Arsura bucală

14-04-2017
Andreea145
Nu este medic/terapeut
Andreea145
În urmă cu 2 zile am fost la medicul dentist cu o carie la măseaua de jos. Acesta mi-a scos nervul curățând mai apoi cu clor, care avea presiune și mi-a provocat durere.Țin să precizez faptul că anestezia a fost ineficientă, astfel a fost nevoit să dubleze cantitatea. Problema este că...după ce efectul anesteziei a dispărut, am început să simt o durere insuportabilă sub limbă, toată partea dreaptă este albă ( nu bubițe ). Nu pot să mănânc, sa înghit sau sa vorbesc. Azi am observat ca mi s-a umflat partea de sub bărbie și simt durere la palpare. Am făcut spălături cu bicarbonat, mușețel, am pus gheata... dar se înrăutățeste.
Ce e de făcut ?
6 comentarii
0
15-04-2017, ora 02:54
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, este posibil sa va fi iritat foarte tare de la hipocloritul folosit. Poate aveti chiar o sensibilitate crescuta.

Incercati sa luati un antialgic/antiinflamator. Chiar sub forma de fiole pentru a calma durerea mai repede si cumparati de la farmacie o sticluta de vitamina A uleioasa (nu fiole) cu care sa va dati in zona afectata.

Vedeti daca se amelioreaza in cateva zile. Daca simtiti dvs ca lucrurile se inrautatesc, ori mergeti la doctorul care v-a facut tratamentul sa va vada, ori mergeti la facultate pentru un control de urgenta.

Sarbatori linistite va doresc!
0
15-04-2017, ora 02:58
Dr. A I
Dr. A I
Puteti cumpara deasemenea de la farmacie, si nu este scump, un tub de Parodium gel. Contine clorhexidina si este un antiseptic cu proprietati multiple: calmant (previne inflamatiile si iritatiile), cicatrizant (previne hemoragiile), bactericid (reduce inflamatiile gingivale)

Incercati sa va dati si cu acesta de 2-3 ori pe zi pentru a reduce inflamatia si durerea.
2
15-04-2017, ora 15:30
Andreea145
Nu este medic/terapeut
Andreea145
Vă mulțumesc din suflet, tocmai ce am achiziționat aceste produse și aștept îmbunătățiri. Vă doresc sărbători fericite!
0
18-04-2017, ora 15:31
Dr. A I
Dr. A I
Buna ziua si Hristos a inviat!

Vroiam sa vad daca intr-adevar tratamentele si-au facut efectul? Va simtiti mai bine sau pana la urma a fost nevoie sa mergeti la medicul dvs?

O zi buna si sarbatori linistite in continuare!
0
07-05-2017, ora 14:02
Andreea145
Nu este medic/terapeut
Andreea145
Nu a fost nevoie sa ma reîntorc la medic, tratamentul de care îmi spuneați a avut efect. Va mulțumesc încă odată !
Ah, una dintre masele a rămas doar cu medicament și mi-a ieșit bețișorul acela dintr-un canal. E grav, pot mânca ? Ce e de făcut ?
0
07-05-2017, ora 17:48
Dr. A I
Dr. A I
Buna ziua, trebuie sa mergeti inapoi la medicul dumneavoastra. Sunteti inca in tratament si acel dinte trebuie obturat pe canal si refacut apoi, ori cu obturatie de compozit/plomba ori cu coroana.

Altfel exista riscul ca bacteriile care intra din saliva pe canale sa produca o infectie...si eventual sa pierdeti dintele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsurile cu substante chimice - primul ajutor
  •