, cand gingia a inceput sa se prinda DIN NOU, deasupra maselei. Acum am iar dureri destul de puternice(nu ca inainte, dar cand deschid gura mai tare sau cand inghit este incomod).
Inainte nu au existat urme de infectie, iar eu am oferit o atentie speciala acelei zone, de cand mi-au taiat gingia(dar orice e posibil). Acum nu stiu ce sa fac. Sa merg din nou la dentist? Cred ca nu poti taia din gingie la infinit. Poate fac eu ceva gresit..
Multumesc!
2 comentarii
0
03-07-2014, ora 01:59
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,
Cel mai probabil nu faci nimic gresit. Daca gingia este iar deasupra dintelui trebuie iar indepartata insa se poate sa ai durere pe zona respectiva si din cauza pozitiei in care creste dintele si a locurilor in care pot ramane alimente( greu le poti indeparta cu periuta). Nu de putine ori se recurge la scoaterea molarului de minte care provoaca probleme.
0
03-07-2014, ora 14:08
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, Sunt de acord cu colegul meu. Decapusonarea ( taierea gingiei de deasupra molarului de minte ) are indicatie in perioadele acute pentru a se calma puseul dureros. Inainte de o noua decapusonare faceti o radiografie pentru a se vedea daca molarul are loc sa erupa sau nu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: