arsuri la picioare in diferite zone

16-10-2014
marriane
Nu este medic/terapeut
marriane
Buna ziua,
de cateva saptamani am senzatia de arsura la picioare in diferite zone, la inceput portiunea de la degete pana la incheietura apoi mai sus pana la genunchi si chiar si partea deasupra genunchiului dar numai partea superioara mai tare atunci cand stau si mai putin cand ma misc.Noaptea dupa ce adorm nu ma trezesc niciodata din cauza lor iar dimineata cand ma trezesc nu ma arde deloc dar incepe in urmatoarele minute.Nu apare nimic la nivelul pielii daca pun mana pe picioare nu sunt fierbinti de aceea senzatia e foate ciudata si nu stiu cum sa o descriu arsura sau usturime. Am fost la medicul de familie si mi-a pus un diagnnostic ceva cu terminatia nervilor nu stiu cum ii spune si mi-a dat tratament cu Gabaran. Am deja o saptamana de cand fac acest tratament si simptomele sunt aceleasi in plus au mai aparut dureri de os deaupra gleznei nu mari si nu dese dar exista.Imi poate spune cineva ce ar putea insemna aceste usturimi sau arsuri si daca tratamentul care il fac este corect, sau la ce medic specialist ar trebui sa merg?
21 comentarii
0
16-10-2014, ora 12:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cel mai adesea este vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc, stenoza canaului vertebral etc), dar poate fi si o insuficienta circulatorie periferica de tip arterial.
In functie de examinarea clinica locala, puteti apela fie la neurochirurg, fie la specialistul in Chirurgie vasculara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-12-2014, ora 19:49
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Buna ziua D-le Dr.Marius Uscatu!
Am o mare rugaminte la Dvs sa-mi raspundeti si mie la acest mesaj pt ca numai stiu pe cine sa mai intreb.Va spun despre ce este vorba:
Tatal meu 83 ani, dar arata de 60 ani, multi medici il sfideaza cand ii afla varsta reala si nu-l trateaza cu nimic, nu-l baga in seama chiar daca el...este atent cu ei.
Deci, este hipertensiv de f multi ani, are insomnii de f multi ani, doarme doar 2-3ore pe noapte, apoi se trezeste cu tensiune mare.
Problema este urmatoarea:ziua picioarele de la genunchi in jos sunt pline de furnicaturi (senzatie ace) si talpile f reci precum ghiata, iar noaptea talpile sunt f fierbinti parca sunt puse pe "jaratec".Dar sunt doar ca senzatii interioare pt ca la atingere nu sunt. Trebuie sa va spun ca nu fumeaza, nu bea alcool, nu cafea, nu cola, pepsi, nu a mancat niciodata gras, nu mananca carne porc, ci doar pui si acesta f rar, doar mancare preparate din legume.Are o greutate de 68kg la 1, 75 inaltime.Aceste senzatii ii da stare de irascibilitate si teama pt ca nu stie ce se intampla si mai ales cu durere in suflet ca nu are unde si cum sa se duca la medic, din nou pt ca locuieste in provincie, iar medicul de familie este la 6 km de casa lui. A fost la medici, in vara, in toamna in Bucuresti...dar a dat o gramada de bani fara un rezultat benefic.Macar sa-i amelioreze pt ca dupa ce ca are insomnii, are probleme cu tensiunea, mai are si alte probleme de sanatate, mai isi face griji si aceste stari.Se frectioneaza, se maseaza cu geluri...altceva nu mai stie ce sa faca.
Este tatal meu si imi este f mila de el si ma simt inutila in al ajuta.
Ma bucur f mult ca v-am descoperit pt ca, poate, imi dati un sfat, macar sa-i amelioreze pana in primavara, apoi o sa vedem din primavara incotro o sa o ia spre ce.medic!
Imi cer mii de scuze pt ca va scriu exact in prag de sarbatori, dar mi-am zis, daca tot v-am descoperit sa cer ajutor!
Va urez SARBATORI FERICITE CU MULTA SANATATE PT CA ESTE MAI BUNA DECAT TOATE!
Mii de multumiri cu speranta ca atunci cand o sa aveti timp, sa-mi raspundeti si mie la acest mesaj!
0
23-12-2014, ora 00:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din cele descrise, ar fi foarte probabila o insuficienta circulatorie periferica de tip arterial ("arterita").
Un consult la chirurgul specialist in chirurgie vasculara poate fi revelator.
Pana atunci poate incerca niste vasodilatatoare de tip Pentoxifilin ( 3 cp de 100 mg pe zi).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-12-2014, ora 21:02
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Buna seara D-le Dr.Marius Uscatu!
Mii de multumiri pt promptitudinea cu care mi-ati raspuns la mesaj, chiar aveam mare nevoie pt ca suntem ingrijorati!
Mii de multumiri pt ajutor.O sa-i transmit tatalui meu.
Sunteti din Bucuresti? Daca DA cu prima ocazie, depinde de vremea de afara, il aducem pe tatal meu in Bucuresti la un consult la Dvs.

Va doresc SARBATORI FERICITE!
0
23-12-2014, ora 21:32
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Imi cer mii de scuze pt ca revin si va scriu pt ca nu sunt lamurita intr-o anumita privinta, si anume :m-am bucurat f mult ca acest Pentoxifilin la INDICATii : tulburari circulatorii cerebrale, oculare si la nivelul urechii interne...pt ca a avut si un accident cerebral anul trecut si si-a revenit intr-o saptamana si are si tiuit ureche...M-am bucurat ca sunt si comprimate pt ca nu ar avea cine sa-i faca injectabil, dar...pe cat de mult m-am bucurat, pe atat de mult m-am intristat cand am citit la CONTRAINDICATII : sangerarile importante, hipertensiunea arteriala severe; prudenta labilitate circulatorie.Pentoxifilina poate creste efectul medicamentelor antihipertensive.
Ce ma fac?! Pt ca tatal meu este hipertensiv, cu o oscilatie f mare intre hiper si hipo, adica dimineata are tensiunea scazuta a ajuns de multe ori chiar la 10-11, dupa amiaza in jur de 13-15, iar seara 17-18, i-a cloridina si ii mai scade.
Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, despre ceea ce v-am scris acum.Credeti ca mai poate sa ia acel medicament fara sa-i agraveze starea, adica tensiunea?
Multumesc din suflet!
0
23-12-2014, ora 23:07
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
VA ADMIR SI MAI MULT, ACUM, DUPA CE AM CITIT ACEST ARTICOL, PRIN CE ATI TRECUT DE-A LUNGUL ANILOR.FELICITARI! INCREDIBIL, SUNTETI UN ADEVARAT SI FFF RAR MEDIC CU SUFLET, INDIFERENT DE VARSTA PACIENTULUI!
DA, AM VAZUT CA AVETI CABINET IN BUCURESTI.
VA UREZ CA DUMNEZEU SA VA CALAUZEASCA PASII SI, IN PERSPECTIVA, SA AVETI MULTE REALIZARI IN TOT CEEA CE VA DORITI!
Acesta este linkul unde am citit despre Dvs, un adevarat luptator, printre atatea piedici si bariere puse in viata Dvs, pana ati dus pana la capat ceea ce ar trebui sa faca toti medicii din Romania.Dar medicii din Romania sunt fff rari precum "diamantele"cei buni, au ramas f multi, din pacate, multi rau, medici nepasatori, dand tratamente superficiale incat moare omul cu zile.Sunt o gramada de cazuri pe care le vedem la tv.Spun si din experienta mea pt ca, si eu, la randul meu, era sa mor de trei ori din cauza medicilor (la fizioterapie, acupunctura si orl), dar Dumnezeu m-a salvat.S-ar zice ca poti sa te duci cu fruntea sus la cele trei sectii pe care le-am scris acum, cu fruntea sus ca s-ar zice ca nu trebuie si nu poti sa patesti nimic, din pacate...era sa mor de 3 ori din cauza neatentiei, indiferentei, neprofesionalismului.Ne este frica, in zilele noastre sa ne mai dam pe mana lor.Plus ca o gramada de bani incaseaza acesti medici care sunt cu ochii doar dupa castig, pt o consultatie, ecografie si o reteta total 700lei, cu medicamente care fac mult rau decat bine (un mic exemplu).Au cabinete particulare si "trateaza"pacientul, care nu se duce de drag, ci fortat de boala, medicul trateaza cu indiferenta, cand este tanar, daramite cand este la varsta a 3-a...sfideaza pt ca zice ca este bun de aruncat la gunoi.Pacientul se duce la cabinet particular cu SPERANTA, si iese cu o MARE DEZAMAGIRE IN SUFLET SI FARA...BANI.
Imi cer scuze, dar simteam sa "rasuflu"nemultumirea mea fata de acest sistem!
Acesta este linkul unde am citit despre Dvs, inca o data FELICITARI SI TOT INAINTE!
http://www.hotnews.ro/stiri-de_profesie_medic_in_romania-15814329-sunt-privit-paria-ortopediei-marius-uscatu-chirurg-reintors-romania.htm
0
24-12-2014, ora 11:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate nu prea exista alternative la Pentoxifilin si, daca nu este tolerat, este preferabil sa nu-l utilizeze.
Problemele de tensiune vor fi reglate cu ajutorul cardiologului.
Eu personal nu va pot ajuta direct, deoarece sunt dedicat total chirurgiei ante-piciorului si nu va pot ajuta intr-o problema de natura vasculara (de competenta specialistului in chirurgie vasculara).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug ante-picior
0
18-08-2021, ora 21:50
Alin 9999
Nu este medic/terapeut
Alin 9999
Buna seara am o problema la pulpa de la piciorul drept Am zile când am arsuri de scurtă durată (până într-un minut)Dar ce m neliniște e că nu îmi mai simt o zona a pulpei deci pun ceva rece și nimic nu simt doar pe o anumită parte nu pe tot piciorul mă puteți ajuta cu un sfat
0
18-08-2021, ora 22:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Ce intelegeti prin "pulpă"?
Va referiti la gamba sau la coapsa?
Daca resimtiti tulburari neurologice (lipsa sensibilitatii), cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug ante-picior
Institutul Piciorului
0
18-08-2021, ora 23:02
Alin 9999
Nu este medic/terapeut
Alin 9999
Da la coapsă ce ar putea fii?
0
19-08-2021, ora 09:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Trebuie sa consultati, evident, un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug ante-picior
Institutul Piciorului
0
20-10-2022, ora 20:33
brunetta78
Nu este medic/terapeut
brunetta78
Buna seara dl doctor !
As dori și eu un răspuns.Sunt femeie, am 43 ani, 1.58 și 48 kg, lucrez cu copiii. De vreo săptămâna și ceva ma doare piciorul stâng, in zona tibiei dar și mai sus de genunchi, și când merg și când stau. Uneori am durere lombara noaptea mai ales, apoi când ma ridic din pat nu mai am ! Oare cd ar putea fi? La ce medic sa merg? Mulțumesc
0
20-10-2022, ora 21:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara
V-as sfatui sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug ante-picior
Institutul Piciorului
0
20-10-2022, ora 22:41
brunetta78
Nu este medic/terapeut
brunetta78
Mulțumesc dl doctor! Îmi e teama sa nu fie ceva grav…durerea de picior
0
21-10-2022, ora 13:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu veti afla decat dupa examinarea clinica la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
23-10-2022, ora 22:45
brunetta78
Nu este medic/terapeut
brunetta78
Dl doctor oare sa merg la urgente? Am spus problema mea unui medic Neurochirurg online si a spus ca Nu tine de specialitatea sa. Nu stiu la ce medic sa merg, m-as duce la urgente !
0
31-10-2022, ora 20:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Un diagnostic neurochirurgical NU se poate obtine online, ci doar prin examinare clinica directa, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
02-11-2022, ora 19:23
brunetta78
Nu este medic/terapeut
brunetta78
Multumesc pt raspuns. Insa am fost la neurolog si luna aceasta imi face RMN. La ortoped am programare tot luna aceasta. Insa ma doare piciorul mereu de la genunchi in jos si mai accentuat in zona tibiei, durerea Nu imi trece cu calmante. Imi e greu sa si lucrez cu aceasta durere si noaptea ma trezesc de durere, fara oprire am aceasta durere. Multumesc
0
02-11-2022, ora 20:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va sfatuisem sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
24-08-2023, ora 19:20
Memora
Nu este medic/terapeut
Memora
Buna seara, dl doctor! De doua luni resimt intepaturi usoare pe tot corpul, dar cel mai mult la picioare și mai ales la talpa. Am fostla mai mulți dermatologi si neurolog si am facut zeci de analize, toate sunt bune. Nu am un diagnostic. Simt usturime la picioare si senzatia de talpi fierbinti. Ma dor talpile si simt intepaturi mai ales noaptea. Nu reusesc sa dorm decat cu somnifere! Mulțumesc anticipat!
0
24-08-2023, ora 22:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Poate fi vorba despre o neuropatie plantara de origine diabetica, tabagica, toxica etc.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: varsta, sex, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate, antecedente diverse etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.