Arsenicul dentar este nociv?
Acum cateva luni am fost la dentist, unde mi s-a aplicat, la o masea cariata, o pasta cimentata pe baza de arsenic, pentru neutralizarea nervului. Dupa aceasta procedura, nu am mai fost sa mi se termine lucrarea. Acum, dupa toata aceasta perioada, am un abces minor in zona respectiva. Va intreb: este nociv arsenicul dentar, daca este lasat in masea si nu este scos cand trebuie? Multumesc
2 comentarii
buna ziua!
in ultimul timp arsenicul se foloseste destul de rar tocmai pentru ca este destul de agresiv, se folosesc in schimb paste care contin alte substante si au acelasi efect, acela de a omori nervul, insa ceva mai lent decat arsenicul.
daca sunteti sigur ca vi s-a aplicat o pasta cu arsenic si nu altceva, mergeti urgent la medic.
in ultimul timp arsenicul se foloseste destul de rar tocmai pentru ca este destul de agresiv, se folosesc in schimb paste care contin alte substante si au acelasi efect, acela de a omori nervul, insa ceva mai lent decat arsenicul.
daca sunteti sigur ca vi s-a aplicat o pasta cu arsenic si nu altceva, mergeti urgent la medic.
Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului! Tot ceea ce stiu este ceea ce mi s-a spus, si anume ca mi se va aplica arsenic pentru a ucide nervul. Acum, nu stiu daca doamna doctor a folosit acest termen doar ca termen general, din obisnuinta, sau chiar asta continea pasta respectiva. Am sa ma interesez. Multumesc, din nou.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila